Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj Maxiku,jsi to ty,ktera jsi chtela ty XL BM gatky?Nekolikrat jsem ti psala e-mail,ale neodpovedela jsi,tak je dnes posilam na Slovensko,tak doufam,ze jsi ty mejly dostala.Kdyztak pro Azraelku,mam jeste nove M za 200,– a pouzite asi 6tydnu novorozenecke za 125,–,slibuju,ze uz s tim nebudu prudit ![]()
Jeste Azraelko,myslim,ze je zbytecne kupovat stejne velikosti od BM i Popo,na ty vicevrstve mas idealni BM,je to hezky stihle a na ty ostatni si porid vlnacky,ja je miluju ![]()
Jo a ty vkladaci plenecky bych taky nekupovala,nemam zkusenost,ale na rodine ted Bumbis psala,ze se daji misto nich krasne pouzit ty male vicevrstve.My jeste na noc pouzivame ty zavazovaci,moc se mi libi
Jéje, Bertinko , tak to mě moc mrzí, mi Seznam nacpal ty tvé maily do spamu a teď, jak jsi sem psala, jsem je tam mezi těma reklamama na viagru a spol. našla. Mě to dřív nenapadlo, myslela jsem, že se neozýváš, že se ti asi povedlo udat všecky kalhotky najednou. Moc se omlouvám, že jsem tě nechala čekat
- moje chyba. Eva
Maxiku me to vubec neva,ale skoda.Mam na tebe ale jeden dotaz,zkousela jsem vyrobit ten babymetr(jinak Dalibor je moc hezky),ale fakt nevim jak ho dostat z tech stranek,rada bych ho mela v prispevcich i na monitoru,poradis?JAle jsem pres PC debil
Bertinka:
Já jsem právě myslela, že přes den bych dávala ty vícevrstvé plenky do BM kalhotek a na noc Popolini a ty se do BM kalhotek nevejdou.
Ty vlňáčky jsou co?
Ahoj Azraelko,prave tak jsem myslela,ze to myslis a prave na to bys mela nejlesi vlnacky,posilam ti na ne odkaz,my pouzivame tyto http://www.latkovky.cz/…oducts_id/53 Berticce jsou 3 mesice,mame velikost M a jsou UZASNE pod ne davam tu zavazovaci plinku stejne znacky jako vlnacky,(najdes ji taky na tech strankach) a do ni tu vicevrstvou BM,krasne nam to vydrzi celou noc,s popo nemam zkusenosti,ale holky to tak pouzivaji
jenom to jeste doplnim,abys to chapala,jelikoz ja jsem tomu nemohla uverit.Ty kalhotky jsou z uzasne jemne prave ovci vlny(fakt to nekouse) a ten lanolin,ktery ta vlna obsahuje(musi se obcas impregnovat tzn.namoci se do roztoku s lanolinem)proste tu vlhkost nepropusti ven a pritom to uzasne vetra.Ja jsem na to na diskuzi uplne koukala,holky to tam porad resily a proste to fakt FUNGUJE, a Berticce ty vlnacky hrozne slusi,jestli chces,poslu ti fotku na mejl
Berticko, pokud máš ten metřík vyrobený na stránkách lilypie nebo jiných, zkopíruj si jeho adresu do schránky, na emimi skoč do Nastavení svého profilu a vlož to do podpisu. Obrázek se natahuje přímo na stránkách lilypie.
Vlňáčky jsem Dalískovi pletla, jsou super, ale manžel s nima neumí… ![]()
Azraelko,
ty S kalhotky od popo bych asi nekupovala, příjde mi to zbytečné (pokud nebudeš mít 2 kg dítko), ty M mu budou určitě taky (myslím ty popowrapky). Z těch S by ti mohl strašně rychle vyrůst (třeba my ze začátku přibírali 600-800 g za 14 dní)
měj se ![]()
Bertičko
hezký metřík i fotečka ![]()
Ahoj,
jsem tady nováček, nicméně ráda se podělím se svými 3-měsíčními zkušenostmi. Zvláště pro Azraelku to bude ve fázi výběru a nákupu přínosné. My měly od začátku 1× BM-S, 1× Popo-S, 1× Popowrap-M, 1× Popovlnáčky-M a můžu říct, že BM-S jsme vyřadily už ve 3měsíci/4,9kg. Velikost M jsme od narození používaly na kalhotkové Popo plíny a v pohodě, obě S jsem pak kombinovala na froté čtvercovky,obyč. čtvercovky či ručníček Ikea se Snappi. Používala jsem novorozenecký sklad nebo na draka, ale to mi pak více vyhovovaly Popo kalhotky - oba sklady jsou dost přes stehýnka a do BM jsem to musela složitě schovávat, ať to netrčí. Vůbec se mi v tomto kakacím období neosvědčilo skládat pouze na osminy či podobně - opravdu to vždy skončí na kalhotkách, potom jsou čtyři kusy žalostně málo.
Tak to jsou moje počáteční zkušenosti, snažím se v této oblasti dále vzdělávat
a zkouším nové druhy.
Susi
Koukám, že všechny jste šly do Popo vlňáčků nebo froté kalhotek, já jsem uvažovala o polyesterkách, přece jenom jsou o polovinu levnější a prcek může být alergický, ne?
Azraelko,
od zhruba 6 tydnu pouzivame Popowrap M a frote a flanel popoliny, ted ma maly pres 6 kilo a M nam porad jsou, akorat nemuzu rozepnout posledni patentek, jinak by z nich couhaly. Ted ale rozhodne prechazim na vlnacky, mam jedny Vento (to jsou ty na druky) a ty nam vubec nesedi, ale davam je jen kdyz nosim v satku.
Mame ekzem i na zadecku a ve vlnaccich se to rozhodne hodne zklidni, tot odpoved i na tvoji obavu z alergie. Zkus treba jedny natahovaci vlnacky Disana, nejsou tak drahy jako Popo a jsou pry lepsi, chystam se je ted taky dokoupit.