Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
25.8.05 09:55

Zdravím všechny uživatelky látkových plen,jen mi bylo líto,že je tahle diskuse už úplně zapadnutá :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
25.8.05 10:53

Jo je fajn, že se tady ta diskuze zase objevila. Ráda jsem si některé příspěvky přečetla a obdivuji maminky, které používaji látkové plíny. Já jsem do toho nakonec nešla, protože představa, že budu ještě trávit - už tak vzácný čas - velkou pračkou, žehlením a neustálým přebalováním, mě odrazuje. Malá je zatím jak „průtokáč“ a přebalování ji také moc nebere. To ten čas raději využiji na spaní, na hraní s mimi, starost o domácnost nebo jen přečtení knížky, na kterou jsem při zaměstnání neměla skoro čas. Myslím si, že mimi ocení spokojenou a odpočatou maminku než tu uštvanou. Moje máma když vidí, jak používám jednorázové plínky, si často vzpomene na ty látkové a práci s nimi, když se narodil můj bratr a později i já. A říká, že je dobře, že už nemusím zažívat to co ona a rozhodně by to nedělala jinak. Tím ale vůbec nemám nic proti maminkám s klasickými plínami, :) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
25.8.05 17:00

Děvčata, mrkněte na nový stránky, kde je možno pokoupit:

www.vbavlnce.cz

Mají i šátky. Jsou z Prahy, takže kdo to má blízko, ušetří za poštovný. A dělají často předvádění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
28.8.05 13:03

Ahoj holky,

Dneska jsem konečně dočetla celou tuhle diskuzi, musím říct, že mi to dalo docela zabrat, ale je vážně skvělá. Díky za všechny informace, které jsem tu získala.

Že budu používat látkovky jsem byla přesvědčená ještě před tím, než jsem čekala mimčo. Nejdřív jsem myslela, že je budu používat jen přes den, a v noci jednorázovky. Jen jsem to nemohla nikde říct nahlas, všichni si ťukali na hlavu, že jsem praštěná a že to stejně nevydržím. Pak jsem se na jednom kurzu potkala s holkou, co dělala marketing Huggies a ta se rozhodla, že mě přemluví na Huggies a přivezla mi několik balíků jednorázovek. Další kámoška mi přinesla čtyři velký balíky Fixies, že už je nepotřebuje. Takže mám plný skříně jednorázovek do šesti kil, který vlastně nechci používat.

Ještě než jsem objevila tuhle diskuzi, tak jsem pročetla www.latkovepleny.cz a tam mě nadchly BambinoMio, zašla jsem do zdejší prodejny hraček a dětských potřeb, přemluvila vedoucí obchodu, aby je začala nabízet, a dneska už mám doma dvoje plenkové kalhotky BM nejmenší velikosti a jedny větší (protože se mi zdálo, že do těch nejmenších nenacpu dvě 4covky). A pak jsem koupila 8 plenek BM. Ještě se chystám okouknout Popolinky, až sem k nám taky dorazí, ale nejdřív chci udělat nějakou zkušenost s tím co mám.

Při čtení téhle diskuze jsem získala dojem, že nejsem až tak nenormální, ale zrovna včera přišla řeč na plenky a zase mě setřeli. Asi bude lepší o tom moc nemluvit L. Teď se chystám na diskuzi Ekologická domácnost a to bude asi podobný, co? J

Nakonec bych měla jeden dotázek: opravdu se plenky BM nežehlí? Mám nutkání je alespoň v šestinedělí z jedné strany žehlit. Nezničím si je?

Naše první mimčo čekáme každou chvilku, už mám třetí den po druhém termínu, strašně se těším, tak mi držte palce, ať je to co nejdřív.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.8.05 13:25

Jany,
vítám tě a držím palce!

Normálně se na ty šťouraly vyprdni :D , třeba jednou přijdou na to, že jsi byla chytřejší než oni.
Nějaká jednorázovka se ti může hodit, třeba k doktorce nebo když ti pleny neuschnou.
Podle mě můžeš BM klidně přežehlit, tak nějak to k tomu šestinedělí i patří. Jsou z bavlny, ta vysokou teplotu snese, jedině že by byly ušitý nevhodnýma nitěma, a to bys hned poznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
28.8.05 17:09

