Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
používám už dva roky klasické čtvercovky, nejdřív s obyčejnými kalhotkami Sandra, pak jsem nakoupila BM kalhotky, paráda.
Potřebuji poradit, které plenky na noc tak, abych ho nemusela pokaždé přebalovat a aby i v zimě mohl mít na ven látkovky a byl v suchu. Právě mi došly pampersky ze zimy a už je hodlám ignorovat. Zn. za málo peněz hodně muziky ![]()
Je tu těch pojmů nějak moc a hlavně nevím, co k čemu sedí.
Díky cífka
Cifko,
ja jsem vyzkousela na noc plenky Bambino Mio, mam ted velikost 7-9 kg kalhotek a ty vetsi plenky do toho skladam nasledovne: vezmu u kratsi strany zepredu a prehnu do jedne tretiny, pak ze strany slozim dovnitr a zasunu levou do prave (vytvori se z te prehnune tretiny takova jako kapsa) a pak rozhrnu cast, ktera je jednoducha jako do vejire a zalozim pod plinku do kalhotek. Timhle ma Helenka vepredu tu plinu vlastne vic jak dvojite, takze curani nam krasne vydrzi az do rana. Pripadne ranni hovinko se pak chyti do toho „vejire“. Mensi velikost plenek mi ale dlouho nevydrzela (na noc jsem pouzivala papir) a az budeme mit vetsi kalhotky, taky nevim, jak to vydrzi, kdyz to vepredu nebude slozene na tolik vrstev.
Ten muj popis skladani je mozna nepochopitelny, ale je to nakreslene v prirucce k tem plinam, tak to tam pripadne najdes. Ja to v podstate takhle skladam od zacatku. A nepouzivam separacku, mam dojem, ze bez ni ty pliny lip sajou.
Bara a Helenka 7m
Ahoj Cifko, já dávám na noc 3 čtvrcovky - jednu na draka a na to dve na osminy, vpredu víc přeložené. Zasponkuju snapi sponkou, na to dám vlňáčky nebo BM kalhotky a vydrží v pohodě. Ale když byl Šimon menší, tak jsme stejně přebalovali i v noci, to se prostě nedalo nic dělat ![]()
Jo a když někam jdeme, tak dávám taky 3 čtvercovky, už je mám v batohu naskládané, takže přebalení je rychlovka.
Ahoj Cifko, co se kouknout na froté čtvercovky od Popolin? Jsou poměrně povedené, dobře sajou, rychle schnou. Pokud by nestačila jedna tahle čtvercovka, doplnila bych ji tou klasickou - to už bude balík látky k nepročůrání.
Ahoj holky, potřebuju poradit.
Chci přejít z jednorázovek na látkovky. Protože mám hodně čtvercových, tak chci dokoupit kalhotky Bambinomio a možná pár vícevrstvých plenek.
Ale zaujaly mě i od Popolini plenkové kalhotky Komfort 2 v 1 EasyFix. Přemýšlím, že bych si dvoje troje koupila k tomu (nebo víc?), zdají se mi dobré třeba na cestování, na výlety, přebalování je snadnější. Máte s těmito plenkami nějakou zkušenost, ať už špatnou nebo dobrou? Usnadníte mi tím rozhodování. Ještě dodám, že prckovi už bylo půl roku. Díky moc.
ahoj,
2v1 mám pouze jednu.Beru ji na cestu jako rezervní (abych nemusela mít rezervní kalhotky a plenu).Normálně používám čtvercovky,BM plínky.Jiné jsem zatím nevyzkoušela-čekám balík ![]()
Díky holky,
takže je to ale stejně tak, že jde o to aby plenka vydržela nasávat, ale rozhodně to neznamená, že je prdelka v suchu, jestli to dobře chápu? Tak asi přikupíme froté a nastříhám ručníčky, stejně čůrá až kolem třetí a to už mám více méně vyspáno…
Díky cífka
Pimpa píše:
Ahoj Cifko, co se kouknout na froté čtvercovky od Popolin? Jsou poměrně povedené, dobře sajou, rychle schnou. Pokud by nestačila jedna tahle čtvercovka, doplnila bych ji tou klasickou - to už bude balík látky k nepročůrání.
Cífko,
jak psala Pimpa zkus třeba froté čtvercovky od popo, teď jsou nově i 75×75 cm.
Jahodo,
ty Easy Fixy zkus si nejdřív koupit 1-2 na zkoušku, ono totiž každému nevyhovují
Cifko, myslim, ze v bavlne nemuze byt dite v suchu nikdy, pokud zrovna nema nove prebalenou suchou plenu. Ale i kdyz mam Helenku v „mokru“, tak nikdy nebyla z bavlny opruzena.
B.
Ahoj,chtela bych prodat 1 baleni BM vicevrstvych plinek velikosti 2,jsou uplne nove,original zabalene za 480.- ,je jich 6 ks v baleni.Doplnila jsem si totiz vybavu i o jine plinky a tehle mi 18 ks staci,tak kdyby jste mela nektera zajem,muj mail je odriska@seznam.cz
cifko,
aby byla prdelka v suchu, da se pouzit mezivrstva z microfleecu (polartex 100gramaz, tonitex micro)
koukala jsem po internetu, popolini vyrabi vkladaci plenecky ultraFit (jedna strana je fleecova, sucha, vnitrek saje) a „superDry“ - to je jen ten fleece (1-9ks po 2.20 eur na babygerecht.de)
jinak stejne funguje vkladacka z buretoveho hedvabi, ta taky drzi prdelku v suchu
na latkovychplenach ty popolini nejsou, ale ozvete se, urcite je vezmou do sortimentu ![]()
suche prdelky preju
bora
Díky holky,
já si naivně myslím, že mi hlásí, když je počůránek a že je jinak vlastně v suchu, pokud se na hlášení nevykašlu…
Každopádně nechám se inspirovat a až ma mě nebudou hulákat něco si doobjednám.
Díky. cífka
Jany píše:
Ahoj holky,já jsem otevřela nové balení separaček Popolini a ony se strašně trhají, hned při pvním použití, nezdá se vám také?
Jany
Taky jsem si to říkala - manžel mě uklidňoval, že je trhá Šimon
, ale až do teď byly všechny krabičky v pohodě, teď mám fakt pocit, že po jednom vyprání se hned trhají… A když ne po vypraní, tak jim teda pomůže Šíma - takhá si je z plínky ven a cupuje…
Boro ,
fakt dělají popolini vkládací plenečky s fleecem? Vím a mám vyzkoušené ty s polyesterem (plenečky Komfort 2v1 a OneSize Super) a ty fungují skvěle jako „vrstva sucha“. Teď jsem zkoušela vkládací plenečku od Totsbots, tak je s fleecem a funguje také super. Ani jsem na popolini.com nenašla, že by dělali vkládací plenečky s fleecem… Nespletla sis to s tím polyesterem? To je stejný materiál, z jakého je vnitřek plínky Komfort 2v1 a OneSize Super, což jsou super plínky pro zadečky v suchu ![]()
Bumbi
jahoda píše:Ale zaujaly mě i od Popolini plenkové kalhotky Komfort 2 v 1 EasyFix. Přemýšlím, že bych si dvoje troje koupila k tomu (nebo víc?), zdají se mi dobré třeba na cestování, na výlety, přebalování je snadnější. Máte s těmito plenkami nějakou zkušenost, ať už špatnou nebo dobrou? Usnadníte mi tím rozhodování. Ještě dodám, že prckovi už bylo půl roku. Díky moc.
Ahoj,
do půl roku jsem měla tři kusy - právě na cesty a tak, abych byla schopná rychle přebalit… Teď už mi stačí jedna - beru ji s sebou jako rezervní a nasazuji v „kritických chvílích“ (třeba, když musím přebalit v autě nebo někde ve stísněných podmínkách a potřebuji to udělat fakt rychle. Co se rychlosti týká, tak u mě vítězí Komfort 2v1 i nad jednorázovkou >> právě díky patentkám.
Ale opravdu to chce napřed minimálně vidět - ta plínka působí hrozně uměle, což nemusí každému sednout.
B.