Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
17.4.06 18:58

Ahoj holky, narazila jsem na tuto diskuzi a zaujala mě, ale jakožto úplného amatéra, mě vy zkušené jistě okamžitě zasvětíte.
Mám totiž asi 70 normálních bavlněných plínek,. tak jsem myslela na to, že bychom je normálně používali místo těch jednorázovek. Trochu jsem přemítala nad tím, kde na to dneska koupím ty gaťky, ale jak jsem skoukla minulou stránku a našla ty dva obrázky gatěček tak si myslím, že to je ono.
Takže můj dotaz zní, zda do těch gatěček se dávají i normální plínky - psaly jste různé názvy, které neznám a taky kde se takové gatěčky kupují - jestli v takových těch obchodech pro mimina, kde mají ty oblečky, flaštičky a já nevím co ještě? Já totiž zatím nemám krom těch plín po sobě nic a abych pravdu řekla, moc si nevím rady, co nakupovat, takže jsem do takovýho krámu vlezla jen jednou, vrhly se na 2 prodavačky a zdrhla jsem.
Tak díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.4.06 19:51

Petra - já jsem si nevšimla, že jste ještě dva v jednom :oops: Dalis měl 4 kg, zhubl na 3600g, začali jsme na BM vel. S, dávala jsem zezačátku 1 70×70 novorozenecký sklad + 1 70×70 normálně na osminy(kvůli kakání); měla jsem je nachystané už předem, tu normál v tu na novorozenecký sklad, cípy přeložené, celé jsem to vložila do kalhotek, rozložila ty cípy, na to dupku a zapnout :lol: Teď to dávám na noc nebo na vycházku, doma máme 1× 80×80 na kluka - to už jsou kalhotky M (dávala jsem je s 80×80 plenami i dříve, když byly menší gaťky pokakané). Zas taková věda to není - spíš občas metoda pokus omyl 8)

gris - obyč. čtvercovky se dají dávat do kalhotek Sandra nebo Gmini - ty se dají koupit všude, ale teče to nohavicema :( , nebo do kalhotek BambinoMio - koupíš přes internet, jsou dražší, ale kvalitnější, neprotéká to kolem nožiček. Do kalhotëk Popoliny prý (nezkoušela jsem osobně) nesedí. Zkus se mrknout třeba na rodinu na diskuzi bavlněné pleny nebo na www.latkovepleny.cz nebo nějaké jiné stránky o látkovkách - uvidíš, jaký je sortiment. Já takhle koukala 8O

Miminku to na UTZ moc sluší :lol:
Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
17.4.06 19:57

Maxiku, díky, pokukám.
Nemůže to být přece horší než to měly naše mamky a nezdá se mi, že by ta moje byla nějak postižená tím, že jí občas něco vyteklo z mých katěček.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.4.06 20:12

To určitě ne, ale třeba z těch BM mi nikdy neutekla stolička ani na záda, ani nohavičkama, a já díky tomu nemusela prát pokajděné oblečky několikrát denně, což třeba v Pamperskách, co nosíme k doktorce a na delší návštěvy, bylo celkem běžné. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
17.4.06 20:15

No uvidíme , jak to půjde, ta naše pusinka bude takovej malinkej pokusnák :P 8O no ale jsem pevně rozhodnuta vydržet a potom co jsem se dočetla to takovej boj nebude ( myslím to praní a kolem plínek) jo a co separačku , mám ji dávat hned od začátku? Chci plínky dávat po příchodu z porodnice a ven a na noc jednorázovku a potom i na noc BM, dík za vysvětlení už se v tom pomalu začínám orientovat :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.4.06 20:26

Dalis je taky dítě první, tudíž pokusné. S prací kolem plen máš pravdu, v době automatky v pohodě, naše maminky by to pokládaly za ráj na zemi.

Separačky jsem měla Aničky, moc toho nezachránily, až těď, kdy máme tužší bobky; ty BM nebo Popolini jsem nezkoušela, prý jsou lepší.

Zásobička jednorázovek se hodí, sama uvidíš, jak a kdy je budeš dávat. Já je taky měla původně na noc a ven, dneska už jen k doktorce, kde se rozbaluje mímo - ode dne, kdy jsem se celkem vytočila - na návštěvu jsem vzala 2 jednorázovky na přebalení, abych netáhla zpět počuraný balík látkovek, a profičela mi tím hovínka až na záda na dupajdy i bodíčko a nesla jsem pokakaný balík oblečků a kluka v půjčených a doma byly řeči, že v růžových punčocháčkách se srdíčky vypadá jak transvestita :roll: No, vypadal :wink: :lol: Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.4.06 20:26

Len pre zaujimavost, zalezi, ake velke bude mimi. Moja mala ma uz 8 mesiacov a este stale davam jednu klasicku stvorcovku do BM nohaviciek (+separacku). Skusala som pridat aj vlozku popo-biofrote, ide to v pohode. Este stale pouzivam BM nohavicky velkost 5-7kg, a vyzera to, ze este chvilu budem, stale su nam dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.4.06 20:30