JANY - taky tě vítám a věřím,že vydržíš.Nám se má mimi narodit každou chvíli a opravdu jsem na 100% přesvědčená a již i připravená se vším všudy používat látkové pleny!! Nějakou tu jednorázovku sice mám,ale jen k dr. a případně na celodenní výlet?!,když nebudu chtít mít pokajděnou plínu v igelitce v kočárku po celý den např. ve městě.
Jinak ve svém okolí jsem za celou dobu těhotenství nepotkala spřízněnou duši,která by mi byla alespoň slovem nakloněna k mému předsevzetí.Já na ně ale z vysoka … a myslím si své.
Přestože nejsem úplně „postižená“ :oops: ekologií,myslím,že to naší zemičce jen přispěje,to moje snažení.Já se z praní taky nezhroutím a vím,že mi bude manžel pomáhat.Navíc jsem viděla jak může být mimi nespokojené i v jednorázovce(opruzeniny),takže záleží určitě na každém jedinci. Jo a taky věřím,že mě to vyjde levněji a to já potřebuji :lol: .A samozřejmě je toho víc,s čím bych mohla pokračovat.Nikomu do toho nemluvím,a proto mě o to víc mrzí posměvačné poznámky z okolí a známých,kteří mi dávají 3dny až týden :evil: ,pak to prý vzdám.Pevně věřím,že ať už sama nebo s podporou holčin z téhle skvělé diskuze to zvládneme za 1 s hvězdičkou. 8) :wink: :lol:
Pa a drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.8.05 21:26

Ahoj Jany,
jen k těm BM plenkám- my je teď máme vlastně 3 měsíce (to tě ale nezajímá) a v šestinědělí jsem je žehlila z obou stran. Nevypadaj, že by je to nějak poznamenalo. Jo, a jinak myslím, resp. vyplynulo to z používání, že jsou naprosto srovnatelný s papírovkama (myslím na komfort používání pro tebe a pro mimi), jinak mnohem lepší- mám fakt dobrej pocit, že nevyhazuju každej den spoustu odpadu navíc. Takže ať už si je můžete brzo ve zdraví začít užívat! (byly jsme v nemocnici a tam jsme je neměli= papírovky opravdu radši na výlety)
Zdraví EvaM

• Citovat
  • Upravit
125
28.8.05 21:51

Ahojte holky,
tak já stále válčím s Popolinkama u mé 17-ti měsíční dcery. Konečně jsem ji totiž přesvědčila, aby si na ně zvykla (vztekala se kvůli objemu, asi jí to překáželo v běhání, když měla do nedávna jednorázovky) ALE nastal další problém - začala se mi opruzovat 8O Nevíte, co dělám špatně???? Přebaluju co nejčastěji, když je teplo, nedávám vůbec svrchní kalhotky, jen flanelovou Popolinu a jakmile začne trochu prosakovat, vyměním. Někdy i každou hodinu. Stejně má ale červenou prdelku. Peru v mýdlovém slizu, jen místo jádrového mýdla teď mám Lanzu Marseillské, bezvadně v tom pustí skvrny, ale nevím, jestli ty opruzeniny nejsou reakcí na to mýdlo???? Dívala jsem se na složení, ale nic špatného jsem tam nevyčetla???? Čekáme teď další mimi a jednorázovky už kupovat nechci, ale s opruzeným zadečkem by to asi nešlo........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
29.8.05 13:23

Tuli,
nemůže to být agresívní močí? Nevím, jakto je u 17.měs dítěte, ale třeba když rostou zuby, tak to může být. Nebo nějakým jídlem?
Nebo málo vymáchaný? Ty popo se musí hodně. Mácháš v octu? Pokud ano, zkus to, nebo naopak. Někdy zbytek kyselého prý může vadit.
Můj roční synek občas mívá červenej zadek, ale spíš jako vysušenej, někdy se mu i loupe. Ale většinou jsem to častějším přebalením amazáním modrou indulonou zvládla.
Tak at je to brzo pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
30.8.05 10:01

Ahoj holky, nedá mi to a musím se připojit. Když jsem byla těhotná, dostala jsem se k této diskuzi a celou ji překvapěně přečetla, netušila jsem totiž do té doby, že se ještě v dnešní době používá něco jiného než jednorázovky.
Nicméně začala jsem zkoumat a dívat se na všechny odkazy a nakonec se rozhodla pro BambinoMio. Mamka mi koupila tu :,-(u od narození po nočník (sama bych do toho asi tak hned neivestovala) a musím říct, že jsem naprosto spokojená.
Nemám jedinou výhradu, práce s plenkami je jednoduchá, nemám pocit žádné větší práce navíc (pravda je že nežehlím a zatím nevidím žádný problém), malý je spokojený a neopruzený. Prostě super. Děkuji tímto všem co k diskuzi přidaly své názory a zkušenosti. Přesvědčily jste mě a dopadlo to na jedničku.
Jen pro upřesnění, malému je teď pět týdnů a má už skoro pět kilo. Taky proto už nepoužívám kalhotky určené pro novorozence. Jesli tedy čekáte někdo miminko větší (pokud to tedy už víte) nekupujte si těchto kalhotek víc. Já je měla čtvery a vydržely mi fakt jen ty čtyři týdny. Vůbec mám tu zkušenost, že kila co jsou tam uvedené jsou trochu přehnané, už teď používám kalhotky určené pro sedm a více kilo a sedí přesně.

Mějte se všechny fajn a ještě jednou moc díky
Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.8.05 16:41

opruzeniny

Ahoj Tuli, já používám popolinky od narození (máme 5 měsíců)a opruzeniny jsme z látkovek ještě nikdy neměli. Naproti tomu na dovolené jsme měli jednorázovky a úplně červenej zadek. Zkus máchat v teplé vodě, lépe to vyplaví prací prostředek. Normálně místo prvního máchání nalej do pračky teplou vodu a pak nech prádlo vyždímat, pak normální máchání, uvidíš jak to dopadne-určitě se opruzeniny neobjeví. Taky používám separační pleny a mastičku od WELEDY jako prevenci. Může ta opruzenina být i kvasinka, léčba je obtížnější a trvá asi tak týden-dají se použít zinkové mastičky-ale s tím nemám zkušenost, takže neporadím. Tenhle problém se docela podrobně rozebíral na www.rodina.cz/diskuze, téma látkové pleny-nějaká maminka tam nedávno přesně popisovala jak se to léčí, tak se koukni. Přeji ať se to spraví a vydrž na látkovkách-určitě se to vyplatí jak ekologicky, tak ekonomicky i zdravotně!!

• Citovat
  • Upravit
2583
1.9.05 16:22

Ahoj holky,
Jany, taky ti drzim palce, at vydrzis, na mne se svagrova dodneska diva jako na blazna.
K tomu opruzenemu zadecku - mivali jsme taky problem, hlavne ze zacatku a bylo jedno, jestli mel Simon latkovou nebo papirovou plenu. Zkusila jsem vice ruznych masti a nejlip nam pomohla mast s obsahem oxidu zinecnateho, je od Chicco a jmenuje se Infinite Dolcezze.
Ted uz ji moc nepotrebujeme, ale chce to opravdu dobre machat a nedavat moc plnou pracku.
A taky jsem objevila ctvercovky, ktere konecne vypadaji kvalitne, vyrabi je Libstatsky textilni zavod, prodavaji se v takovem bilem igelitovem pytliku na kterem je sedici miminko. Zatim se nesrazily do velikosti kapesniku, nezdrsnely ani nezridly jako ty smejdy, co jsem si koupila predtim, mela jsem z nich vetsi radost, nez z novych satu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
2.9.05 10:37

Tak se také zařadím - BM používáme od 2m a Alešek je spokojený a já také. Kupodivu moje okolí reagovalo na moje rozhodnutí překvapeně a spíš kladně, což mi udělalo radost. Dokonce i jedna kamarádka naše velké BM zkouší :-). Takže Jany a Kopretinko na reakce kašlete, uvidíte samy, jestli se vám to bude líbit a hodit.
Jinak já na začátku používala papírovky a hlavně v porodnici to bylo asi pohodlnější. Ale u dalšího začneme s BM asi hned (jen dokoupím nejmenší kaťata (to už budu zkušená matka :-) ). Jo Jany papírovky používám, když jedeme někam na dýl, kde nemůžu prát nebo nechci tahat špinavé plínky. Ale jinak k dr.chodíme s BM. Takže ty pytle ve skříni nevyhazuj :-)
Jinak u nás ty váhy v poho - ono jde možná i o výšku. Aleš má ve 4,5m 7,2kg a 63cm a pořád ještě používáme kalhotky 5-7kg a pleny vel.1..
Za tuhle diskuzi ale také moc děkuji!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.9.05 11:29

Ahoj holky,
tak hlásím, že opruzeniny jsou pryč, možná to bylo rybízem, malá ho baštila ostošest :P Jsem moc ráda, jinak samozřejmě máchám v octu.

Komko a vy další, co jste si pořídily BM - nemáte problémy se suchým zipem??? Bylo to tady dost probírané, že měly děti poškrábané nožičky??? Kvůli tomu jsem se dala na Popo, ale ten objem.............................. nemůžu malou pořádně ani obléct, musí mít všechno o číslo větší a pak má zase dlouhé nohavice a tak. Přemýšlím, že ještě pořídím pár BM a nakombinuju to, ale už tady někdo psal, že jsou sice fajn (BM), ale za tu cenu prý nestojí. Co vy na to? Dík za vaše další zkušenosti
 Tuli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
5.9.05 13:32

I já jsem tu psala, že ty kalhotky, teda sucháče na nich, od BM trochu dřou nad tříslem. Nic jsem s tím nedělala, dávám si větší pozor při zapínání a jde to. Kluk má trošku začervenalou kůži jen když se mele a vzteká tak, že ho nemůžu dobře zapnout, ale jinak v pohodě. Do velikosti 9-12 kg dávám buď jejich tomu odpovídající plinku, nebo dvě čtvercovky, jednu 80×80 a druhou 70×70 (poděděnou).Syn má jeden rok a asi 10kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure