Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
24.6.06 20:11

2 Faninka - Gratulace veliká!!! At kluk roste jako z mlíčka a dělá vam radost :lol: (mimochodem, taky jsme v šestinedělí prali denně, když jsme používali čtvercovky, podobně jako ty. S přechodem na popolini a další „sofistikovanější plínky“ jsem pak už prala jednou za 2 - 2,5 dne)

2 Kiwwi - to namáčení do vody po koupání je super nápad, vyzkouším, díky za tip. Jak máš velkou pračku, že pereš jednou týdně? Já teď peru jednou za 3 dny, ale pračka je plná na knop (mám malou - na 4,5 kg). Zjistila jsem, že víc, jak 20 kalhotkových plenek se mi do ní ani nevejde. A většinou navíc ještě přilévám 5 l vody, aby se plínky vypraly…

2 Nanka - Moltexky používáme, když je potřeba mimořádné řešení - jedno balení Maxi máme už 5 měsíců. Už jsme zruční rodičové, takže látkovky bereme i na cestování a dovolené (jsme prakticky každý víkend pryč - jezdíme většinou autem nebo vlakem s báglem). Moltexky mi přijdou lepší hlavně z toho důvodu, že tam je minimun toho absorpčního gelu, takže míň chemie. A mimčo nám v nich nesmrdí!!! :) Jsem s nima fakt spokojená a protože je nepoužíváme nijak intenzivně, tak mi nevadí ani ta cena.

Mimochodem - babičky dostaly příkaz přebalovat do látkovek a jednorázovky mají zakázané. Vysvětlili jsme jim, že si nepřejeme dítě balit do chemie, o jejímž vlivu není jednoznačně jasné, že je to opravdu zdraví neškodné a druhak že nechceme, aby naše dítě zbytečně vytvářelo odpad, který je téměř nerozložitelný. Naše mamka byla látkovkám nakloněná a je teď hrozně pyšná, že má vnoučka v látkových plínkách. Tchyně (sama 4 děti) to moc nechápala, ale nakonec to respektovala.

Ohledně plínek na cestování - důležité je asi jako vždycky, aby to bylo na pohodu, jedno jeslti s látkovkama nebo jednorázovkama. My jsme do půl roku jednorázovky používali víc, pak už míň a teď, po roce, skoro vůbec. Prostě, jak se zlepšujeme, je to pohoda po všech stránkách 8)

2 Klaris - a rozpustí se ti to nastrouhané mýdlo v pračce? A strouháš na hrubém nebo jemném struhadle? „Suchý sliz“ se mi totiž zamlouvá…

2 Dolfinka - my jsme sepračku vždycky dávali na délku. Celulózové se nám moc neosvědčily ani na novorozence, stejně to teklo všude :? Docela brzo jsme začali používat popo viskozové, protože právě krásně pokryly celou plínku a nemusela jsem ji teda máchat. Na délku jí dáváme pořád, necestuje a nikdy ani necestovala ani se neshrnuje. A to už prcek chodí. Určitě si taky najdete svůj způsob :D

2 Nico - osobně jsem to nezkoušela s vícevstevnými, ale se čtvercovkama na osminy >>u malého mimča, které se tolik nehýbe, by měli jít i ty popo vícevstevné do polyesterek. Ale volila bych spíš S i na většího novorozence, protože ty vícevstevné jsou přeci jenom o dost „štíhlejší“, takže ty kalhotky tak nevyplní. Taky počítej s tím, že kalhotky budou zevnitř zašpiněné, když se mímo pokaká >> u vícevstevných plínek je potřeba větší počet svrchních kalhotek (4-5 ks), než u kalhotkových plen, které kakání udrží většinou uvnitř. Nejlepší na vícevstevné plínky jsou samo BM kalhotky…

Skladování plínek - v kýbli Tontareli (potřebovala jsem speciální rozměr, aby se vešel za přebalovák - popelnice se mi tam nevešla :-(). Do 10 měsíců jsme skladovali na sucho, počurané plínky rovnou do kýble, pokaděné propláchnout a potřít buď jádrovým mýdlem nebo žlučovým od popolini (podle nálady a rozsahu pohormy…). Od 10 měsíců skladuju na mokro ve vodě s ocetem, poněvadž to začalo smrdět. Kýbl máme v obývaku a nikdy nic nesmrdělo.

