Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
16.9.05 21:40

Holky, mam posledni dobou problem, ze mi zasmradaji PopoWrap kalhotky. Vyperu je (v pracce, s ostatnima plinama) a po kratkem pouziti (vlastne jakmile se plenka procura, treba za hodinu), zacnou kalhotky smrdet. Ne močí, ale tak nejak divne. A po noci je to nejhorší, smrdí to přes pyžamo. Nestalo se vám to někdy? Měníte kalhotky po každé plíně? Perete je v ruce, nebo jenom v pračce? Díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
294
16.9.05 22:03

Já myslím, že je to tím, jak dítě močí. Mně teď polyesterové kalhotky taky víc smrdí než dřív. Mám na to spolehlivý recept- vlněnky- ty nesmrdí.
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.05 22:18

Taky jsem přemýšlela o vlněnkách, ale moc se mi nechce investovat do dalších kalhotek a taky si nejsem jistá, že bych je udržela v rozumném stavu dlouho. Jsem dost lempl na praní :-(

• Citovat
  • Upravit
294
16.9.05 22:42

Já bych řekla, že vlněnky jsou právě pro lemply na praní. Já je neprala už přes měsíc.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.9.05 20:11

Ahoj,
já souhlasím s Ankou - vlněnky jsou pro ty, co moc nechtějí prát, opravdu mají samoregenerační schopnost. Mrkněte na www.mamina.cz - mají je tam nejlevnější!!! A co se týká zápachu - opravdu záleží, co dítě baští, už se to v téhle diskuzi taky probíralo, třeba při zvýšeném množství vitamínu B je to fakt hodně „cítit“ :roll: a taky - čím je dítě starší, tím je to horší. Takže my teď bojujem s nočníkem :) Jo, ale jednorázovky podle mých zkušeností smrdí teda daleko víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.9.05 14:12

Popolini

Ahojky,
nemate nekdo zkusenosti s pratelnym plenkovym systemem Popolini ? Rada bych si ho objednala, tedka ho maji za super ceny na http://www.vasedeti.cz/popolini.php Proto prosim o nejake info, zdali se to opravdu vyplati a jestli jsou pleny tak kvalitni, jak se tam pise.Diky moc.Radka.

• Citovat
  • Upravit
75
19.9.05 14:37

Ahoja radko,
projdi si celou diskuzi,o poplonách tu bude nejedna zmínka :wink: Já je používám na noc,a v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
19.9.05 14:39

popolinách,promiňte,to je tak,když nabydu dojmu,že v tak krátkém textu nelze nic zkazit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
19.9.05 21:26

Radko, popolini si nemůžu vynachválit. Jen škoda, že jsem je objevila až když bylo dceři půl roku. Ty ceny jsou fakt úžasný. Být tebou, tak si ty plínky určitě nakoupím. :D
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
22.9.05 22:06

Já mám taky Popoliny a jsem spokojená. Jen člověk musí občas vyslechnout hloupé otázky ohledně velkého zadečku :lol: Na www.mamina.cz mají ceny stejné, něco levnější a VLNĚNÉ GATĚ bezkonkurenčně nejlevnější!!!!! Objednávala jsem si tam a do 10dnů to přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.05 14:37