To se máš, Kiwwi, Dalis má tlusté nohy po mně :oops: , tak už máme stabilně M asi od 7 kg živé váhy. A používali jste XS? Já je ani nekupovala, četla jsem na rodině, že je to fakt jen na chvíli, pokud vůbec, tak jsem vzala od S výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
17.4.06 20:33
[quote:9c87e46a5d]gris - obyč. čtvercovky se dají dávat do kalhotek Sandra nebo Gmini - ty se dají koupit všude, ale teče to nohavicema Smutný , nebo do kalhotek BambinoMio - koupíš přes internet, jsou dražší, ale kvalitnější, neprotéká to kolem nožiček. Do kalhotëk Popoliny prý (nezkoušela jsem osobně) nesedí. Zkus se mrknout třeba na rodinu na diskuzi bavlněné pleny nebo na www.latkovepleny.cz nebo nějaké jiné stránky o látkovkách - uvidíš, jaký je sortiment. Já takhle koukala Šokovaný

Já jen doplním - ty svrchní kalhotky od Popolini se dají používat v pohodě s normálníma látkovýma čtvercovkama, pokud balíš „na draka“. Když plínku jen složíš do obdélníčku, trochu v těch kalhotkách cestuje (to jsou pak lepší ty 3 výše zmiňované druhy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
17.4.06 20:42

Maxíku,no já jsem koupila 5-7 a 7-9 velikost, tak uvidím, jak velká bude, zatím teda nic moc podle břicha, doktor sprosták mi řekl, že je to tak 6-7 měsíc, no ten mě dostal:-)) a já se tak snažím:-)). Látkovek mám hafol, má dokonalá sestra mi je 10 let opatrovala a je fakt vidět kvalita:-)) akorát ty kecy lidí mě už fakt nebaví, nikdo si nic nepřečte a pořád někdo něco remcá ve stylu, že jsem blázen a že to není normální v dnešní době apod., fakt na ránu a tady v Ol. to neznají skoro vůbec, takže si na kurzu občas připadám jako nějakej tyran, když chci používat klasiku :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
17.4.06 20:47

Jezus Maxiku, aby mu ta růžová nezůstala, sakriš ten musel být jako cumel v té růžové :P , já pro tu moji pusinku nemám ani růžové ponožky, tu barvu fakt nemusím, zato oranžová a yelenkavá, té máme hafol :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
17.4.06 20:52

S těma separačkama-my používáme Aničky, ale měli jsme i BM a je to stejný, akorát že ty BM byly širší, takže se dali líp ohrnout kolem kraje pleny, ale účinek je stejnej. Tu řídkou stolici neudrží nic, stejně je to vždycky i na těch kalhotkách, ale aspoň není malej mokrej a nestudí ho to, když je tam ta separačka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
18.4.06 07:51

Petro,

ja pouzivala od narozeni BM s BM novorozenecke s BM plinkama, Klarka mela 3,5 kg. A kdyz dosly, tak jsem pouzivala BM 5-7 kg se dvema ctvercovkama, ty se totiz do tech nejmensich nevlezly. Obcas jsem do BM kalhotek davala i jen jednu vkladaci plenku odo popolin. To jsem pak musela brzo prebalit, ale to mela malinkej zadecek :D .

Separacky jsem zkousela (Anicky), ale to bylo spis horsi nez lepsi, protoze ty michany vajicka se po ni spis rozjely a mela jsem s tim vic prace. Koupila jsem i od popolin, ale jeste jsem je ani nenacala, cekam, az se Klarka uraci otevrit pusinku, abych ji tam mohla strcit neco k papani a byl konecne bobek, pak je vyuziju.

Mimochodem s tou Missivou - pani Lippova mi rikala, ze ve vysokych teplotach je neucinna, ze musim prat max. na 60.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
18.4.06 21:49

Petro,
my jsme u novorozenyho Simulika pouzivali celulozove separacky - jsou mnohem „hustsi“ nez Anicky nebo ty viskozove (at uz popo nebo BM). Pak jsem to kombinovala - dospod viskozovou, na to celulozovou. Ta celulozova to kakani lip nasakla a nemelo sanci se tak roztect a co se rozteklo, chytla viskozova.

Pri baleni do novorozeneckeho skladu se snappi sponkou nam na nohavicky nic moc neuteklo (pouzivali jsme polyesterky od popo). Pri pouzivani plenek na osminy v kalhotkach BM jsem pokazde musela preprat i kalhotky :roll:

A ty separacky jsme prepirali i pokakany - jinak bychom meli silenou spotrebu. A v sestinedeli jsme je zehlili. Jak celulozovy, tak viskozovy - bez problemu. Anicky jsem nepouzivala - nejsou biologicky odbouratelne a nedaji se splachnout do zachodu (takze by smrdely doma v kosi, coz nechci :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
19.4.06 11:13

Holky vy jste zlate, manža dneska bežel pro separačky, tak se těším na testování, no zatím stále není na kom:-), nicméně tato diskuse je opravdu super, tedy louskal jsem ji poctivě od začátku a musím říct, že jsem hooodně překvapená, kolik z vás tento systém používá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure