Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky , tak jsem se upískla mám ty flanelky a ne vlňáčky, jo a ještě by mě zajímalo, jeslti to někdo zkoušel nakombinovat s kalhotkami BM, já si koupila tu
u a koumám nad tím, že to zkusím dát na ty flanelky od popolinek ![]()
Pimpo, tak už fotku mimina ve froťáčkách mám. Až uspím Filipa pustím se do pletení.
Ahoj holky, poraďte, jaké vlňáčky vám nejvíc vyhovují? Pletené vlňáčky dovážené z Německa (už tady byla někde jejich fotka nebo odkaz, víckrát), doma pletené nebo Popolini Woolwrap? Jde mi o to, jak drží vlhkost a jak velikostně sednou, jestli neškrtěj, a jak se používají po praktické stránce. Jo a taky jak jsou vzhledné na zadečku děťátka. Dík Petra
Ahoj Petro, ja mam zkusenost jen s vlnacky Popolini, jsou zapinaci na patentky. Mame velikost L a myslim, ze nam budou jeste hodne dlouho dobre. Pouzivam je na noc s frote plenkou Koala, do ktere davam jeste jednu ctvercovku. Baleni je to hooodne objemne, na mensim mimi si to moc neumim predstavit. Mozna ze pletene by byly „stihlejsi“, ale nemam vyzkouseno. Pokud jde o propousteni vlhkosti, tak je to bez problemu.
Pro mne je podstatne, ze „dychaji“, Simon ma dost citlivou pokozku, takze pro nej je to idealni.
Pres den davam davam vetsinou BM kalhotky a ctvercovky a snazim se prebalovat vzdycky hned „po cinu“, klidne i 10× za den.
Hana
Martino a Bumbi, díky za info ohledně Bravo plínek
. Zkoukla jsem i fotky na Rodině a musím říct, že do nich nepůjdu - pro nás by byly opravdu moc velké a navíc ta malá obsorbce …
Ale zaujali mě OneSize od Popo - myslíte, že by „padly“ 4 kg slečně? A jak jsou na tom s absorbsí?
Ještě jednou díky, ahoj
Viki
OneSize by určitě šly - řekla bych, že savostí jsou na tom podobně jako Flanelky, ale protože jsou z froté, tak tak nestudí, když jsou počurané. Na malou slečnu bych to dávala bez vložky, u většího se tam pak přicvakne vložka (podobná jako u plenek UltraFit, ale drží tam napevno na patentky, takže se to s tím může i prát >> zase o něco jedoduší při věšení a kompletaci suchých plínek
)
Ahoj Petro,
my máme úplně všechny vlňáčky:
popovlňáčky - dobře drží vlhkost, ale Šimona škrabe to řasení, má pak takové otlačené bříško a zádíčka. Mě to přijde dost tvrdé. Jinak jsou z luxusního materiálu. Taky máme fáze, kdy se blbě velikost přizpůsobí patentkama - když je prostě „mezi“…
z vlňáčků mi přijdou nejobjemnější a na den pod oblečení je vůbec nepoužíváme.
Disana suchý zip - dobře se přizpůsobí velikost, jsou všude měkké. Z počátku můžou působit „tuze“, ale používáním změknou. Používáme na noc, přemýšlím i o tom, že bychom je začali používat na vycházky na ven.
Natahovací Disana vlňáky - naše nejoblíbenější. Super měkké, celé z merino vlny. Ale u dětí „průtokáčů“ je třeba přebalovat do 3 hodin, pak provlhávají (ale možná dělám chybu v lanolinování?).
Zlatíčka pletené - hodně svetrovité, neprotečou, já nerada kousací vlnu, takže z nich mám trochu husinu, ale lemy jsou z měkké merino vlny. Pod oblečením se Šímovi krabatí.