Hm, tak to mám trochu delší… No, dlouho jsem tu nebyla :roll:

nepříhlášená zapomětlivá Bumbi (zapomněla jsem heslo a nechce mi nějak doputovat na mail, nevíte někdo, co s tím???)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.6.06 09:18

Tak ja zase po dlouhe dobe:

Faninko,
moc gratulujem k mimiskovi, tak jsi se konecne dockala, vid? Tak at vam roste do krasy :)

Klaris,
my jsme tezky ekzematici (v 6 mesicich delany alergologicky test IgE 426, norma 10) a vlnaky pouzivame. Je to proste uz stare doporuceni, jeste z dob, kdy jsem byla ekzematik ja. A vis treba, ze by ekzematici nemeli pouzivat ani latku s vlasem, tedy flanel i frote apod? To by se Popolini nechytaly. Mame ekzem i na zadku a je stejny jako na tele, pliny na to nemaji vliv, ted byl 3 dny bez plin a nic se nezmenilo. Kde jsou kalhotky na hole kuzi se nam nikdy nic neudelalo, mame Disany i doma pletene.
A jeste kekalhotkam, pro nas jsou zase nejhorsi kalhotky Venta, vubec nam nesedi, kolem nozicek mame velke diry, nahore drou a to nemyslim, ze ma malej nejakou atypickou postavu, takze musis zase zkouset.

Ad skladovani.
prikrmuju uz 3 mesice a pliny zacaly smrdet az ted v tech vedrech. Zkusila jsem skladovani na mokro, nesmrdelo to, ale zase mi ty pliny s tou trochou octa nejak zreagovaly (nechapu) a ze zlute presly na ruzovou, ale jen ty frote ctvercovky. Ale Popoliny a normalni nic, takze dobry. Akorat mam predni plneni, takze prendavani nic moc :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.6.06 09:40

Bumbis - mýdlo struhám na jemném struhátku, to Omino je takové tvrdé, tak jsou z něho takové mini nudličky. Rozpustí se to určitě v pohodě - prádlo je vyprané, žmolky na něm nejsou, ale stav pračky uvnitř jsem nekontrolovala

Droping - dík za zkušenosti, popřemýšlím a možná koupím ty Disany nebo Zlatíčka. My máme právě ekzém diagnostikovaný, ale od jara v podstatě zmizel, občas má pupínky na bradě (když něco sní) ..ale na zadečku jsme neměli nikdy nic, až teď poslední dobou ho má taky furt nějaký červený a pupínkovatý, možná je to tím vedrem, ale taky se nezměnilo nic i když lítá většinu dne nahá

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
27.6.06 13:26

prodej popolini v Brne

Ahoj maminy,
tak prave hledam nekho kdo prodava v Brne popolini, zitra tam jedeme a chtela bych koupit separacky a ty vrstvene pliny a nemohu nic najit, maminky coi jste z Brna je moznost nekde sortiment popolini v Brne koupit?

Pouzivame ty vrstvene pliny od Popolini a zaroven BM a musim rist, ze ty popolinky jsou mekci nez BM a ta cena no fakt super, budu doufat, ze ney nam mala poroste budou vyrabet i vetsi velikosti :oops: vrele doporucuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
27.6.06 14:57

Petrucho tady jsem ti něco našla

Marcela Vinklárková
Prodej plenek PoPoLiNí a Moltex ÖKO v Brně a Uherském Hradišti, zkušenosti na vlastním děťátku
tel.: 776 100 189
email: Vinklarkova@seznam.cz
web: http://www.volny.cz/….vinklarkova

nebo

Barbara Hanachová
prezentace a prodej sortimentu PoPoLiNi
další nabídka - šátky na nošení miminek, laktační poradkyně; možnost osobní prohlídky sortimentu
působnost - Brno, Kyjov a okolí
Dražůvky 5, 69633 Archlebov
tel.: 723 085 299
email: info@yasmin.unas.cz
web: http://www.yasmin.unas.cz

nebo

Petra Steinerová
Porodní asistentka/dula
Kurzy orientálního břišního tance pro těhotné a maminky s miminky, služby, plenky PoPoLiNi v Brně.
tel.: 602 527 521
email: cestazeny@seznam.cz
web: http://www.sweb.cz/cestazeny

