Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@pomeranca tak to je super
A muzu se jeste zeptat jak skladujes a v jakem pripravku peres, vubec nevim co koupit…
@eedi Skladuju v kyblíku s víkem, dokud se tam vlezou, pak už na hromadě
(mládě má šílenou spotřebu) na sucho. Prostě hodím do kyblíku a nechám tak.
Peru převážně v mýdlovým slizu, občas v batoleti a nebo v prášku z dm (nějakej ultra senzitive, nebo jak se jmenuje)
@pomeranca Tak ten z dm jsem taky chtela vyzkouset, tak ho asi koupim…
Ty jo ja jsem asi natvrdla, ale ta metoda na suchu znamena, ze sundam pocuranou plinku, nijak ji neproplachuji a proste ji hodim do sucheho kyblíku? A pokadenou napr. osprchuji a potru zlucovym mydlem vyzdimu a prihodim k pocuranym?
@eedi přesně takhle to dělám
akorát už naštěstí nemusím ty pokakané sprchovat, kadí tuhý, takže to většinou přes separačku ani neudělá flek na plínce
Venku je úplně jaro, tak jsem se rozhodla pověsit dneska plínky ven… já se tak těším
na ty vlající čtverce
a na sluníčko ![]()
@pomeranca Taky dnes suším anavky venku a jsem ráda že jsou už skoro suché. To je moje jediná radost z toho že je jaro, jinak ho nesnáším.
Já už párkrát sušila, ale není to ono.
Prostě to slunce musí trochu hřát a vítr víc vát.
Dneska bohužel budu prát až večer.
Ale už ABY TO JARO BYLO.
@Flyingfrog Jojo ![]()
Máš pravdu že to není ono, dosušuju (spíše ohřívám) na topení, ale místo dvou dnů suším jeden den, což je pohoda ![]()
AHOJ
Potřebuji pomoct a poradit, jaku mate zkušenost z látkovými plenami od firem pop-in reusable nappies, ellas house, babyidea, thirsties děkuji za pomoc pište na ***@email.cz
@tatana1 PopIn jsem měla ráda, ale na malé miminko, do půl roku, pak už jsem je ráda neměla, nebyli tak savé, a objevila jsem jiné, lepší plíny.
ellas house jsem měla jen konopnou plenku - byla fajn jen proto že byla úzka, ale jinak teda nic nepobrala, musela jsem jí vždy vycpat něčím jiným.
Babyidea - kapsovky jsem ráda neměla, Bamboo idea extra byla fajn plenka na noc, široká a dala se dobře vycpat čímkoliv a byla to dobrá noční plenka. Jejích vícevrtvé plenky jsou super. A svrchní vlněné jsou taky bezva.
thirstiers - mám jen PULky a za mě super, jedny z nejoblíbenějších PULek u nás.
PoP In na malé mimino souhlas, stačí. Na větší lepší vycpat. Výhodou použitelné svrchní kalhotky i na jiné plíny a dělá menší zadek.
Ellas House jsem měla jen konopnou plínu, ale mně se nelíbila, jak byla obří, když se vycpala.
BI mám bambusové vkládačky a nemůžu si vynachválit, jsou naprosto dokonalé.
Ahoj holky,
tak já teda začala taky látkovat…
Ale první boj - opruzeniny. Prďolka má už škaredý zadeček, a to ho přebaluji až nad míru často - máme separačky Disany nemůžou být i z toho?
Já na Aďulu používala látkovky až někdy od roku a něco, tak takové počátečnické zkušenosti nemám. ![]()
Ahoj!
já po sto letech nakukuju
už mám definitivně odplínováno, ani na noc nic
![]()
kámoška se mě ptala, jestli bych neprodala plíny její známé, že chce látkovat. prý když už další dítě nechci. a já nééééééé, neprodám!!
jsem zvědavá, jestli se k tomu někdy odhodlám ![]()
momentálně se jdu pokochat novýma anavama. co jinak? ![]()