plenky Bambino Mio

Ahoj holky,

tento týden jsem se poprvé dozvěděla o „moderních“ látkových plenách - dost mě to zaujalo a jsem dost nahlodaná je začít používat. Teď jsem ve fázi sbírání informací, zkušeností, názorů pro a proti a porovnávání s jednorázovkama.
Byla jsem odhodlaná přečíst si celou Vaši diskusi, ale je to nad moje síly.
Viděla jsem na vlastní oči a slyšela výhody plenek Bambino Mio (o Popolinkách jsme nemluvili), takže jsem byla rozhodnutá pro ně, ale tady spíš vychvalujete Popoliny - tak te´d zas nevím, které :?:
Taky jsem si myslela, že tu najdu i nějaký negativní příspěvek (něco ve stylu: „koupila jsem si je a je to hrůza, po měsíci jsem přešla k papírovkách, zbytečně vyhozené peníze“ - ale nic takového tu není a nebo jsem aspoň v té části, kterou jsem stihla dočíst na nic takového nenarazila - negativní příspěvky jsou tu jen od lidí, kteří to vůbec nevyzkoušeli a ve většině případů si ani nezjistili o plínkách potřebné informace - to fakt nikdo nemáte špatnou zkušenost? Fakt jsou ty plínky tak úžasné? :D
Taky jsem se dočetla, že nepoužíváte ty separační vložky? mě to přijde lepší, když se hovínko i s vložkou vyhodí do záchodu a plínka zůstane téměř čistá (nebo se pletu? - jaká je praxe? - já zatím sbírám info - mimčo mám zatím v bříšku)
A pak taky jsem se tu dočetla, že těch kalhotech Bambino Mio potřebuju od každé velikosti strašně moc - myslím, že tu někdo psal cca 10 ks - to se mi zdá dost? Je to skutečně tak? Myslela jsem si, že se kalhotky ušpiní jen vyjímečně - že vyjdu tak se 3 od každé velikosti…
Budu ráda za jakékoli postřehy a rady při mém rozhodování

Mockrát děkuju Efka (a kamilka 29.tt)

• Citovat
  • Upravit
3417
30.9.05 15:38

Ahoj Ef.

10 kusů od kalhotek Bambino opravdu nepotřebuješ, ale u tohoto systému na kalhotkách většinou zkončí každé hovínko, takže je budeš muset častěji prát. Měly by ti stačit tak 3 kusy, i když více je lépe. V tomhle ti určitě poradí někdo jiný, já tyhle vymoženosti zjistila až velmi pozdě, začali jsme to používat až v roce a půl.....A starší dítě určitě kadí jinak než miminko. Přesto se mi někdy stalo, že mi gatě neuschly a museli jsme jít do jednorázovky nebo použít takové ty nepoužitelné kalhotky Gmini - ale nárazově to jde taky. Hodně záleží na tom, jak dobře ti schne doma prádlo.

Popolini opravdu všichni chválí, tam by hovínko na gatích přistát nemělo. Z Popolin mám zatím jenom jedny vlněné kalhotky a musím říct, že je to opravdu to nejlepší, co snad může být. Jenom pro pořádek dodávám, že jsem si je koupila až pro 3-letého kluka, který se v noci počůrával a dávám do nich obyčejné čtvercové pleny. Tím že kluk do nich nekadí je to jedno. Když jsou ráno počůrané, jenom je pověsím a nechám vyvětrat. Za celou dobu, co je mám, jsem je prala jen jednou - a to ještě pro dobrý pocit :lol: , kluk se totiž v okamžiku, kdy je dostal, přestal skoro počůrávat a stane se mu to už jen občas. Ale myslím, že i při plném vytížení bude stačit je přeprat jednou za měsíc až měsíc a půl - tak jak uvádí výrobce. Prostě tyhle gatě můžu jenom doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
30.9.05 15:48

Čau Efko,
já myslím, že tu občas zazní i negativa, za sebe můžu uvést časté přepírání kalhotek od novorozenecké ´„kašičky“ (myslím ale, že u Popolín se to tak často nestává), i se svrchníma kalhotkama jsou občas problémky. Taky mám zkušenost, že maminky dost zaráží, jak jsou Popolíny na novorozencích obrovské. Znám maminku, která je kvůli tomu po porodu nepoužívala- ale to je spíše estetická záležitost.
K tvým dotazům: separačky jsou podle mě dobré až když dítě kaká bobky (po zavedení pevné stravy). Naopak u novorozence nadělají víc škody než užitku- ta „kašička“ se po nich rozleze do všech směrů a zapatlá celou plínu. Ale třeba má někdo jinou zkušenost.
Jinak já jsem nikdy neměla více než troje svrchní kalhotky, do Jitčina půlroku jsem měla dokonce jen dvoje. Ale bylo to furt jen samé praní, takže na druhé mimi si rozhodně dokoupím, abych měla tak pět. To ale jen na to „kašičkové“ období, pak už to není třeba.
No a pro tvou představu, já používám české pleny a na ně svrchní kalhotky BM v kombinaci s vlněnýma kalhotkama od Popolini. Jsem docela spokojená, jen ty české plínky bych možná vyměnila za BM, ale teď už to asi dělat nebudu, plen mám 70 a to je až až…
Anka a Jituška 14m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
30.9.05 19:32