Klaris
(kontakty jsou ze stránky www.plinky.cz , sekce partneři)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.6.06 15:30
Cacorinka píše:
Ahoj, holky, prosím, potřebuji se s Vámi poradit, zeptám se „polopaticky“ - jestli tomu dobře rozumím, ta „míchaná vajíčka“ budou, dokud bude mimi plně kojené? A v období, kdy bude velké nadělení tohoto charakteru :-)a používali bychom kalhotkové plenky, je větší šance, oproti klasickým třeba našim plenám „vytvarovaným“ pomocí nějakého nejvíce „účinného“ skladu (novorozeneckého?) či vícevstvých sepnutých sponkou snappi, že se to nedostane na kalhotky? Já mám pocit, že mi to z té diskuse vyplynulo, ale chci se ujistit. A má na to nějak výrazný vliv separačka? Díky moc, už aby to bylo všechno na kom zkoušet… :-)

Tak jsem si právě všimla, že ti nikdo neodpověděl. Zrovna já teda moc kojná nejsem, ale myslím že míchaná vajíčka jsou celou dobu až do příkrmů. Taky některý UM takhle působí - třeba nový Nutrilon. Kalhotkové pleny nic na svrchní kalhotky nepropustí, u balení typu na draka se to stát může a při použití plen složených na osminy, nebo pleny typu BM to na gatích zkončí na 99%.
Separačka ta míchaná vajíčka všechna nezadrží, ale i tak usnadní práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.6.06 15:40

No a teď chci veřejně poděkovat Lole :lol: , protože nevím, proč ta nejjednoduší řešení mě vždycky napadnou po takový době, nebo vůbec. Psala jsem, že prdku utírám ubrouskama, ale vůbec mě nenapadlo, že tím ubrouskem můžu otřít jenom to nejhorší hovínko a zadeček pak DOMÝT ŽÍNKOU - tudíž se maximálně sníží spotřeba ubrousků. Takže pozdě, ale přece :lol: :wink: .

No a další věc se týká opět skladování plen . Před pár dny mě napadla revoluční myšlenka, že pleny bych mohla dávat místo do zavřeného kýble, kde mi teda dost smrděly, do OTEVŘENÉHO KOŠE - takového toho klasického na prádlo. Všimla jsem si totiž, že když nechám použitou plenu jen tak (u přebalovacího stolu mám škopíček, kam tu plenu odložím), tak rozhodně tolik nesmrdí. Tak jsem je začala dávat do toho větracího koše - vymáchané ve vodě a vyždímané - a zatím to funguje 8O . Navíc ten koš je dost velký, tak se jich tam vejde spousta - narozdíl od toho mrňavýho kýble. No a zatím tedy, i v těhle vedrech, nic není cítit :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
27.6.06 15:42

Pimpo - jak máš staré dítě? Mi totiž tenhle skladovací systém fungoval a skvěle, ale jen do doby, než začal Dalis jíst víc příkrmů. Teď je to puch, který musí pod dekl. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
27.6.06 15:57

Děkujeme za gratulace všem, jsem fakt moc happy :--) Hih, jinak ještě k praní, nesehnala jsem ve městě Omino, tak jsem použila Kamzíka a nevím, zda je to tím nebo že se nám daří čím dál častěji větší nálož „vajíček“, ale většinu látkovek už mám ozdobenou žlutými fleky, které ne a ne pustit :-) Peru na 60 a každý třetí den na 90 a nepomáhá na flíčky ani přeprání v ruce předem. Ale říkám si, že to do těch „lepších a vymakanějších“ plen nějak vydržíme. Už se těším až náš drahý bude mít lepší balení :-) Jedna nebavlněná otázka - máte mimíšky pojištěné? Už nám tu krouží pojišťováci a já fakt netuším, které poj. bych měla malému pořídit. Obzvláště tápu, sama jsem žádné poj. nikdy neměla. Přejeme krásné léto a zdravíme všechny mimíšky a maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.6.06 16:18

Maxiku - tři měsíce a 1/3. Ale není už nějakou dobu kojený, takže smrdí jak bolavá noha :twisted: . Přiznám se, že jak házím ty jeho hovínka do toho kompostovacího koše, tak to je teda puch…no naštěstí jen někdy, zřejmě záleží na tlaku. Někdy to z toho koše neuniká a někdy to je jak plynová bomba :oops: :lol: :twisted: :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
27.6.06 16:48

Cacorinko, plně kojené děti mohou mít stoličku velmi různou. Například náš malý měl míchaná vajíčka první měsíce, později, tak od čtvrtého měsíce až do prvních příkrmů, což bylo po půl roce plného kojení měl kakání velmi řídké a dozelena, doktorka mě ujistila, že plně kojené miminka mohou mít i takovouhle stoličku. Takže je to individuální. S prvním příkrmem to zhoustlo a už to neprotéká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
27.6.06 16:48

Chi chi, Pimpo, teď vypadám jako vynálezce žínky :lol: :lol: :lol: . Jinak to dělám přesně tak, jak píšeš - tj. že tou žínkou pak domejvám, když dítě leží na přebalovací podložce. Já zas naopak děkuju, za ten tip s miskou a olejíčkem, na další mimino (na který si bohužel budeme muset počkat o něco dýl, než jsme měli v plánu:( ) to určitě vyzkouším. Agátu jsem sice do jejích asi 10 kg držela pod kohoutkem na ruce, ale byl to docela výkon.

Pokud jde o to skladování, tak mně se nejvíc osvědčil vlekej kýbl „americká popelnice“, naplněnej vodou s trochou octa a pár kapkama tea tree. Ale je to praktický jen pro toho, kdo má pračku s vrchním plněním. Celej obsah vyleju, odstředím, pak přidám sliz a máchadlo a peru.

Faninko, na fleky zkus sůl na skvrny od Popolini. Jinak fleky od hovínek spolehlivě vybělí sluníčko, ale záleží, jestli máš kde pleny rozložit, aby na ně svítilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
27.6.06 17:04

U nas skladovani probiha take v popelnici a perfektni, po kazdem vyprazdneni ji vyplachnu a na viku mam proilepeny odlicovaci tampon s troskou levanduloveho oleje a pohoda, zadnej smrad :oops:

Jinak peru pliny v mydle a tro3ka prasku na prani na 90 a pohoda, mydlo jsem nadrtila ponornym mixerem na granulky a mam ho v krabicce a davam ho primo do pluineka zadne fleky, vse je krasne ciste, pleny skladujem nasucho ani je nenamacim a vsechno je krasne bile, jo a mydlo ma namixovane od vsecho jelen jadrove i Omni Bianco a parada , akorat manza cucel kdyz jsem to drtialv robotu,a le zasoba je velka, takze mam pokoj :lol:

Dekuji za typ, musim to zitra nejak vymyslet, v Olomouci je to prachbida s vecmi od popolinii a BM, takze to tresim porad pres internet a tak chci vyuzit navstevy Brna a dokoupit zasoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
28.6.06 07:49

fleky

Faninko taky pouzivam sliz z Kamzika,ty pokadene pretru zlucovym mydlem a fleky nejsou.
Holky jaky trik s miskou a olejem? nejak mi to uniklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
28.6.06 07:56

Dokud jsem prala „jen“ ve slizu a to z jakehokoliv mydla (i zlucoveho), tak jsem fleky mela taky. Jeden cas jsem dokonce do mydlove vody plenky namacela a vecer je vsechny privedla v hrnci k varu, jinak byly zaprany az beda. Pak jsem koupila sul na skvrny od Popo, davam 2 lzice a flanelky mam zase bily (samo, ze sem tam nejaky flicek se nevypere hned, ale bud ho vytahne slunicko nebo se vypere podruhy).
Ted mam sliz bilyho Jelena od myslim Setuzy, voni po citronech a pere celkem dobre. Zatim vede Omino a Kokosove mydlo a marseillske mydlo od fabienne, to bylo uplne nejlepsi a nejlip vonelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure