Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj Michi a Jorgo, sponka snappi je takova gumicka o trech koncich a na kazdem konci jsou zespod jako by drapky, ktere se zachyti za latku plinek a je to. Ja jsem si ji koupila pres www.latkovepleny.cz. Nasla jsem si je v nabidce na www.popolini.com - Produkte - Koala. Jsou to stranky v nemcine, ale hlavne ze je tam ten obrazek ![]()
Hana
Pra:,–(ko,
jestli jsem to pochopila, balíš čtvercovky na draka nebo tak nějak s tou sponkou a pak na to dáš BM kalhotky?
Já dávám do BM kalhotek čtvercovky klasicky složený, vyhovuje mi to , dokonce víc než systém Popoliny. (ty plinky mám taky) Jediný problém, že při stolici VŽDY mám zakaděný i kalhotky. Kluk má sice 13m, ale stolici má tak na půl řídkou, jí málo příkrmů
Jaký máš ty s tímto zkušenosti?
Michi to se mi prave stavalo ze zacatku dost casto, ze byly kalhotky pokakane, ale ted uz se to stane jen obcas. Skladam jednu plinku na draka a na to druhou na uzky obdelnik tak, aby byla vpredu vic prelozena, protoze tam vic cura a na noc jeste jeden obdelnik, cele to zabalim do toho draka a zasponkuju. Vypada to pekne uhledne a hlavne to fakt perfektne drzi, i kolem nozicek. Vyfotila bych to, ale prisla jsem vlastni blbosti o fotak ![]()
Driv jsem skladala na trojuhelnik, ale ten uz je maly a drak je vic variabilni. No a nakonec BM kalhotky.
Hana
Já se musím přidat s pochvalou na pavouka snappi
na klasický pleny fakt bezva, hezky je drží. A pak se mi moc zamlouvají froté plínky (ty čtvercové) od popoliny, dávám je teda do BM kalhotek, líp v nich drží, ale jsou krásně měkoučké a rychle schnou ![]()
Ahoj holky,
nemáte náhodou zkušenost s vytvářením širokého balení s látkovýma plínama? My vždycky, když má být zabalená, dáme jednorázovku, protože mi připadá, že to jinak nejde. Ale je to opravdu tak?
Díky za tipy, zdraví Eva
Trochu mi to nedošlo- pochopitelně musím napsat, co máme… Takže, používáme BM- gaťky i plínky a máme i obyč čtvercovky. Dík za pochopení
, E.
Ahoj Evo, to je zajimavy dotaz, my jsme meli kycle v pohode, takze jsme siroke baleni nepotrebovali, ale asi bych to resila tak, ze bych dala tri ctvercovky slozene na osminy na sebe a na to kalhotky. To by snad melo stacit, aby nozky byly hodne od sebe. Jinak si myslim, ze kdyz uz lekar doporuci siroke baleni, mel by taky rict nebo ukazat jak na to. Urcite bych se na to zeptala.
Hana
Ahoj Hano,
my jsme se dozvěděli, v jaké pozici mají být nohy, aby to fungovalo, a postupem času jsme přišli na to, jak ji zabalit. Jde o to, aby stehna-stehýnka byla v jedné přímce, takže je pak rozplácnutá jako žába. Plínky čtvercovky dáme 3 tak, aby byly široký jako vzdálenost mezi koleny v žabí poloze, a převážeme to ještě jednou plínou. Jde o to, že gaťky od kolene ke koleni nejsou, takže (podle mojí zkušenosti) musí být čůrací plína pod tímhle zařízením a tím pádem co nejplacatější, aby tomu všemu nevadila. I když možná se pletu a zkusím prostě velké gatě s hodně plínama, jak píšeš ty. Pak dám vědět!
Kyčlím a plínám zdar! E
Ahojte,
včera jsem si všimla, že u BM kalhotek mám popraskaný takový to „plastový“ podšití pod suchým zipem. Ten materiál je teď takový křehký, praská a odlupuje se to. myslím, že na funkci kalhotek to vliv nemá, je to jiná vrstva. Jen bych chtěla vědět, jestli se vám to stalo taky. Já „točím“ šestery kalhotky BM a jedny popo asi tak 9měsíců. Peru někdy na 60°C někdy na 40°C a hodně často jen přepírám lehce v ruce.
Jinak musím říct, že na zapínání se mi víc líbí sucháče BM než u popo, ale popo se mi zdají, že líp drží mokro uvnitř. Když třeba nestihnu přebalit, tak v ppopo mívá kluk oblečky suchý, u kalhotek BM už jsou ty boky dost mokrý a prosakují na oblečky. Popolinky trošku „vržou“, ale to je mi jedno.
Ahoj holky,
mám tu na prodej 4ks PopoWrap vel.L 2× bílé a 2×delfín.Jsou skoro nepoužívané, jen jsem odpárala ten suchý zip, protože měli děti poškrábané nožičky a vyšila jsem tam dírky a našila knoflíky.Cena by byla 200,– za ks.
Dobrý den, prosím zkušené matky o radu, jak skládají obyčejné bavlněné plínky do kalhotek Bambinomio. Čekám první mimčo a nikde jsem nenašla tak prostou všc, jak složit správně plenu .-). Díky za odpověď! Hana
Ahoj Hano, tady taky Hana ![]()
Ja jsem se se skladanim dost natrapila, nez se mi to povedlo, ale hodne mi pomohlo, ze jsem mela pujcenou knihu Velka kniha o matce a diteti. Z te jsem prevzala nejdriv sklad do trojuhelniku a posleze na draka, ktery pouzivam porad. Pouzivam vetsinou dve pleny, jednu na draka, na to druhou na obdelnik, vpredu vice slozeny (protoze mam kluka), zafixuju to snappi sponkou a nakonec BM kalhotky.
Ta knizka se da urcite nekde pujcit, moc doporucuju, je tam spousta uzitecnych veci nejen o prebalovani.
Jinak ty sklady najdes i tady: www.latkovepleny.cz
Preju hodne uspechnu pri skladani ![]()
Ahoj,
ad siroke baleni s latkovkama. Ela ma frejkovu perinku a pliny, je pry jedno, jestli papirove nebo latkove mame je balit „nasiroko“, tak aby ji mezi nozickama nevznikala „pyramida“. Tu BM plenu dr. vzal, misto na tretiny ji slozil na pul a strcil mezi „zabi nozicky“ - stehynka v primce a na to rovnou tu decku. Ja si to bez kalhotek nelajsnu, takze ji tu plinu skladam o neco sirsi nez na tretiny, „rozzabim“ a dam gatky BM.
Ahoj, já jsem teda do peřinky dávala jenom pampersky- neměla jsem tehdy ještě tak dobré svrchní kalhotky a nedovedla jsem si představit, že tu peřinku budu pořád přepírat. A široké balení jsem dělala tak, že jsem malé dala tři plíny složené jen na obdélník. U velkého dítěte to žádné abdukční balení není, ale u novorozence to stačilo k tomu, aby měla nožky hezky v lajně. Kromě toho se přebalovala velmi často, takže rozhodně nestihla plenky pročůrat a nahňácat do pyramidy.
Anka a Jituška 15,5m
Ahoj,
omlouvám se, že budu narušovat diskusi, ale chtěla bych vám nabídnout nepoužité plenky BambinoMio. Bohužel je musím prodat… Pokud byste měla některá zájem, napište mi soukromou zprávu.