Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj Hani, myslím, že jsem to z Tvého dopisu docela pochopila
. Uz jsem to zkusila a podařilo se mi to, takže díky. Jenom ten můj drak není tak úhledný, jako na Tvé fotce
, musíme ještě pocvičit ![]()
Ahoj, studuji tuhle diskuzi a prosim o radu - jaky system pro 12-ti kg dite? Mala trpi uz nekolik tydnu hroznymi opruzeninami, kterych se nemuzeme zbavit a asi budeme muset prejit na bavlnene plenky. Co jsem zatim nastudovala, sla bych asi do Popolini - zkusim testovaci
u + nekolik EasyFix. Ale zajimalo by me: ma to cenu s tim zacinat, kdyz uz je dite takhle velke? Ktery druh testovaci
y vybrat (frote, flanel nebo biobavlna)? Poradite?
Marťoch a Lucka, 18 mesicu
Prosim o radu. Zacali jsme pouzivat BM plenky. Jsem s nimi moc spokojena, ale potrebovala bych jich par prikoupit. Kde se daji sehnat? Puvodne jsem je kupovala v bejbystore. Prvni balik prisel bez problemu a ten druhy uz mesic nikde. Na maily pan nejak nefunguje a ani jsem se nedovolala. Nicmene ty plenky potrebuji, abych nemusela prat kazde dva dny a potom jsem je chtela jeste pro mladsi mimi.
Terik
Teriku, jestli mohu doporučit, tak na http://www.latkovepleny.cz/
to jsou suprové stránky a mají e-obchůdek a které mamči od nich braly, tak byly moc spokojené, sortiment mají skvělý od BM po všechny možné potřeby pro plenky.
Teriku
,
jak psala Faninka tak s www.latkoveplenky.cz jsem byla taky moc spokojená.
Marťochu
,
myslím, že se popo vyplatí (teda nevím jak ty EasyFixy s těmi nemám zkušenosti - někomu vyhovují a někomu ne) já kupovala od popo na www.mamina.cz jsou asi nejlevnější nebo zkus www.zlaticko.cz e-mail: info@zlaticko.cz třeba se domluvíte na nějakém dobrém mixu
mám od od Pavlíny ty svrchní pletený kalhotky (ty s modrým lemem) a jsem s nima moc spokojená ![]()
Mockrat dekuji. Uz jsem se tam divala a maji tam i spoustu jinych dobrych veci, ktere si objednam.
Terik
Martoch - mám dceru 17 měsíců a vyzkoušeli jsme (až v poslední době) všechny druhy „moderních“ plínek. Z vlastní zkušenosti bych doporučila Bambino Mio v kombinaci s Popolini Easy Fix. Ty totiž nakonec ve skutečnosti využijeme. Bambino Mio jsou perfektní, že v nich má Šárinka volnost pohybu a vypadá pěkně
- jsou opravdu málo objemné. Kalhotky dobře drží a nikdy neprotekly (maximálně byly zevnitř zašpiněné - to už teda ale musel být kakanec jak hrom - ale ven se nikdy nedostalo nic). Pokud chci, aby vydržela v plínce delší dobu, dám Popo Easy Fix - přes den bez vložky, v pohodě 4 hodiny vydrží, se sací vložkou nám vydrží i přes noc, a navíc ten jejich povrch je mnohem víc „sušší“, než třeba u Popo froťáčků.
Popo flanelky bych pro takhle velké dítě vůbec nedoporučila, protože málo sajou a s vložkou jsou hodně objemné - široké mezi nožičkama. Takže bys furt přebalovala. Nemám moc dobré zkušenosti ani s froťáčkama a biofroťáčkama, v podstatě je dávám, až mi dojdou Easyfixy a BM. Přijde mi, že malou tlačí dvě gumičky - od plínky a ještě od kalhotek. Navíc jsou mezi nožkama strašně široké, takže při běhání nic moc. Ale nejvíc mi vadí, že přes tu kalhotkovou plínu a kalhotky necítím, že je malá pokaděná. Přes BM to cítím, i přes EasyFix, a když si nejsem jistá, je mnohem snažší z boku nahlídnout, než odklopit kalhotky a ještě tu plínu s gumičkou - to už prakticky dovnitř nevidíš ![]()
Finančně se Ti to určitě nevyplatí
Na těch pár měsíců. Leda že byste je využili pro další dítě, nebo je můžeš zkusit prodat. Ale moc na odbyt asi nejdou - maminky musí hodně slevnit, aby uspěly. Já jsem např. na malýho (ještě je v břiše) koupila
u těch menších BM i s kalhotkama, separačkama a síťkou do kýblu za 500 Kč (normálně by mě to vyšlo na tom nejlevnějším internetovém obchodě přes 2000), myslím, že kdyby byla poptávka, tak to paní neprodává tak pod cenou, protože to všechno je fakt v super stavu.
Jinak BM vyjdou levněji než Popoliny. EasyFix jsou dražší než „klasické“ Popo, ale kvůli tomu, že musíš koupit dvě velikosti, Vám by stačila jen ta větší.
Tak šťastný výběr!
Zdravím a děkuju všem strašně moc za cenné rady.
Nakonec se asi vrhnu do vlnáčků-aby to v létě pěkně větralo a dalo se v tom běhat - malé je už 8 měsíců. A na další mimi asi pořídím malé BM kalhotky dokud bude řídké kakání a pak přejdu na vlnáčky, které mi zbydou po malé.
Moc mě zaujaly zavazovací plenky na zlaticko.cz. Máte s tím někdo zkušenost?
ViolaN
Ahojky, nevíte někdo, kde se dají sehnat mýdlové vločky?
Díky moc.
Karolinka
Ahoj Karolin, také jsem se pídila po mýdlových vločkách, v drogerii mi řekli, že se už nevyrábí a že si mám nastrouhat mýdlo s jelenem
. A od té doby jsem je opravdu nikde neviděla. Ale jsem z malého města, prodavačky nám tu stále tvrdí, že něco neexistuje (popolinky
, vázání na běžky 75 cm a podobně).
Mýdlové vločky jsem viděla v Tescu, asi 20 cm nad podlahou… aby je nikdo neviděl a nekupoval ![]()
Ahoj,
mydlove vlocky sice nepouzivam, ale osvedcilo se mi lanza mydlo..... vyborne se v nem pere kdyz chci neco jen premachnout v ruce.
Kac+H
ahojky
,
děvčata v sekci potřebuji poradit se objevila diskuze s hlasování jaké plenky používáte, už jsem hlasovala, pojďte taky hlasovat ![]()
Katko, dobrá připomínka, samotnou mě zajímá, jaké procento maminek používá látkovky. Na www.plinky.cz uvádí 5-8%.