Petro, to jsou naše zkušenosti, každému ale může sedět něco jiného
. Až budu kupovat další velikost, půjdu do dvou natahovacích Disana a asi dvou na suchý zip (jedněch určitě, ještě musíme zvážit ty vycházky). Al
Pra:,–(ko aha a ty plínky Koala nestačí samy o sobě bez přídatné vložky nebo plínky? Jsou určené pro jak velké děcko? Jak by vypadaly na novorozenci? Snappi jsem si koupila a chtěla jsem vázat čtvercovky ten sklad pro novorozence, jenže je to veliký balík pod zadečkem, když mimi leží na zádech, a nelíbí se mi to. Tak vymýšlím, jestli si dokoupit další vázací plínky a Popolini vložky do toho, a nebo raději tyhle Koaly. Je to teda věda. Petra
Jo, ještě k vlňáčkům
včera a dnes mi poprvé za pět měsíců, co je používáme, protekly. A sice v noci.
Nejprve Disana sucháč - byly mokré lemy kolem nožiček a plínka byla mokrá, až běda. Zadeče jakbysmet. Tak jsem kalhotky vyprala a lanolinovala.
Dnes měl díky tomu popovlňáky a situace se opakovala - lemy byly na ždímání, pyžamko vlhké… Přesně, jako když má pampersku. Bylo to ještě horší, než včera. Ach jo…
Asi u Šímy nastupuje nový trend v nočním čurání a budu muset zvýšit „plenkovou nálož“. To jsem teda zvědavá, jak. To už se asi nepohne vůbed. No, mám do večera o čem přemýšlet ![]()
Bumbisko, já si právě koupila do začátku na budoucí mimčo dvoje pletené vlňáčky, sice od paní z Popolini, ale budou to asi ty Disana (nebo ne?), ale mně připadají, že jsou nějaké úplně úzké nebo co, a to jsem rovnou volila velikost M, a stejně mám dojem, že jsou jen na první dva až čtyři týdny
. Tak si musím rychle dokoupit ještě větší, ale zas nevím, jestli L nebo rovnou XL, nevím, jak se od sebe ty velikosti liší, jaký je tam velikostní skok. Také mám dojem, že se tam ani žádná silnější plenka jako třeba Biofroté už nevleze. Ale já si ty biofroté na novorozenci ani nedokážu představit, to musí být velmi objemné. Petra
Peto, to ja fakt nevim. Na obrazku na popolini.com vypadaji ty natahovaci vlnacky dost stejne, v realu jsem je bohuzel nevidela, takze je nemuzu porovnat. Ale ty od Disany mi teda uzke nepripadaji
.
Simon ted ma 10 kilo a ma vel. 86/92, coz by odpovidalo L. Nosi je od 8 kilo - i na plenky UltraFit a bez problemu. Navic ona se ta vlna trosinku vytahne.
To jsem ti moc neporadila, co? ![]()
Bumbis,
vlnacky dorazili tento vikend ![]()
Vcera a dnes som testovala, ale som z toho zmatena. Vcera mala Hanka popo biofrote+vlnacky, po cca 2 hodinach bola plienka vpredu totalne ale totalne mokra, na zadocku uplne sucha a vlnacky navlhnute tak, ze bolo vlhke aj body. Dnes mala pod nimi klasicku stvorcovku, po 2 hod. to bolo celkom v pohode, lebo mala moc necikala, ale vlnacky boli navlhnute.
Mam ich najprv naimpregnovat? Myslela som si, ze nove budu ![]()
Inak sa mi pacia, necham si obidvoje ![]()
Petra, ja tie biofrotaky neviem stravit este ani teraz, a to ma moje dieta uz 8 mesiacov a 8 kg
Davam im sancu este cez leto, ak si nezvyknem, tak ich predam (tie plienky, nie vlnacky
)
Teda nejdřív bych Vám holky mooc chtěla poděkovat za tuto diskusi, fakt super duper, jsem ted o hodně chytřejší a pozor dělám osvětu kolem sebe a hoodně se to daří, zjišťuji, že tady v Olomouci o těchto plínkách myslím BM nebo Pop. nikdo neví a docela maminky čučí
. Já teda ještě nemám na kom testovat, ale za chvilku čekáme vylodění, tak si to pěkně užiji
, nicméně potřebuji vědět něco o popolinkách ato jak dlouho používáte ty kalhotky pod těma svrchníma? Já mám ty z vlny a do toho tu vložku a ted nevím , jeslti to po každém počůrání nebo pokakání mám měnit i s tou plínou nebo jen tu plínu, u BM toje v pohodě, ale ty popolini chi dávat na noc a nějak se v tom nechytám
dík moc Petra