Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Klaris Záleží, jaké máte nožičky, Dalisovi velikosti sedí, ale už mi pár lidí říkalo, že když dáváš obyč. látkocky, chce to o číslo větší kalhotky. Dali má nohy jak dráty do betonu, mu to spíš je volné. A zlatý poklad taky končí v kaťatech, vždycky to šlo vyprat, ale od cca 5,5 měsíce najednou ne a zůstaly červené fleky, i když neměl nic jiného než MM.
Než je dám sušit, osuším je trochu v ručníku, jssou rychleji suché.
Holky, jak skládáte ty IKEA ručníčky : tu 60cm stranu natřikrát, nebo přehnete kus té dlouhé strany jako klučičí sklad a natřikrát tu 4é cm stranu? Tápu..
Dík Eva.
Milu, v pohodě
já myslím, že tě nikdo nekamenuje. Jen se nás prostě ozvalo hodně, protože tahle diskuse není o tom, jestli látkovky ano nebo ne, ale o tom, jaké a jak. Tu základní otázku tu všichni myslím mají vyřešenou.
Ty sis to prostě asi nepřečetla a hned psala, tak se to na tebe sesypalo ![]()
Jinak jestli tě zajímá, jak to s látkovkama dneska je a máš pět minut, přečti si tenhle článek https://www.emimino.cz/modules.php?…
Evi,
já to skládám po té širší straně (je to 5 a 1/2×) a taky klučičí sklad (pravda je to užší, ale nevadí to
)
Lalwen, jaké jsou ty plínky Popolini Koala? Je lepší čtvercová froté plena větší složená na draka a do ní malá čtvercová jako vložka nebo tahle Koala? Já jsem nepochopila, jestli Koala má už svoje absorpční jádro (nebo jestli musím přidávat vložku) a také jsem nepochopila, pro jak velké mimi se hodí (jestli ta velikost je univerzální). Také by mě zajímalo, jestli to vleze do těch pletených vlňáčků. Petra
Evi
,
já se blbě vyjádřila
5× to složí ůplně a zbyde mi tam ještě kousek, no to je tak do půlky (proto ta půlka
)
![]()
Petro,
ta Koala má jádro svoje, je univerzální (3-15 kg) (dávám ještě jednu vložku, abych měla za co zastrčit separačku) je hezky vysoká (to mám ráda, ta froté plínka, když jsem ji zkusila dát na draka, tak ji měl jak bokovky), Mišák má teď 8,35 kg a dávám vlňáčky Zlatíčko od Tilasmi, mám L a budou nám ještě hodně dlouho
.
Lalwen, děkuju za zevrubnou odpověď
.
Tak vidíš, já si zase koupila ty zavazovací plínky ( vše od pí Lippové). Do nich mám vložky Popolinky, které mi zůstaly po předchozím dítěti. Já je používala s vlastnoručně ušitými zavazovacími plenkami, ale ty už jsou ošklivé, protože ta látka je na místech vyžraná (byla to nevhodná barva úpletu), tak jsem je dala na půdu jen pro případ nouze
. Nechtělo se mi taky platit tolik za dvoje tkané vlňáčky, tak jsem si objednala ty pletený vlňáčky z popolini, ale teda přijdou mi oboje nějaké uzounké. Tilasmi vlňáčky jsem nezkoušela, no ono s to nějak vyvrbí.
Tak se tady všechny mějte
Petra
Ahoj Klaris,
asi ti to nepomoze, ale pre informaciu, moja mala ma 7,5 mes., 72cm a skoro 8kg, a BM gatky pouzivame stale tie na 5-7kg. Davam 1 BM plienku, alebo 1 obycajnu stvorcovku + separacku. Stale su nam dobre, takze to zalezi od toho, ake je dieta.
Riedka stolica aj nam skoncila zakazdym na gatiach, takze sme prali (ja teda len v ruke, mydlom Lanza). Cervene flaky zacali zostavat tak asi mesiac? Teraz mame vacsinou „bobky“ a to teda zostane vsetko na separacke, gatky sa nespinia.
Skus este vydrzat, tyzden je malo, snad sa skamaratite ![]()
Ja som spokojna, asi to bude tym, ze ine nemam
(Teda mam ale zatial nepouzivam)
Ahoj Klaris,
já používám BM kalhotky i plenky a jsem spokojena, velikost nam docela sedi, ale jak byl Dominik mensi, tak jsem taky musela pouzit o cislo vetsi nez mel mit. Taky to kdyz se pokaka mame na tech kalhotkach, jen vyjimecne ne. Peru to taky v ruce a cistim to mydlem a kartackem, jde to dobre, ale nesmi se to nechat zaschnout, pak tam zustavaji fleky. A susim je normalne na topeni, myslim, ze pokud neni uplne zhavy, tak to nevadi. Delam to tak od zacatku a jeste se jim vubec nic nestalo. Ani jsem si nevsimla, ze se nesmi susit na topeni, ja myslela, ze se nesmi susit jen ty plenkyBM aby se neporusily ty vrstvy a plenka mene sala. Plenky BM susim normalne na susaku.
Ahojky, zase já ![]()
Můžete mi prosím někdo zkusit popsat, jak zapínáte BM kalhotky. Už to zkouším přes týden a pořád to nějak nesedí. Když je hodně „utáhnu“, tak se vzádu děsně zařezává ta guma. Když povolím, vepředu se ohne suchý zip a Eliška se odře. (Dneska měla fleky jak pětikoruny
.
Jinak jsou bezva, fakt neprotejkaj a prdelka je úplně hladká, i když nedám krém. Ale to zapínání
, nějak na to ne a ne přijít. Jinak - velikost jsem kupovala rovnou XL (12-15 kg). Eliška váží něco přes 10 kg a hodně se doporučuje kupovat spíš větší.
Poradíte?
Taky se chci zeptat - BM plenky skládám na čtvrtiny. Ty třetiny mi přišly strašně široký a mnohem rychlejc pročůraný. Skládáte to někdo taky tak? Přemýšlela jsem, jestli to nějak nevadí páteři, když na tom sedí. Je to vyšší.
Moc díky. Karolinka
Karolino,
mám BM kalhotky 9-12 už od 7kg kluka, on měl tlustý nohy, takže mu byly tak tak, to větší číslo je lepší, ale teď se vytahuje, tak mu jsou dobře pořád i tyto. Jinak jak psaly holky, řídká stolička bývá na kalhotkách vždy, na oblečení se mi nikdy nedostala. Peru v ruce(drhnu), v žlučovým mýdle, dávám na radiátor - bez problémů.
K tomu zapínání: mě se osvědčilo, že dávám tu plinku víc jakoby dopředu, na bříško, v zadu má kalhotky hned „nad půlkama“, v předu až k pupíku. Suchý zipy přehnu těsně tak, aby ty háčky byly zapnutý, nebyly na kůži. Je tam ten šev dost ostrej, i když není vidět, tak ho tam můžeš nahmatat, je to cítit i pod tím lemem a dítěti se může pak nad tříslem odírat kůže.
Když jsou kalhotky zaplý, tak lemy kolem nožiček posunu co nejvíc do třísel, pak má dítě tu plinku jakoby v takové kapse mezi nohama, kterou ty kalhotky vytvoří.
Blb ě se to popisuje, snad toz toho popisu pochopíš. Já jsem se to „učila“snad měsíc i dýl, než jsem našla ten správnej gryf. Pak už mi bylo jedno, jestli mi dítě leželo na zádech nebo břiše. Dnes jsem schopná mu dát plinku i ve stoje. V sedě teda ne, jak tam někde na návodu od BM bylo
)
maxik píše:
Klaris
Holky, jak skládáte ty IKEA ručníčky : tu 60cm stranu natřikrát, nebo přehnete kus té dlouhé strany jako klučičí sklad a natřikrát tu 4é cm stranu? Tápu..
Dík Eva.
nafotila jsem tam sklad do vlňáčků, do bambinomio kalhotek můžeš skončit už u druhého obrázku ![]()
Je to skládání pro kluky a pro lezoucí drobky.
Bumbi
Holky, s tou hrubostí plenek - nezkusily jste deinkrustátor? Třeba by to jednou z a čas pomohlo?
Jinak z mé zkušenosti - plenky jsou hrubší, když přeschnou, nejměkčí jsme je měla vždycky, když schnuly venku. Teda pokud nebyl neskutečný hic a plenky nebyly suché dřív, než jsem várku dopověsila ![]()
Teda maminky, obdivuji vás. Ještě, že tato diskuze je a že je tolik rozumných maminek, ušetřily jste nám s mimíškem spoustu práce a starostí ![]()