Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
343
30.1.06 20:01

Ahoj,

taky jsem se rozhodla používat látkové plenky a protože šití je moje hobby chtěla bych si je ušít. V diskuzi jsem našla odkaz na www.latkovepleny.cz a tam i návody a střihy. Bohužel se mi nedaří vytisknout ty střihy - myslím, že to bude naším předpotopním PC i tiskárnou …
Nenašel by se někdo kdo je má vytištěné a poslal by mi je poštou? Případně by jsme to ještě mohli zkusit na maila - třeba to tak půjde.
Prosím, prosím smutně koukám .....

Viki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
31.1.06 21:48

Ahoj holky,
nezbyly Vám některé po děťátku plenky Bambino Mio nebo kalhotky? Ráda bych je za rozumnou cenu odkoupila. Za pár týdnů budeme mít mimi a látkovky (Popo i BM) zatím nosí starší dcerka, ale začali jsme pozdě, takže jsem si koupila až ty větší velikosti. U miminka se mi zdají lepší ty BM, že jsou míň objemné. I Šárince dávám přes den na běhání BM, Popo spíš na odpolední spinkání nebo když předpokládám, že bude v plínce dýl.
Nemáte někdo zkušenost, jak velké kalhotky má cenu kupovat pro narozené miminko, odpovídají ty kila? Mám pocit, že do té max. uváděné hmotnosti to nevydrží - třeba Popowrap M (5-10 kg) už nám nestačí, ï když 10 kg ještě nemáme. Jak je to s těmi BM?
Holka měla při porodu přes 4 kila, jestli bude mimi po ní, mám strach, že mi ty malé bude nosit měsíc a pak je odložím.
mamulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
31.1.06 22:59

Ahoj!
Moje zkušenost s kalhotkami BM je taková, že novorozenecká velikost ( do 5 kg) s 1 originál BM plenkou byla synkovi 14 dní po porodu malá. Měl v té době 3,7 kg. Po čtrnácti dnech, kdy jsme kalhotky vyměňovali, jsme začali používat velikost S - tj. 5 - 7 kg a máme ji doteďka - 4 měsíce. Myslím, že ty nejmenší gaťky jsou dobré hlavně drobným dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
1.2.06 00:02

Ahojky mamulko :),

já měla na Mišáka kalhotky BM (teď používáme popo a české vlňáčky), při narození měl 2,8 kg, BM kalhotky vel. S (5-7 kg) jsme začly používat v 5 týdnech, ale bohužel v 5,5 kg nám už nebyly (zatím je, ale nechci prodávat - chtela bych ještě jedno mimi) , takže pokud předpokládáš, že bude mimi větší asi bych ty malý nekupovala.

Viki25,
psala jsem ti SZ, ale zatím ti nedošla (jak jsem koukala) jestli chceš ten střih tak mi písni na e-mail a já ti je pošlu poštou. :)

ahojky, dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
1.2.06 09:09

Ahoj mamulka, ono to zavisi od toho, ake je dieta. Napr. ja som tie najmensie BM nekupila, a bola to chyba - praveze by som ich bola vyuzila, myslim si ze mozno aj do 3 mes. Mam tie na 5-7kg, dlho dlho nam boli velke, teraz ma mala uz mierne cez 7kg a stale su dobre, zmesti sa mi tam okrem plienky aj popo-vlozka.
Ale ak cakas ze mimi bude vecsie a hlavne take baculatejsie, tak snad tie najmensie nekupuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
1.2.06 15:42

Děkuju moc za odpovědi. Takže je to jasný - koupíme vel. 5-7 kg a kdyby se nám narodil mraveneček, tak se ty menší dají vždycky dokoupit.
Už se těším na přebalování miminka, které se neumí otočit a pelášit pryč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.2.06 08:32

Vrchní kalhotky z fleecu:
Chtěla bych vědět, jestli jste někdo používal na novorozence místo vrchních kalhotek BM nebo popolin ušité vrchní kalhotky z fleecu podle návodu na latkovepleny.cz? Chci na prcíka používat obyč.látkovky a snapi sponku (k tomu asi spíš kalhotky popoliny, jsou víc přes stehýnka) a teď řeším, kolik a jakých kalhotek navrch. Na první děcko od cca 8m používám napůl Popoliny a BM, takže to už jsem vybavená, předtím 4covky a sandry, ty teda fakt nevydržely a ani do nich kvůli PVC jít nechci. Tak si říkám, na ven a na noc kalhotky popoliny a na doma fleecový? ;-)

Jo a ještě dotázek - jak jste na tom se sucháči u popolin kalhotek? Mně se u obou začaly párat :-( Snažila jsem se je ručně oentlovat, tak snad ještě vydrží, jinak bych musela našít nové :-( Kalhotky BM nám pořád způsobují červené fleky, musím mu je dát max. 1 denně, jinak má jakoby v tříslech až modřinky. a to jsem ty sucháče obšila fleecem, škrábaly nás ty sucháče i skrz původní oentlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.2.06 19:34

Lalwen, prosim ta, to fakt balis len do plienky bez vrchnych nohaviciek? Ako casto potom musis prebalit? Povedzme keby som dala stvorcovku na draka a do toho 1BM?
Prepac ze to pisem sem, ale zda sa mi to tu vhodnejsie ako na diskusii o separackach, a mozno to tu zase trochu ozije :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
7.2.06 21:47

Ahojky Kiwwi,

já, ale dávám vrchní kalhotky (já to asi jen zapoměla napsat :) :-) ) dávám ty české vlňáčky od Tilasmi, a pak ještě Vento kalhotky a popowrapky od popo.

No právě zdálo se mi, že je škoda nechat ty BM plenky jen tak válet ve skřínce :) (když už jsme z kalhotek vyrostli) a tak je dávám, právě na to balení na draka složenou tak jako do BM kalhotek - a je to úplně v pohodě, vydrží to i 3-4 hodiny, pokud to takhle dám na noc, tak přidám ještě vložku od popo.

Ahojky :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
7.2.06 21:53

Lalwen - takže upřesnění pro tupouna :lol: : dáš jednu BM, přes to na draka jednu klasickou látkovku a přes to gatě Popo. Zkoušela jsi tohle balení i s gatěma BM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
13.2.06 08:51

ahojky,

no dávám klasickou látkovku a do ní 1 BM plenku nebo popo froté 60×60 nebo ručník z Ikey a přes to popo gatě Vento (popowrap mám taky 2×, ale teď jsou spíš jako nouzovka) a střídám je s vlňákama od Tilasmi.

Do BM kalhotek jsem to nezkoušela, protože nám už nejsou a nechtěla jsem další už kupovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
19.2.06 09:26

ručníčky z Ikey

Ahoj Lalwen!
Tak už taky balíme na draka - jako draci. Jen nevím, jak to zvládnu za pár měsíců - už teď, když se Vítek přetáčí a po všem chňape, mám problém udržet celý ten balíček plenka-plenka-separačka pohromadě.
Chci se ještě zeptat, až budeš mít čas, můžeš mi sem napsat rozměr těch ručníčků z Ikey? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
19.2.06 15:24

Ahojky Anavi :) ,

Ty ručníky z Ikey, jsou dvě velkosti já mám tu menší 40×60 (jsou za 19 Kč a úplně mi stačí :) ), pak jsou jestě větší a ty jsou 60×130 (jsou za 59 Kč)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
20.2.06 09:24

ručníčky z Ikey

Ahoj Lalwen!
Díky za ty rozměry. Já jsem našla doma nějaké menší a moc mi nešly skládat a tak jsem ty rozměry chtěla porovnat.
Napsala jsem Ti taky dotaz na domácí výrobu plínek. Chodíš tam ještě? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.2.06 12:05

Ahoj,
o plenkách už tu bylo napsáno hodně. Nečetla jsem všechny příspěvky, ale v těch co jsem přečetla bylo psáno buď o obyčejných látkový plenkách nebo o plenkách značky Bambinomio. A samozřejmě také o jednorázovkách. Tak bych chtěla přispět ještě jednout značkou Kalhotkový plen a tou je PoPoLiNi.

Také jsem v před narozením našeho mimouška pořídila :,-(u látkových plen, kterou jsem naštěstí nemusela kupovat, ale také jsem už měla vybrané kalhotkové pleny značky PoPoLiNi. Pořídila jsem si 11 těchto plen, 6 z froté a 5 z biobavlny a k nim 2 kusy svrchních kalhotek. Jsem s nimi nadmíru spokojená. Tyto plenky jsou jen jedné velikosti, lze díky systému suchých zipů a patentek používat jak pro novorozence tak pro děti do cca 15 kg. Tato plenka je vybavena dodatečnou sací vkládací plenečkou (na noc nebo pro děti, které více močí). Protože jsou tyto plenky z vysoce kvalitních materiálů, lze je prát až 200×. Jsou vyrobeny z elastického žerzejového froté (froťáčky - sací jádro částečně z polyesteru), z měkkého bavlněného flanelu (flanelky - sací jádro částečně z polyesteru) nebo z biobavlny (biofroťáčky - žádný obsah polyesteru). Doba schnutí se pohybuje v závislosti na materiálu kolem 8-16hodin.

Stojí cca 250-290 Kč/1 kus podle toho jaký materiál zvolíte.

Používám je od narození našeho chlapečka. Když byl malinký tj. v šestinedělí až do 3 měsíců jsem je střídala s obyčejnými látkovými plenkami, protože v té době jsem jich měla jen 8 a to na celý den nestačilo. Dávala jsem mu je kromě venkovní procházky v podstatě stále, a od 4 měsíce (jsem dokoupila ještě 3 kalhotvé plenky) až dosud, kdy je Matějovi skoro 7 měsíců je má jen na noc a dopoledne, pak mu dávám jen jednorázovky. Ty používáme Pampers a v poslední době i Tesco fialové. Ani v jedněch plenkách nemáme problém s opruzeninami, studeným či mokrým zadečkem.

Když by někdo chtěl používat tyto plenky bez kombinace s jednorázovkami doporučuje se počet tak 18-20 plenkovýh kalhotek.

V případě, že by to někoho více zajímalo a chtěl se kouknout na celý sortiment a více informací o těchto kahotkových plenkách najde je na stránkách www.plinky.cz (odkaz Sortiment)

Přeji krásný den a plenkám zdar :)
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky