Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4672
12.2.13 19:20

Holky dotaz - když sundám dceři plínku tak jí ta plína strašně smrdí, jako by z ní čpěl čpavek, má to fakt grády :poblion: :poblion: Myslela jsem, že je to tím, že přebaluju třeba až po 3 hodinách, ale ona takhle hrozně smrdí i po hodině :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
12.2.13 19:41
@andreiika píše:
Holky dotaz - když sundám dceři plínku tak jí ta plína strašně smrdí, jako by z ní čpěl čpavek, má to fakt grády :poblion: :poblion: Myslela jsem, že je to tím, že přebaluju třeba až po 3 hodinách, ale ona takhle hrozně smrdí i po hodině :(

mi takhle smrdí když má plínu přes noc. Nepije ti třeba málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.2.13 21:03
@andreiika píše:
Holky dotaz - když sundám dceři plínku tak jí ta plína strašně smrdí, jako by z ní čpěl čpavek, má to fakt grády :poblion: :poblion: Myslela jsem, že je to tím, že přebaluju třeba až po 3 hodinách, ale ona takhle hrozně smrdí i po hodině :(
Špatná prací rutina… Pravděpodobně málo vody při máchání. Zkus dát do praní Sanytol (třeba v DM, ten na praní), ne do avivážní přihrádky, jak píšou, ale do hlavního cyklu. A nadále bych před praním dala máchání a dala si pozor, abych nepřeplňovala pračku.

Prostě v plínách jsou zbytky prášku a bakterie, jak se to počůrá, tak se to „aktivuje“ a bakterie začnou moč rozkládat, výsledkem je smrad amoniaku a „mokrého hadru“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
13.2.13 08:56

@ivuska.h mokrý hadr necítím, ale ten čpavek většinou jo :( většinou dávám eko program - na 60 stupňů a pere to skoro 4 hodiny. Ale je fakt, že jsem teď dávala i kratší program. Zkusím ten Sanytol. Díky

S pitím nevím - čaj mi moc nechce, ale po každém jídle dávám cucnout a mezi jednotlivými příkrmy dávám minimálně jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
13.2.13 10:35

Sanytol jednou za čas přileju. Mačkám i jakýsi čudlík, který by tam měl pustit víc vody, asi víckrát máchat nebo nevím.

• Citovat
  • Upravit
10713
14.2.13 08:01

Tak já ještě doporučím zkusit přidávat ocet do praní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
14.2.13 09:20

Mrknu do diskuze a zrovna rady na podobný problém. Plínky malé čpí takhle po noci, zkusím ocet a máchání navíc, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
14.2.13 09:55

Sanytol zatím nemám, ale dala jsem ten dlouhý program a po dvou hodinách plenka nesmrdí :palec: Ale stejně ho pořídím a jednou za čas je tím vydezinfikuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
14.2.13 10:01

@andreiika Zrovan koukam na letak dm a maji ho v akci asi za 100;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
14.2.13 10:08

@elfans dík ;) dm mám v plánu až pojedeme odpo starší vyzvednout… vtipný je, že jsem na ten Sanytol už před časem koukala a říkala jsem si na co je dobrá dezinfekce prádla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.2.13 15:33

Tak mi u tříleťáka už nepomáhá nic…ani důkladné praní…Prostě to páchne… Ale zas ne vždy, proto si myslím, že praním to nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.13 12:27

@Brokianaa taky mi někdy smrdí někdy ne… možná to bude i tím, že někdy pije víc někdy míň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
18.2.13 17:01

Ahoj holky, promiňte že vám sem tak padám, ale za 2 měsíce se mi má narodit mimčo a mě hrozně lákají látkové pleny, ale nevim kde koupit a jaké, vůbec se v tom neorientuju. Mohli by jste mi poradit? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
18.2.13 21:11

@chelsea001 :mavam: No… Jednoduše: potřebuješ nějakou plínku (čtvercovku, vícevrstvou, kalhotkovou) a na ni nepropustné svrchní kalhotky. Každému miminu i mamince vyhovuje něco jiného a s věkem se to mění, takže ti těžko někdo dá univerzální seznam.

Mě se na malé mimino nejvíce osvědčily klasické čtverce (nejlepší zkušenost mám s libštát extra kvalita). Na větší stále používám čtverce a přidala jsem několik dobře savých kalhotkových plen, které se hodí na noc a na ven.

I když Ti nikdo nedá univerzální seznam, je víceméně pár rad, které se celkem často opakují:

• nekupovat celou výbavu s jedné značky (zvýhodněná sada plen)
  • nevím o nikom kdo má dobrou zkušenost s plenkami sketch
  • naopak hodně maminek má dobrou zkušenost s anavy plenkama.
  • vyber pár typů plínek, od každé nakup tak dvě a vyzkoušej.

Počet tak aspoň 20, možná víc, záleží jak často budeš přebalovat atd.

Další dotazy sem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
19.2.13 08:58

@pomeranca já právě chtěla koupit tu celou sadu od narození po nočník, myslim že se to jmenovalo pop in one nebo tak nějak a nemůžeš mi doporučit nějakou internetovou stránku na plínky? Je toho moc a fakt se v tom neorientuju, myslela jsem třeba že klasický čtverce se nepoužívají :) že se tam dává ta separační plínka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure