Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
21.6.06 10:54

Nico,
Popolini kalhotky jsou určeny na kalhotkové pleny popolini - jsou širší a prý v nich obyč. plena nebo ta vícevrstvá cestuje (vlastní zkušenost nemám, ale holky to vždycky říkaly). Takže pokud budeš kupovat vícevrstvé pleny Popolini tak je asi lepší si k nim dokoupit BM kalhotky.Ohledně skládání - určitě tam návod bude, ale u těch vícevrstvých je to jednoduché - prostě je po delší straně poskládáš na třetiny a máš to hotové

ohledně skladování - kup si velký kbelík s víkem (já mám tzv. popelnici se zacvakávacím víkem, asi 20l). Zezačátku jsem plenky namáčela, ale brzy jsem zjistila že je lepší používat separačky - zachytí nejvíc hovínka (i když u tech „vajíček“ to nefunguje nic moc) a pokakanou plínu jen propláchnout ve vodě a hodit ji „nasucho“ do kýbla (s počuranou nic, ta se tam jen hodí). Líp se to pak vysypává do pračky - nemusíš vylívat vodu (já mám pračku s horním plněním). Nebo si můžeš pořídit síťku na pleny - tu vložíš do kbelíku a pak ji jen plnou ytáhneš a hodíš do pračky (asi výhodnější pokud máš pračku s bočním plněním)

klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
21.6.06 11:26

Ahojky mamindy, zdravím všechny známé :-) Už krásných 16 dní se snažíme nabažit našeho chlapečka, je to úžasné stvoření, dočkali jsme se :-))) Až teď mám trochu náladu na net, užíváme si mimíška, přebalování, ňuňání. Používáme látkové klasické čtvercové a navrch BM kalhotky. Zkušenosti mám aj s Moltex a klasickými jednorázovkami. Po příchodu z porodnice jsem zkoušela na noc dávat Moltex, ale malý byl mokrý na zádíčkách, pročural je durch, takže teď mi leží pod stolem velikost 3-6 kg a počítám, že je asi postupně použiji na cesty, ale už týden jsem na ně nesáhla. Takže to se moc neosvědčilo. Jednorázovky jsme měli v porodnici, musela jsem koupit paklík novorozeneckých, doma jsem těch pár zbývajících zkusila využít a opět pročurané. Fuj, ty možná podaruji pak švagrové až se jí narodí mimi. Zkušenosti s látkovkami už máme bohaté, jsou fajn, ale musím je skládat na třetiny, protože na UTZ mi doktor kvůli kyčličkám nařídil dávat tři (i když on to říkal každé mamince, asi rutina). Naštěstí máme perfektní zdrav. sestřičku a ta mi poradila dávat jen dvě a skládat na třetiny. Přebalujeme co dvě hodiny, v noci po třech, ale to má často mokrá zádíčka. Nevím, zda skládám ty plenky špatně, vrchní BM máme 7 - 9 kilo, ještě že jsem nebrala menší, plenky by se mi do toho nevešly. Neskládám do novorozeneckého, protože to na něj bylo příliš velké. Peru zatím denně, ačkoliv mám těch látkových cca 50. Ale zatím přemýšlím, jak mu ty plenečky skládat. Už se těším až budeme mít po šestinedělí, mimíšek zesílí, kalhotky budou lépe sedět a nebudeme muset už dávat ty dvě, ale pořídím třeba ty froté nebo tootsbots. Separačka zachytí trochu „míchaných vajíček“, ale jen sporadicky, většinou je to aj na kalhotkách, ale to k tomu patří. Přijde mi legrační ta zářivě žlutá barvička, září v plenkách jako to naše sluníčko, když se na něj dívám jak spinká v postýlce :-) Látkovky jsou dost hrubé, takže bez separačky si to neumím představit. Jinak pohodička. Kyblík máme jeden, za den tu pračku naplním, takže počurané dávám rovnou do bubnu. Dnes jdu koupit do zásoby Omino mýdlo, ať můžu vytvořit sliz a dle zlepšováku Klaris zkusíme jen nastrouhat :-))) Krásný den přejeme !!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
21.6.06 11:27

Klaris - děkuju za odpověď. To co píšeš, je přesně „ono“, co mi vrtalo hlavou. Taky se mi zdá, škoda nevyužít celou délku separačky, ale asi to bude otázka, jak to bude v plence „cestovat“. Budu zkoušet obojí a uvidím :wink: Separačky mám koupené po 1bal. celulozové Popoliny - prý lepší na „vajíčka“, a 1bal. BM na bobky :) . Zkusím je i prát s plenkama.

Nico - na skladování plenek mám koupený kyblík s víkem, do něj budu dávat plenky do síťky (ušila jsem si ze zbytku záclony na zip), skladovat na sucho a kápnu tam trochu aromaolejíčku (čajovník nebo levandule). Skládání plenek - jsem se koukala právě včera na latkovepleny.cz jak Ti psala Maxik, jsou různé způsoby, co pro holčičky, chlapečky a řidčí stolici.

pa Dolfinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.6.06 11:37

Teda Dolfi koukám, že ses do toho vrhla po hlavě, ale máš můj obdiv.
Jinak moc zdravím uživatelky klasických látkových plenek a jim podobných.
To se dnes jen tak nevidí. Taky používáme čtvercovky:). Šla jsem do klasiky hlavně z tohoto důvodu:

http://www.obchod-pro-deti.cz/index.php?…

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.6.06 11:45

Faninko ahóooooooj a gratuluju k chlapečkovi - víš že jsem tě úplně pro své vlastní těhu pustila z hlavy a zapomněla že už jsi asi porodila…Jsem to hlava děravá, že se nezlobíš :-)
Neboj všecko se srovná a určitě nebudeš brzy prát tak často..já měla tentýž počet plínek jako ty, ale dávala jsem vždy jen jednu, tak jsem prala co 2-3dny..A žehlila jsem večer u tv.
Tak se mějte krásně sluníčkově!!!

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
21.6.06 11:49

Ahojky :)

děvčata nechcete dát své zkušenosti se čtvercovkama do albíčka na rodince?

http://rodina.cz/plenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
21.6.06 11:50

Moc vsem dekuji za postrehy! Uz se nemuzu dockat na sve vlastni zkusenosti z praxe :wink:

Mejte se krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
21.6.06 11:51

Faninko gratuluju :D :D :D :D :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
21.6.06 15:21

Klaris, pohodička, jasně že se nezlobím a děkuji moc za gratulace též Lalwen_ce :--)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
21.6.06 15:54

Zdravím všechny uživatelky látkovek, známé i nové tváře :) Měla jsem nastavené upozorňování na nové příspěvky do této diskuze, ale nějak mi žádné echo už dlouho nepřišlo a mezitím tu přibyly tři stránky!
Faninko, blahopřeju k chlapečkovi a přeju hodně zdraví a ať máš toho praní čím dál míň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
21.6.06 18:36

Len by som pridala postup na skladovanie plienok, ako to robime my. Pokadene plienky preperiem hned jadrovym mydlom, pocurane hodim rovno do kybla. No a vecer vyuzijem vodu co sa v nej mala kupe a vsetky plienky z toho dna do nej nahadzem. Potom ked mam cas alebo ked uz idem spat tak ich len v ruke vyzmykam a nahadzem naspat do kybla. Kybel mam v kupelni, otvoreny, a napriek tomu ze periem len raz za 6-7 dni, nikdy mi nic nesmrdelo. Mala ma 10 mesiacov, takze ten moc by uz bolo riadne citit, takto su tie plienky vlastne preplachnute a nesmrdia.
Mne sa tento postup osvedcil, a casu to moc nezaberie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
21.6.06 23:39

Holky,prodám 15 kalhotkových flanelek, baby lucy ,vel L cca od 8kg.Sací jádro 70viskoza 30polyester.Cena 75kč.Jsou úplně nové, zabalené.Nakoupila jsem jich moc a mezitim jsem pořídila spoustu jiných plínek.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
22.6.06 14:43

Oliso jestli je ještě máš - jak vypadají? Je to něco jako Popo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
22.6.06 16:22

pimpo mrkni na ne na babylucy.sk vypadaji velice pekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
22.6.06 16:25

faninko gratulujeeem :-))

ty moltexky to nekomu opravdu delaji, dokonce i kamaradce co ma tlusteho barokniho andelicka, takze to asi nebude tesnenim, ale nevim, nam se to nikdy nestalo (no ale my vlastne chodime i s moltexkama radsi curat)

uz se ale divam po jinych eko plinkach, co bych mohla dovazet, teste se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí