Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
28.6.06 11:01

Zkusím ten perkarbonát sodný sehnat v jiném provedení…od Popolini se mi zdá být dost drahý, ale pravděpodobně ho vezmu aj tak, bo mi docházejí separačky. Na žlučové mýdlo jsem slyšela jen chválu, jenže jako ochránce zvířat a vegouš ho používat nemůžu :-) Díky za tipy. Měla bych ještě jeden dotázek…jste tu takové šikovné maminky - chci malému pořídit šátek, ale mám děs, že teď v těch vedrech se v něm upečeme oba. Potřebuji vyřídit pár věcí a s kočárkem je to nemyslitelné, tak zvažuji, zda teď nepořídit zatím baby vak, zdá se mi být vzdušnější. Stejně bych musela malého uvazovat do kolíbky a když vidím teď při kojení, jak se vždycky zpotí až na prdelce neumím si představit, že ho budu mít celého „zafačovaného“. Tak jestli máte zkušenosti, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
28.6.06 12:32

Faninko, já mám právě pocit, že ta sůl od Popo (myslím to náíhr. balení v sáčku) je ze všech solí na skvrny nejlevnější.

Pokud jde o ten šátek - já nosila loni v létě ve vedrech výhradně v šátku, protože moje dítě bojkotovalo kočár, dokud se nenaučilo sedět (což bylo až někdy koncem srpna). Potily jsme se obě, ale to bychom se myslím potily i bez šátku :lol: Moc dobrá věc je oblečení z Moiry, jestli to znáš. Kdyžtak koukni na www.babyfit.cz. Fakt to funguje a šátkovací mamniky, včetně mě, si to moc pochvalujou.
Do toho vaku bych asi nešla. Oproti šátku má nevýhodu, že zatěžuje jedno rameno nosiče. Z šátku můžeš uvázat úvaz „kříž“ nebo „kříž s kapsou“, který je na obě ramena a dítě jde do něj vsunout jako do kolíbky. Nevím jak máš staré miminko, ale po prvních pár týdnech jde nosit v šátku i svisle, když se dobře uváže.
Doporučuju kouknout (a třeba se i poradit) na šátkovou diskusi na rodina.cz. A taky třeba na stránky www.vatanai.cz nebo www.vbavlnce.cz, jsou tam fotky úvazů. Ale to už asi stejně znáš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.6.06 14:48

Lolo , díky. Ty stránky znám…na tu diskuzi na rodině juknu. Malému jsou tři týdny a měla jsem obavu, abych ho do toho správně uvázala a aby nebyl spařený, protože už teď z něj maličkého lije jak z konve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
28.6.06 21:10

šátky

Faninko,
já jsem kluka začala nosit ve 4 týdnech - loni v červenci. Pořídili jsme indický babyšátek, který je hodně lehký. Byla jsem moc spokojená i se mi do něj mimčo moc dobře vázalo. Koupili jsme 4,5 m, aby ho mohl nosit i tatínek (ten to v něm dělá dodnes).

Později - když překročil 10 kilo - jsem si ještě koupila kratší Storchenweige jen pro sebe, protože prcka nosím hodně často a dost mi na vázání vadil ten dlouhý šátek. Holky mi poradily, že Storchenweige je nejlepší na nošení těžších dětí. A můžu potvrdit, je fakt parádní.

Zkoušela jsem i Vatanai na 10 kilového, ale nejlepší „popruhy“ na ramenou se mi podařilo udělat ze Storchenweige. Zkušenost s novorozencem v něm ale nemám.

Teď, přes ty horka ho nosím taky, ale jak už je prcek tak velký, nepřijde mi to tak hrozné. Moiru od bodyfitu jsme taky na radu zakoupili a je úúúžasná, doporučuju (je super i do autsedačky).

B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
28.6.06 22:14

Faninko
přidám svou zkušenost s šátky:
jelikož se z části, „živím tělem“ jak s oblibou říká můj muž :lol: neděs se cvičím a učím, tak pozice a správné držení těla je mi téměř svaté, tedy jsem o ničem jiném, než šátku k nošení dítka neuvažovala (babyvak jak píše Lola zatěžuje asimetricky.
Užila jsem vlastně jen jediný úvaz a to kříž s kapsou, kolíbky mi přišly „neužitečný“, mela ych potřebu ho přidržovat a tím pádem mít volnou jen jednu ruku, tedy stejně jako když jsem ho jen chovala, jde o možnosti, já jednou rukou chovala s přehledem.
Od 5týdne jsem do něj dávala Maxe bokem ke mě do klubíčka, když jistě držel hlavu a byl zvědavej tak nasvislo obkročmo čelem ke mě.
Moiru můžu doporučit ač mi ji neměli, podařilo se mi sehnat bazarové body od „Schssel“ nevim jak se to píše, takové to drahé prádlo a byla moiře dost podobná, a potili jme se i tak, ale snesitelně, a to měl Max už určitě 6kg.
Nosila jsem ho až do cca roku, né pořád, v roce měl 9kg. Plánovala jsem změnit úvaz na nějaký ve kterém by víc viděl okolí, než mě, ale otěhotněla jsem a už se mi do nošení nechtělo, teď mít peníze nazbyt koupím šátek kratší jen jako podporu nošení na boku. Jo mám vatanai, je tak asi středně teplý, porovnáním s kamarádkama, ale skvěle drží, i to témeř desetikylový dítě bez potíží.

A hlásím, že zítra si jedu pro látkovky, yž se nemůžu doškat, jen tu blbou americkou popelnici ne a ne sehnat.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
945
28.6.06 22:58

Mio, kdybas tu popelnici sehnala, dej vědět, kde. Já ji koupila kdysi v Tescu, ale od té doby jsem ji taky nikde neviděla (vlastně viděla v OBI, ale měla jiný zavírání, který nešlo odklopit jednou rukou, takže nepraktický). Potřebovala bych ještě jednu ke tchýni, kam často jezdíme na víkendy, abychj ji nemusela tahat sem a tam jak kočka koťata.

Faninko, k těm šátkům - abys měla těžší rozhodování, tak já mám guatemalský z www.mamanti.cz. Je trošku silnější, než třeba Vatanai, ale jsem s ním moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
28.6.06 23:14

Lolo
vědět dám, už proto, že Rozmarýna vypadá zas na dobrý typ, úspěch snad nahlásím v pondělí :D

• Citovat
  • Upravit
945
29.6.06 08:34

Mio, Rozmarýna je i jinak bezvadná. Potraviny i třeba Ecover mají levnější než va Albiu. A ještě se dá objednávat i přes internet a nad 800,– to dovezou zdarma až do bytu. A majitelé jsou moc milí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
29.6.06 08:57

Faninko šátek taky jednoznačně doporučuju, i v těhle vedrech - i když to asi nevydržíte nosit v kuse tak dlouho. Já bych se bez něj ze začátku asi zbláznila - kočár jsme prakticky nemohli použít, neb v něm vříště hrozně řvalo. Já mám ten guatemalský 4,5m a je skvělý! Nosila bych i teď ale jsem ráda že (kvůli těhu nevolnostem) unesu sama sebe.
Ještě co se týče Babyvaku tak si nemyslím že by v něm bylo míň vedro - on je takový silný a vycpaný a tudíž i víc hřeje než tenký šátek
JInak kolíbka nám taky nešla, použila jsem ji párkrát, dělalo mi problém ji uvázat tak abych dítko nemusela přidržovat. Takže od tří týdnů už jsme taky používali jen kříž s kapsou, později i jen kříž (kapsu jsem nechávala staženou dole). Ještě můžeš používat úvaz klokan (je to taková ta kapsa, přes dítě vede jen jedna vrstva látky - doporučuje se od 4týdnů, ale přiznám se že mě to moc nešlo uvázat..)
Pak mi ještě máma ušila takový šešitý pruh z pevné látky (trochu pružné na šířku) a to používám při nošení na boku - tady moc nezáleží na kvalitě látky, neb to není nošení na dlouho - jen na takové popoběhnutí, takže si to klidně můžete spíchnout doma :-)

popelnici na plínky jsem koupila kdysi v Hypernově, u nás ji tam myslím pořád ještě mívají..

přišli mi plínky od Olisy - ty Babylucy, jsou moc krásné, ale je to ta největší velikost a náš 15m, 9kilový drobek v nich vypadá jak Ferda mravenec :-) (má je od pupíku skoro po kolena :-) )snad ještě poporoste dřív než se naučí na nočník :-) abych je vůbec užila

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
29.6.06 12:18

No, Klaris, tak pro tvoje pobavení, ty plíny od Olisy nosí náš 3-měsíční teď více než 7a1/2 kilový drobeček úplně bez problému :lol: . Kdybych věděla jak sem dát fotku, tak to udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
29.6.06 14:03

Taky máme plíny od Olis a jsou fajn. I když doma si ještě moc nezvykli,že se našemu miminku podstatně zvětšil zadeček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
29.6.06 15:12

chacha Pimpo, tak to jsem se opravdu pobavila :-), tedy ne že by jí ty plíny byly až tak velké, ale taky jsem zvyklá na podstatně menší zadeček s jednou čtvercovkou (malá moc nenačurá, tak jí ta jedna stačí..max dávám kousek starého froté ručníku)

jo a 7,5kg měla v 10měsících..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
29.6.06 16:31

Díky, díky za zkušenosti. Odvážili jsme se a konečně šátek objednali, zvolila jsem ŠaNaMi, je to taková levnější varianta, ale mamindy si to chválily :--) Vzali jsme 5m i kvůli muži (4,5 m mu bylo malých), tkaný a vhodný i pro ekzematiky. Tak doufám, že bude náš andílek spokojený. Jinak už si pomalinku začíná prosazovat svou, více bdí a vyžaduje více pozornosti své maminky, takže ten šátek možná brzy použijeme i doma. Dám vědět, jak se mu líbí :-))) Stejně z toho mám teď trochu lufta, jsou mu 4 týdny a nemá ještě ani 4 kila, přijde mi tak zranitelný, snad to zvládneme :-) Jinak používáme BM kaťátka, do toho narvané ty dvě klasické čtvercovky a malý mi připadá fakt jak Ferdík mravenec s oteklou prdelkou navíc. Ačkoliv přes den větráme, mažeme Weledou i mateřským mlíčkem a nepoužíváme papírovky, tak jsem odhalila opruzeninky na půlkách a ne a ne se jich zbavit. Hodně kaká a při téměř každém prdíku si ukákne, takže pro mne je téměř nemožné ho udržet na zadečku v čistém. A to pereme na 60 i 90, žehlíme, separačku (která ale stejně skončí kdesi u kolínek), antibakt. přípravek od BM a trochu octu místo aviváže. Tak doufám, že se to zlepší co nejdříve, chjo, připadám si jak „neschopná matka“ :--) Mějte se nádherně. Papá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
29.6.06 16:59

Faninko, ja jsem pouzivala BM plinky taky od narozeni, hned co Helence odpadl pupecni pahyl. Zadne opruzeniny nikdy nemela a to jsem ani nezehlila, ani nepouzivala ocet. Nemuze to mit mrnousek z neceho, co jis a dostane se to do mlicka?
V satku jsem nosila od dvou tydnu, ted v sesti mesicich ma uz skoro 8kg a je dost tezka na noseni, ale v kocarku odmita byt, takze nosim na rukou, protoze je desne vedro. Ale na satek nedam dopustit a myslim, ze diky nemu je z ni spokojene miminko. Noseni zdar!

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
29.6.06 20:30

Faninko, pokud jde o ty opruzeniny, mně když byla Agáta mimino fungovala zdaleka nejlíp obyč rybí mastička namíchaná z lékárny. Weledu jsem málem zatratila, protože vůbec nezabírala. Pak po pár měsících nastal obrat a Weleda najednou fungovala úplně zázračně. Asi to chce zkoušet, něco určitě zabere.

A k tomu šátku, cos objedala. - chce to věřit si a nevzdávat při prvním neúspěšném pokusu. Chvilku to může trvat, než se to naučíš dobře a rychle vázat a miminko tam zručně umístit :lol: Ale vyplatí se vytrvat, za chvíli z tebe určitě bude profi-nosička. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure