Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@eivlis píše:
malá má taky pokaždé uprdnuto a tak jsem každou separačku vyhazovala a přišlo mi to trochu zbytečné… tak je teď nedávám a dobrý.
Vždy to opláchnu pod kohoutkem, dokonce ani nedávám žlučák (zapomněla jsem koupit) a vše je vyprané a pořád hezky muchlací. Do praní přidávám perkarbonát sodný.
ach bože.. jsem nedala do těch prosr.. průjmových plín, co jsem před hodinou a půl šoupla do pračky, ani prášek ani perkarboš
![]()
@Broučkovka
Tak holt pustíš další prací cyklus no
..Taky se mi to už jednou stalo..
Asi si nakoupím na léčbu splínu z holky nějaké nové plíny.
Ona prostě bude čůrat a kadit jen a jen do nich.
Minule tu běhá polonahá a pak si řekne o plínu, když ji přesvědčíme, že si má sednout na nočník, tak bylo vidět, jak se jí prsty kroutí, jak chce čůrat a prostě NE. Slibovala jsem, prosila a k ničemu. ![]()
Zdravim. Nakoupila jsem si anavky kalhotkace a zajima me zda je muzu prat i v prekarbonatu sodnem nebo se mi tim vyzerou barvy? A jeste jsem si koupila flisaky a pripadaji mi jakoby male na ty kalhotky a to ma maly teprve necele 3 mesice a 6,2kg… Tak jsem na to asi leva jinak pulky mam IV a sweet monkey…
@Flyingfrog píše:
Asi si nakoupím na léčbu splínu z holky nějaké nové plíny.
Ona prostě bude čůrat a kadit jen a jen do nich.
Minule tu běhá polonahá a pak si řekne o plínu, když ji přesvědčíme, že si má sednout na nočník, tak bylo vidět, jak se jí prsty kroutí, jak chce čůrat a prostě NE. Slibovala jsem, prosila a k ničemu.
Tak jestli i kadeni, tak to te lituju, na to uz bych nervy nemela ![]()
@Brunifid I kadeni. Ja uz taky nervy nemam, ale nevim, co s ni. Strasne jeci, kdyz se mluvi o nocniku a mam strach, ze kdyz bych ji odchytla pri bobku a dotahla na nocnik, ze se sekne. A videla jsem a slysela, co to je, kdyz dite ma blok.
Jsem neschopna a je to moje vina, ze na nocnik/WC(i to jsem zkousela) nechodi, ale nevim, jak to mam napravit.
Aspon vim, co budu a nebudu delat u kluka.
@Vendice píše:
Zdravim. Nakoupila jsem si anavky kalhotkace a zajima me zda je muzu prat i v prekarbonatu sodnem nebo se mi tim vyzerou barvy? A jeste jsem si koupila flisaky a pripadaji mi jakoby male na ty kalhotky a to ma maly teprve necele 3 mesice a 6,2kg… Tak jsem na to asi leva jinak pulky mam IV a sweet monkey…
Peru i s perkarbonate., kdyz je potreba, barvy v pohode drzi.
@Flyingfrog Proč myslíš že za to můžeš ty? Ty jsi jí vysazovala?
Já se teď docela bavím, když slyším ve skupině Květnových miminek jak jim děti čůrají do nočníku i kakaji. Danče neví co je nočník, krom toho že si s nim občas hraje. Po zkušenostech s Alžbětkou to nechávám opravdu na ní, nebudu vysazovat a jsem zvědavá jak to dopadne.
@danali No právě, že nevysazovala, kdyby jo, mohla jsem si tohle, co teď s ní mám, ušetřit. A kdyby ne, měla bych aspoń pocit, že jsem něco dělala. Takhle prostě jsem neschopná, že jsem ji ani nevysazovala.
@Flyingfrog Tak u nás vedlo vysazování akorát tak k odporu k nočníku, až jsem jí přestala vysazovat tak se začala zajímat sama, takže si myslím že tohle bude kus od kusu
Já to proto teď nebudu dělat a jsem zvědavá jak to bude. Třeba si budu pak sypat popel na hlavu že jsem měla. Uvidíme.
@Flyingfrog máš splín z plín, jo? (pokus o odlehčení
)
To si vůbec nevyčítej, ona se to naučí, i když později
Co se stane, když ji necháš s holým zadkem?
Jinak Matouš čas od času na nočník chce. Prostě se třeba u kojení kroutí a pouští a pokud nemá plínku už mokrou, tak ho dám honem na nočník a on tam něco pustí. Prostě je to jeho věc. Ale v součtu žádná výhra, pořád má 14-15 plínek na den, takže jedno nebo dvě čůrání do nočníku za den jsou jako nic. (a pořád se v noci kojí
to od Šimona neznám, ten se v noci sám od sebe odstavil v necelých 11 m)
@pomeranca Já si říkám co tady kecáš o Matoušovi a nočníku když je ještě takové malinké miminko a koukám na metřík
Vy za chvíli slavíte ![]()
@Brokianaa Ani nemluv
Danielka je jen o měsíc mladší
- miminečko už to prostě není ![]()
No malý taky za chvíli slaví třetí narozky…a tak nějak na mě s jeho věkem padají depky, že už by něco měl umět a umí prd… Je na plínách, krmený, nemluví
No péče jak o mimino akorát zlobí jak tříleťák… I když konečně ho zas opustila lachtaní nemoc a začíná se snažit trochu jíst sám…rohlík už umí dlouho, ale teď trénuje přesnídávku a až na to, že toho má dost na bryndáku mu to celkem jde…Spíš mu to padá zespodu lžičky…