ahoj Efko,
tak já se hlásím jako nadšená příznivkyně Popolinek. Začala jsem je používat, když bylo Agátě asi půl roku (předtím jsem o nich nevěděla). Jsou vážně bezva. Protekly mi (po čůrání) jednou jedinkrát a to když jsem přes ně špatně nandala svrchní kalhotky. Mají kolem pasu i nožiček gumičky, které narozdíl od mnohých jednorázovek opravdu neprotečou. Hovínko nemá šanci dostat se z plíny ven.
Popoliny jsou ale fakt objemné. Na novorozence bych možná zezačátku používala obyč čtvercovky. Navíc Popoliny dobře sají a pojmou toho hodně a úplně malé miminko přebaluješ často, tak bys tu jejich „kapacitu" nevyužila. Jak vypadaj popolíny na čerstvým miminu jsem neviděla, ale člověk určitě musí počítat s tím, že bude potřebovat o trochu větší oblečení - delší body, širší kalhoty.
Pokud jde o tu separačku - já ji dávám pořád. Odvádí vlhkost od zadečku. Ale to neznamená, že celý kadění na ní zůstane, stejně to trochu proteče na plínu a pokud se separačka nějak nahrne, tak je to i trochu horší. Ale není problém to hned opláchnout, potřít jádrovým nebo žlučovým mýdlem a hodit do kýble s vodou. Krásně se to vypere. Jestli je nutná separačka i u novorozence to fakt nevím. Asi záleží na miminu. Agáta hlásila každý čůrání i v jednorázovce, která mě připadala skoro suchá, takže u ní by separačka asi nebyla potřeba - hned po čůrání bych ji stejně přebalovala. Ale některý mimino vydrží chvíli i v počůraným, takže tam by to možná nebylo od věci.
Jo a asi taky víš, že existujou eko jednorázovky. Někdy přijdou vhod. Jestli jsi z Prahy, dám ti tip, kde je mají nejlevnější.

Jestli chceš vědět něco dalšího, klidně se ptej. (Teď si ani nejsem jistá, jestli jsem odpověděla na všechno, na co už ses zeptala) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
1.10.05 00:38

čau Efko,
já bych na novorozence používala obyč. pleny a kalhotky BM, dítě kajdí tak často, že mi přijde „škoda“ ničit si častým praním popolínky, nemluvě o tom, že bys prala pomalu denně, my měli i 10-12 plen za den, teď je nám 1,5 roku a máme tak 5-6 plen na den. Popolínky ti taky dlouho schnou, čímž se navyšuje potřeba mít jich víc.
Já když teď prcka zabalím do BM, tak mu dám buď obyč. plenu nebo plenu BM a na to plenu složenou na draka a zajistím těma bezp. špendlíkama a na to kalhotky BM a takhle se mi ještě skrz na kalhotky neprokajdil, ale když dám jen plenu BM a hned kalhotky, tak jsou nohavičky kalhotek zaručeně opatlané. Teď se těším, že ozkouším toho „pavouka“ od popolinek, co má „držet“ pleny, když se používají 4covky.
Separačku dávám jen na noc, aby nebyl tak dlouho ve vlhku, přes den to nemá cenu, my pořád čekáme na tužší hovínka (Kuba tráví jak drak, za 5 hodin má přefiltrováno), takže výhodu vyhodit bobek i se separačkou jsem zažila asi 3× :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure