Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Piďásku já si myslím, že moc záleží na pracím prášku, ve kterém je budeš prát. Víš že v těch běžných hrubne všechno, asi bych volila DG nebo mýdlo.
No a s tou výměnou gatí - to se mi jeví jako obdobná doporučení pro mimina - třeba sterilizovat lahvičky 10 minut, zaživýhoboha nedat jednou ohřátý mlíko, jídlo a podobně. Jenže tohle je ještě absurdnější. Ale třeba se pletu a po půl roce používání jsou ty gatě nakažlivý
.
Pobavte se, milé dámy:
http://mia.bloguje.cz/136040_item.php
Pimpo,vím že se to probíralo,ale nemůžeš ve zkratce popsat pro a proti missiva ,don gemini ,ecover a mýdlový sliz?O pračku se dělím s mamkou
a co ty rezavé flíčky o kterých psyly holky na eko.dom.?
Piďásku nemám moc čas, tak jen velmi stručně.
Missivu jsem ani nezkoušela.
DG mi zcela vyhovuje - je český, pere velmi dobře, cena dobrá, prádlo je měkké, vůbec nepoužívám aviváž. Potřebuje ale předem vyčistit pračku od inkrustací - to jsou usazené srágory z běžných prášků a z vody.
Ecover - asi je daleko ekologičtější než běžné prášky, ale prádlo je po něm tvrdé a někomu se dělají bílé fleky. Bez aviváže to nejde.
Sliz - je podle mě podobný DG, ale nejsou v něm enzymy a tak na některý fleky je slabší. Jinak ale pere velmi dobře, je levný.
Rezavý flíčky se mi nedělaj, tak nevím.
na deinkrustaci se používá spec.prášek?koukla jsem na jejich stránky,nešlo by to vyčistit něčím levnějším?
A dík za radu ![]()
Podle mě záleží na stupni zanešení pračky. Pokud by byla jen málo, možná by stačilo tím prohnat ocet. Ale ten jejich deinkrustátor můžeš použít i na prádlo (to ocet taky), ale to jejich bude asi účinnější.
Ahojky Pidasku..
Don Gemini je dobrý na vyčištění pračky, určitě čistá pračka=čisté prádlo. Missiva zase má super Máchadlo-dává se místo aviváže, ale není to aviváž a plenečky jsou nádherně měkoučké a přitom dobře sají!! Mimochodem je máchadlo fajn i pro dětskou pokožku (má být kyslejší PH). Používám PoPo půl roku a vůbec nezhrubly díky Máchadlu od Missivy!
teda holky ,vy mi dáváte
,,pro mě je důležité,aby nezhrubly,ty nové jsou takové heboučké
,takže zkusím to máchadlo,ale prášek?to teda nevím ![]()
A ten ocet se leje do nádržky na prášek?
Tili píše:
Ahojky Pidasku..Don Gemini je dobrý na vyčištění pračky, určitě čistá pračka=čisté prádlo. Missiva zase má super Máchadlo-dává se místo aviváže, ale není to aviváž a plenečky jsou nádherně měkoučké a přitom dobře sají!! Mimochodem je máchadlo fajn i pro dětskou pokožku (má být kyslejší PH). Používám PoPo půl roku a vůbec nezhrubly díky Máchadlu od Missivy!
Opravdu Máchadlo od Missivy není jak o aviváž? Myslela jsem, že to mají jen jinak nazvaný. Fakt v tom mácháš plinky a sají?
Ahoj,
můžete mi prosím poradit, kde se ten prášek DG a máchadlo Missiva schání? Slyším o tom poprvé. To mají normálně v drogerii? Nebo se to dá koupit někde na webu???
Předem moc děkuji
Eva
ahojky, prosim pěkně mohly by jste mi popsat jak se dostanu do té fotogalerie.
díky
nemohla byste mi nektera poslat cenik missivy? muj mail je muj.samojed@seznam.cz Diky, asi si ji poridim na ty ztvrdly popolinky.
To máchadlo kupuji od paní tady u nás, co jsem od ní koupila pleny PoPoLiNi, myslím že se dá sehnat i u p. Lipové - www.plinky.cz
Tak jsem si objednala u paní Lippové a budu netrpělivě očekávat „zázraky“ ![]()
Prosím,prosím,asi jsem natvrdlá,ale ceník od missivy taky neznám,jestli můžete přeposlat?pidasek@email.cz
dík.já už chci taky zázraky ![]()