Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
mám doma týden starého chlapečka a jeho por. váha byla 2,6 Kg. Používám Popo flanelky a je fakt, že v nich je jak Ferda Mravenec.
Rozhodně má zajištěné široké balení, i když ho nepotřebuje. Zadeček má o hodně výš než v papírovkách. Nemůžu ale říct, že by mu to nějak vadilo, spinká na boku a je ok.
Pa Štěpík
Koukam, ze jsem tady proflaknuta z rodiny ![]()
Z pletenych kalhotek ma malej takovy zacervenaly kolem nozicek, ale nez dam cistou plinu, je to pryc, holt je tam nejaky treni pri pohybu. ja mam taky kolikrat otlaceny gumicky od ponozek a nijak to nevnimam, tak bych to moc neresila.
Tak minuly tyden jsem si podle navodu na www.latkovepleny.cz a vlastni inovace usila svrchni kalhotky z fleece a musim rict, ze jsem jimi nadsena. Chovaji se jako ty vlnene - neprotekaji,jsou prodysne, staci je nechat vyvetrat, kdyz jsou zavlhlé a jsou bajecne pruzne a malá nema nikde nic otlacene. Pouzivam do nich obycejne ctvercovky a jeste mi nic neproteklo, i kdyz mala jeste kaka michaná vajicka. A byly usite za pul hodky.
Prosim o vase tipy, jak perete pokakane ctvercovky . Ja uz jsem zkusila Ariel kids i mydlo i vyssi teplotu v pracce ( 60), ale porad mi na tech plinkach zustavaji hrozne fleky
. Namacim pred pranim do studene vody. Moc diky za tipy. ![]()
Poly,
tak to by me taky zajimalo, mne se to taky nechce vyprat.
Ahoj, tak už to tu dlouho sleduju a nedá mi se nepřidat.
Máme obyč čtvercovky a obyč kalhotky gemini z Tesca a i přes občasné nehody (teď už ne, to jen ze začátku když byly míchaný vajíčka) jsem opravdu spokojená.Nenaplnila se žádná děsivá prognóza o tom jak budu prát denně a kdesi cosi. Od začátku jsem prala co tři dny, teď už jen co 4 či 5.
Ale k dotazu Poly, když byly míchaný vajíčka tak jsem plíny namáčela, prala na 90 v Persilu sensitive a problémy se skvrnama jsem měla jen vyjímečně, co se nevypralo napoprvé, vypralo se na podruhé..
Teď už malá kaká bobky, peru na 70 (mám pračku s plynulou regulací teploty) a plínky jsou vždy čisťoučký. JO a taky používám separačky, chytnou to nejhorší, te´d v případě bobků úplně všechno a plíny zůstane skoro čistá (teď už je nenamáčím, počurané hážu rovnou do kýble, pokakané přemáchnu ve vaně a přihodím do kýble k ostatním)
tak hodně zdaru a měje se
Klaris
Ahojky,
já se s plínkama neštvu. Pokanou plínku postříkám Missivou (Permon D-na skvrny) a plínka putuje do kyblíku. Pak je všechny vyperu na 60°C taky v Missivě (Permon U+B) a nikdy jsou žádnou skvrnu neměla. A to nenamáčím ani nepředpírám.
Praní plinek zdar ![]()
Tili a ostatni, ktere pouzivate Permon,kolik stoji ty Permony, me to v Missive nechteli prozradit, ma prijit dealerka, tak at jsem pripravena na cenu. Moc diky. Poly
Ahoj, já jsem si teď Missivu objednala, pro začátek a na zkoušku 0,5l balení a jedno stojí tak kolem tří, třista padesáti. Ale bylo mi řečeno, že je to koncentrát a že to dlouho vydrží, tak uvidíme.
K.
Ahojky,
nevíte někdo, kde sehnat na netu 100% Merino vlnu ?
Ve Vlnapu ji maj pouze 50% Merino a 50% acrylic a já bych chtěla 100%
![]()
na www.fashionmartina.cz ji mají od německé firmy Schoeller + Stahl, ale jaksi se nemůžu dobrat ceníku
a nemáte někdo zkušenost s tímto obchodem?
Missiva stojí 0,5l balení 129,– základní prací gel a dává se 20-40ml na jedno praní. Pak ještě je k tomu odstraňovač skvrn za stejnou cenu a bělidlo podobné jako mají popolini asi za 221,– (dávají se dvě lžíce)ale pokud se člověk zaregistruje a objednává přímo u firmy, tak je to levnější a stejně je to levnější když si objedná větší balení.
Lalwen,
cena je pod sekci Modely na prodej, tak si vyberes Prize vlna a smes a vyskoci ti primo typy a ceny, ale musis to prolistovat, je to na preskacku. maji to ale jen v
ach, takze je to desne drahy.
Vlnap ma 100% 2 druhy, ale myslim Merino neni ani jedna.
droping,
tak jsem se tam koukala (taky jsem si konečně vzpoměla kam jsem se to chtěla podívat
), ale v aktuální nabídce tam žádnou 100% Merino nemají tak max. objednat psala jsem p. Martině o ceník přišel vzápětí, 100% Merino mají 2 a to BABY (za 930,–/500 g) a BABY Color (1100,–/500g)
jinak ve Vlnapu maj sice vlnu pod názvem Merino, ale je to jen 50% merino ![]()
Koupila jsem fleece a chtěla bych ušít ty svrchní kalhotky (někdo to myslím psal, že je dělal, ale nevím už jestli to bylo tady nebo Rodině
) akorát nevím jestli mám použít ten střih co je na www.latkovepleny.cz na fleecové svrchní kalhotky a nebo jestli úplně stačí udělat podle toho střihu na kalhot. plenky
![]()
Ahoj holky,
ja pouzivam praci prasek Ecover. Je sice drazsi, ale ekologicky, takze vhodny i pro mimco. (vim, ze Missiva taky, ale tam me odradila ta komunikace pouze pres dealera a ze si to nemuzu okouknout nejdriv v krame). Davam prasku do pracky presne podle navodu - na stredne tvrdou vodu asi 120 ml (nebo tak nejak) a skvrny mam vyjimecne. Pouzivam klasicke latkove pleny. Peru na 60 a obcas na 90. Ondra kaka jeste michana vajicka. Ty po prebaleni z nejhorsiho sundam pod vodou kartackem a mirne preperu mydlem, ale jen z toho nejhorsiho. Uz ani nepouzivam zlucove mydlo, ale obycejne, protoze mi prijde, ze je to jedno. Separacku zatim nepouzivam.
Hodne zdaru.