Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid píše:
Nejmenší děti tu mám jááááPavlínka porodní 2,79kg a na roce 9kg. Teď má tak 13kg a přes 90cm. Ono se to srovná.
Přesně, srovná se to. Alžbětka má 13,5kg a to jsou stejně staré skoro (PV měla 3,7kg). A možná má i těch 90 už.
@PetkaK píše:
Přesně, srovná se to. Alžbětka má 13,5kg a to jsou stejně staré skoro (PV měla 3,7kg). A možná má i těch 90 už.
No vidíš to, jsi furt machrovala s váhama nad naše schopnosti a ve finále ve Pavlínka o facku vyšší ![]()
@mabis píše:
Chichi na Hynečka nemáte@PetkaK @Flyingfrog 5,5 měsíce a 9200g a 72cm
Ted ctu, ze to mel v 5,5m.
Lumirovi je zitra sedm tydnu, tak uvidime, co bude za 4m. ![]()
Kojeny je taky plne. ![]()
@Brunifid S výškou nemachruju - vím že mám malé dítě - hlavně s malýma nohama - nedošáhne pomalu na zem z malého endura. Máme v rodině o 10m mladší holku a jsou s Alžbětkou stejně velké.
Stela 12kg a 89cm ted, ale treba oproti Pavlince a Alzbetce, co muzu soudit dle fotek, mi prijde tlusta. ![]()
@Flyingfrog Tak Edík má tak max. 85 cm (musím ho změřit) a taky asi těch 12kg (musím ho zvážit
) a tlustý mi nepříjde ![]()
@Flyingfrog Mě na těch fotkách co máš na FB (ty z ateliéru) teda nepříjde tlustá. Taková normální se mi zdá. To jsem fotila včera ![]()
@Teri88 píše:
@Jaja157 Naše malá 7,47 kg na roční prohlídce:)
o tom si muzu nechat zdat-nase princezna ten predcasny porod po 9m dohnala a v roce mame 10kg, ted tedy uz pres 10kg (13m) ![]()
@Jaja157 píše:
![]()
o tom si muzu nechat zdat-nase princezna ten predcasny porod po 9m dohnala a v roce mame 10kg, ted tedy uz pres 10kg (13m)
Můj prostřední měl porodní 3,2kg, pak přiměřeně přibýval - 7kg měl asi v 5m, ale v roce 8,9kg, přitom byl takový kulaťoučký. A do první třídy šel o rok odložený s celými 19kg, ve třídě je s ním nedonošený chlapeček o dva měsíce, měli být stejně staří, a ten je o víc než hlavu větší a výrazně baculatý, váhově se blíží 30kg. Nebyl kojený, takže přibýval prostě hodně… maminka teď doufá, že těch tukových buňek nemá založených tolik, protože mu už jídlo musí docela hlídat… Tak jsem ji uklidňovala, že já musím hlídat taky - při alergii na vešekeré ovoce, zeleninu, ořechy a semena - asi víc, než ona
.
Pro mě už dávno není prospívající dítě jen o velkých faldíkách, spíš naopak. Ráda bych jedno kojené štíhlé miminko, ale i Zuzka je typem napucánek. O štíhlé z nemoci není co stát! ![]()
Holky začala jsem látkovat před několika dny, nakoupila jsem několik AIo IB a taky kapsovky dvě ty jádra už mají všitá a já jen dovycpávám, pak jsem objednala tu skvělou plenu z šijemdětem, pak merinostar 2× sio pul bambus a svrchni HD Pul plus separacky pooliny s viskozou.Ale přece jen jsem začátečník, látkování mě chytlo a látkuji i v noci, zatím jsem převlékala jen jednou a dovycpávám čč. Musela jsem projít kvanta různých info popravdě na začátku mě to skoro odradilo. Potřebuji ještě poradit nějaké šikovné vkládačky nejspíš bambus flaus či bambus velur to hlavně na noc co doporučujete, aby to vydrželo bez protékání ačkoliv malá vydržela už i 7 hodin a vzbudila se protože je zvyklá stále pít(má 8 měs.)A ještě zda objednávat tu finskou hahtuvahullu plenu, nebo v čem je tak vyjímečná je to střihem či materiály(climatex) nebo je funkčně obdobná ta z šijemdětem nebo např. anava ty nove 2012.Omlouvám se, že jsem zahltila tolika dotazy, ale opravdu jsem nyní moc nadšená, že se už u nás nekupí hory jednorázovek.
@Kdoule píše:
Můj prostřední měl porodní 3,2kg, pak přiměřeně přibýval - 7kg měl asi v 5m, ale v roce 8,9kg, přitom byl takový kulaťoučký. A do první třídy šel o rok odložený s celými 19kg, ve třídě je s ním nedonošený chlapeček o dva měsíce, měli být stejně staří, a ten je o víc než hlavu větší a výrazně baculatý, váhově se blíží 30kg. Nebyl kojený, takže přibýval prostě hodně… maminka teď doufá, že těch tukových buňek nemá založených tolik, protože mu už jídlo musí docela hlídat… Tak jsem ji uklidňovala, že já musím hlídat taky - při alergii na vešekeré ovoce, zeleninu, ořechy a semena - asi víc, než ona.Pro mě už dávno není prospívající dítě jen o velkých faldíkách, spíš naopak. Ráda bych jedno kojené štíhlé miminko, ale i Zuzka je typem napucánek. O štíhlé z nemoci není co stát!
To souhlas. My si s malou prvni pul rok uzili
, nejvic prvni 4mesice, kdy nepribirala, bylo to strasny
. Nastesti to dohnala a ted ji taky krotim
,zadna hubenina to neni ![]()
@PetkaK píše:
@mabis No to víš, já jsem matka která své dítě trápí hladem, Danielka začala přibírat pořádně až teď (od 4,5m) kdy je převážně na UM a zelenině. Dokud byla kojená tak nic moc nenabrala.
Jůla mi taky začla víc přibírat až po dokrmech UM v 5.5 měs… ale stejně furt hubená jak lunt.
@Kdoule píše:
Můj prostřední měl porodní 3,2kg, pak přiměřeně přibýval - 7kg měl asi v 5m, ale v roce 8,9kg, přitom byl takový kulaťoučký. A do první třídy šel o rok odložený s celými 19kg, ve třídě je s ním nedonošený chlapeček o dva měsíce, měli být stejně staří, a ten je o víc než hlavu větší a výrazně baculatý, váhově se blíží 30kg. Nebyl kojený, takže přibýval prostě hodně… maminka teď doufá, že těch tukových buňek nemá založených tolik, protože mu už jídlo musí docela hlídat… Tak jsem ji uklidňovala, že já musím hlídat taky - při alergii na vešekeré ovoce, zeleninu, ořechy a semena - asi víc, než ona.Pro mě už dávno není prospívající dítě jen o velkých faldíkách, spíš naopak. Ráda bych jedno kojené štíhlé miminko, ale i Zuzka je typem napucánek. O štíhlé z nemoci není co stát!
On ti fakt nesnese žádné ovoce a zeleninu? Jak to pak děláš? Teda mě to naši zas skoro nepozřou, ani kdybych chtěla, ale to je zas jiný problém ![]()
@Elaya Já mám nejraději české plenky Anavy. na noc ti tady asi většina z nás doporučí noční Anavy, ty jsou skvělé držáky a v kombinaci s nějakou fleesovou či stay dry separačkou na noc ideální.
Já mám i nějaké kalhotovky od Anavy, které v sobě mají krátkou a dlouhou bamb. vkládačku a ty já pak používám i v kombinaci se čtvercovýma plenkama…
myslím, že se tady doporučovaly i vkládačky od Baby Idea, ale s těmi nemám zkušenost…
Jinak to nadšení z minima jednorázovek znám. Naše malá už neměla žádnou od července a do té doby jí měla jen občas a jsem z toho nadšená…:)
Nejmenší děti tu mám jáááá
Pavlínka porodní 2,79kg a na roce 9kg. Teď má tak 13kg a přes 90cm. Ono se to srovná.