Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
10.4.06 22:07

Ahoj Kiwwi, to jim to trvalo :lol:

Naimpregnuj je a pořádně. Buď lanolinovou kůrou od Disany, nebo tou domácí z lanolinu z lékárny. Nech to v té lázni minimálně 2-3 hodiny, já to někdy nechávám klidně i přes noc.

Výrobce sice uvádí, že už jsou lanolinové, ale já jsem poprvé lanolinovala už si po týdnu.

U biofroté nemůžeš rozdýchat ten objem? A malé to taky vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
10.4.06 22:14

Hamánek

Ahoj,
vím, že to sem nepatří, ale mám doma 16 krabic pokračovacího mléka s jablečnou vlákninou Hamánek 3 (od dokončeného 8. měsíce). Má to minimální trvanlivost do konce května 2006.

Pokud byste to některá chtěla (i jedno baleni :-), a máte to blízko na Prahu 4 (metro Roztyly), ozvěte se na mail bumbisi@email.cz, nejak se domluvime. Je to uplne, ale uplne zadarmo :-D

Bumbi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
10.4.06 22:19

Bumbi, NEMOZEM :D Co sa da robit. Na male mimi to podla mna nie je. Hanka po porode schudla na 2.5 kg, najmensia jednorazovka jej bola velka, nieto este biofrote popolinka. Este aj teraz sa mi zda ten balik objemny. Hlavne ma ale zarazilo, ze po 2 hod. bola ta plienka vhodna akurat na prebalenie, no to potom mozem mat aj BM alebo klasicke stvorce. Hoci na zadocku bola uplne sucha, predna polovicka bola zase uplne precurana.
Ale su zase maminy, co im popolinky vyhovuju od narodenia. Nechcem nikoho odradzat, najlepsie ked si to kazdy sam vyskusa.

Lanolinovu kuru si asi vyrobim sama, objednavanie z CR je pre mna dost narocne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.4.06 08:15

Kiwwi, já si ty biofroťáčky dokážu na malém mimču (scvaknuté na patentky zmenšovací) představit jen když nemá oblečení a nechce ležet na boku a bříšku. To by přece jinak to oblečení muselo být o tři čísla větší :-). No v létě jenom s plínkou se to možná na doma dá spíš. Petra

• Citovat
  • Upravit
273
11.4.06 10:00

Hi-hi, Petra, zabudla si este dodat ze BEZ vrchnych gati :D

Mas pravdu, ale ved skus, naozaj nechcem robit anti-reklamu, je to len moj nazor. Opakujem, ze viem o maminach co popo pouzivaju od narodenia a su spokojne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.4.06 10:11

Kiwwi,
tak s tou plinou to mame stejny, vpredu je vzdy procurana az beda a vlnacky navlhle, nekdy i body a vzadu sucha. Prikladala jsem to ale tomu, ze mam kluka a ze jsem zapomnela zkontrolovat, kam miri pindik, coz se opravdu nekdy stava, kdyz ma Ala bojovnou, jsem rada, ze plinu zapnu, aniz by mi ji rozkopal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
11.4.06 10:40

Droping, ahooooj :D
No ved ja som sa vzdy cudovala, ze Hanka cura ako chlapcek :D
Co s tym? Ona ma VZDY plienku vpredu precuranu a vzadu suchu - podla toho, ako dlho jej ju necham, co ja teda dlho nenechavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
11.4.06 11:20

Holky, už jsem to jednou napsala, budu se tedy opakovat, ale - v Popo jsme od narození a nemáme s tím žádný problém. Máme biobavlnu a flanel, kluka dávám spát na bok kvůli ublinknutí - na to je on expert, a opravdu není důvod, aby ty pleny vadily.....Na bříško se malé miminko stejně dávat spát nemá a až se začne otáčet samo, tak už se na patentky plena nejspíš zmenšovat nebude. Klukovi je 26 dní a já mu ty pleny už pár dní nezmenšuju (ale uznávám, že je trošku větší).....
Oblečení musím dávat samozřejmě větší, o tom se ale kolikrát už psalo. Vlňáčky jsou hodně objemné, ale Vento jsou úplně v pohodě - jsem s nima dost spokojená.

A co se týče impregnace nových vlňáčků - taky jsem ji musela udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.4.06 11:46

My jsme prcka dávali spát na bříško od 4. týdne - popoplínky mu nevadily. Ale vypadal jako kuželka, pravda.

Důvodem bylo, že na bříšku i ve spánku dokázal zvednout hlavičku a krknout, nebo podsunout kolínka a vystrčit zadeček a sám si prdnout. :lol:
Když ležel na krovkách, byl úplně bezmocný a co 20 minut ho musel někdo zvednout… Co já jsem si užila za strach, kvůli spaní na bříšku (hlavně díky řečem jiných maminek). Ale mamka mě uklidňovala, že my jsme tak spali celé dětství a sousedky dvouměsíční synek se zadusil ve spaní právě na zádíčkách (ona byla ve vedlejším pokoji) - takže mě říkala, že pokud má být z míma andělíček, sebelepším poloháváním tomu nezabráním… Když to mimču dělá dobře a je to silák, jako byl ten náš - a já se potřebovala tolik vypsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.4.06 15:19

Kiwwi :D
No ja to zas tak neresim, stejne, co 3 hodky jdu prebalit, tak co. A my jsme navic tedka nejak prutokovi, takze mame stejne porad nakadino, takze nekdy prebaluju i co hodinu, bud toho prdocha slysim nebo citim :D a na nas ekzem to neni dobry.
Jinak, uz zacni zkouset ty Popolinky, uz na to mate kila. Zkus to treba bez vlozky, ja tak davam pres den frotky, ty 3 hodiny mi to vydrzi a lip se mi odepira kakinec a je to srovnatelny s flanelkou s vlozkou, tak jsem spokojena.
Tak pa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
11.4.06 16:30

Holky, my jsme hlavne pres noc, kdy jsem neprebalovala taky hodne curaly dopredu a ja jsem to resila tak, ze jsem jednu frote vlozku prehnula a dala ji jenom dopredu, kde curala vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
11.4.06 19:53

Droping, ved skusam, skusam :D S novymi vlnackami (Disany) :D
Ved to som o popolinke prave pisala, ze „po cca 2 hodinach bola plienka vpredu totalne ale totalne mokra, na zadocku uplne sucha a vlnacky navlhnute tak, ze bolo vlhke aj body“.

Vlnaky naimpregnujem, som rada, ze ste museli aj vy :D :D :D Teda ze nie som jedina ktorej vlhli :D

A popolinky dufam rozdycham. Mozno si na ne tak zvyknem, ze o par tyzdnov tu budem na ne spievat ody :D Len asi este pockam, az bude tak teplo, ze mala bude moct byt len v tych vlnakoch. No, uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.4.06 21:49

Kiwwi,
ahaaa, tak to ja nepochopila. :?
Ja taky myslim, ze si zvyknes.
Ja o vikendu povesila poprvy plinky na balkon a to jste meli videt, jak vsichni sousedi si mohli hlavy vykroutit, co ze to tam mam :D
A to stale zvazuju, ze si koupim na zkousku od Bumbis tu one size plenku, ale nevim nevim, jsem nahlodana :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
13.4.06 14:50

Ahoj holky, tak ja se zase po dlouhy dobe hlasim.
Protoze konecne mame doma internet (a ja to uz nemusim studovat u pribuznych :D ), tak jsem zase docetla diskusi. Jen koukam, kolik je toho novyho od ty doby, co jsem tu byla naposled. Takze zase penezenka dostala zabrat a ja u Bumbis objednala dalsi plenky, jsem zvedava, co na to rekne manza.
Mam jeden problem s BM. Zapachaji. Teda vyprane ne, ale kdyz je mala pocura, tak smrdi jako plesnive. A to je peru vzdy po trech dnech, jen jednou jsem je nechala ctyri dny. Nevite co s tim?
 Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
13.4.06 15:01

Jany, co si tak pamatuju (BM jsem měla loni pro holku), tak dost chytají pachy. Když v nich zkončilo hovínko a hned jsem to neodstranila, tak strašně natáhly a smrděly.....no jak to hovínko. A to pak kolikrát i po vyprání. Jediná možnost podle mě prát co nejčastěji. V tomhle směru mě udivujou Venta, vůbec nesmrděj (ale taky v nich nekončej hovínka!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure