Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
22.6.06 16:56

Ahoj, holky, prosím, potřebuji se s Vámi poradit, zeptám se „polopaticky“ - jestli tomu dobře rozumím, ta „míchaná vajíčka“ budou, dokud bude mimi plně kojené? A v období, kdy bude velké nadělení tohoto charakteru :-)a používali bychom kalhotkové plenky, je větší šance, oproti klasickým třeba našim plenám „vytvarovaným“ pomocí nějakého nejvíce „účinného“ skladu (novorozeneckého?) či vícevstvých sepnutých sponkou snappi, že se to nedostane na kalhotky? Já mám pocit, že mi to z té diskuse vyplynulo, ale chci se ujistit. A má na to nějak výrazný vliv separačka? Díky moc, už aby to bylo všechno na kom zkoušet… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
23.6.06 22:43
Pimpa píše:
Oliso jestli je ještě máš - jak vypadají? Je to něco jako Popo?

Pimpo jukni do albíčka tam jsou taky fotky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
23.6.06 23:01

Lalwenko, Boro, díky. Už je mám a první dojem - jsou vážně parádní. Sací jádro se zdá o dost tlustší než u Popolin, tak uvidíme. Právě je peru, až vyzkoušíme, napíšu. Jo a jsou o něco větší než flanelky od Popo - naštěstí :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.6.06 09:30

Holky nějak nemůžu najít kalhotky co by nám seděly - obyč. Sandry protečou po stranách, z BM má zase odřené třísla ať je zapnu sebe pečlivěji, tak se ti zipy občas obrátí a dřou, taky jsou dost „tuhé“ kolem bříška (to se nelíbí manžovi a tvrdí že ji to mačká bříško). Ještě mám doma šité flísky, ale ty jsou teplé a velké a taky dlouho nevydrží. Pořád přemýšlím o těch vlňáčcích…líbí se mi ty natahovací od Disany, ale..
máme slabý AE, a dr. nám zakázala používat vlnu (svetry a tak)- myslíte že je to vhodné ty vlňáčky?
a co teď v létě - není v nich moc teplo?

dík
Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.6.06 09:38

Ahoj Klaris, ve vlňáčkách teplo není, sice je to VLNA, ale zase jsou super prodyšné, já jsem Dalimu na léto upletla další velikost a super bomba :lol: AE a vlna - no nevím, je to přírodní materiál, možná to chce zkusit, některé atopiky spíš dráždí polyakrylové svetry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.6.06 10:42

Maxiku dík!

vy jste všechny s těmi BM kalhotkami spokojení?manžel jim nějak nemůže přijít na jméno - on je hrozná citlivka co se jeho dcerušky týče a běda jak má odřené bříško nebo nožičky (ač se snažíme sebevíc tak někdy prostě i ta měkká část suchého zipu odře zejména třísla), nebo dokonce otlačená zádička (což má vždycky) A nejvíc mu vadí ten tuhý lem se suchým zipem vpředu . My jsme předtím používali obyč sandry na knoflíky a Gemini na cvoky a ty ač protékaly (Sandry) a špatně se praly a hlavně brzy trhaly (Gemini) tak měly jednu neocenitelnou výhodu - byly měkounké a nikde netlačily a nedřely. Kdyby se uvnitř pořád netrhaly tak jsem u nich klidně zůstala. Já snad budu muset nějaké kalhotky vymyslet aby nám vyhovovaly - nějaký hybrid těch všech :-)
Hlavně musí být dostatečně nepropustné u nožiček - neb u nás je kakání věčně věků řídké a rozmazané po celém zadečku, období tuhých bobků měla jen krátce po zahájení příkrmů..
Mě se líbí ty vlňáčky, ale stejně bych do nich asi musela použít nějaké kalhotk.plíny, jinak by byly věčně zmazané. Problém je že nevím jestli do kalhotkovek mám ještě investovat (i když čekám druhé, tak by se to snad oplatilo). Ony jsou všechny dost drahé a nevím zda do nich jít, když jsem to až doteď vydržela s 4covkama.
Ušila jsem si sice nějaké podle návodu ale je to samodoma výroba a asi nevydrží dlouhé praní (nejsem na tyhle věci moc šikovná a u některých se mi už trhají suché zipy :-) ), ale zase fungují dobře - mám jich jen pár a používám je, když vím že se bude kakat - to pak nemusím prát kalhotky! Potřebovala bych jich ale vícero. A šít se mi už nechce :-) Líbily by se mi jak psala Olisa ty Babylucy - finančně to není tak hrozné, ale je to na Slovensku tak by asi poštovné byla dost pálka..

mimochodem Oliso - napsala jsem ti SZ ohledně těch Babylucy

manžel se mi směje co furt vymýšlím s plínama, když jsem až doteď používala ty obyč a taky to šlo. Jenže já si chci ušetřit práci - abych nemusela třeba prát pokakané kalhotky (teď je mi pořád ještě špatně a pohled na hovínka mi nedělá dobře, o zápachu ani nemluvě :-)
) a výhledově do budoucna, kddyž budu mít prcky dva a je tu možnost že budou oba plínkoví (Bianka se na nočník moc nehrne), bych taky uvítala míň práce..

Omlouvám se za ten román :-) ale furt mi to teď vrtá v hlavě :-)
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.6.06 11:00

aha tak odpověď ohledně Babylucy už jsem našla na těch stránkách na rodince (odkaz viz výše psala Lalwen_ka)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
24.6.06 11:13

Klaris, tak já se ti pokusím udělat stručný přehled. Vyzkoušela jsem snad všechny gatě:

BM - taky holku dřely, kritická místa jsem obšila kouskem flísu. V pase ale nijak zvlášť netlačily. Na mimi jsem je zatím nepoužila, tak nevím jak mu budou sedět.

Gmini - nepochopitelné rozměry (v pase velké, okolo nožiček úzké). Je v nich igelit, takže o prodyšnosti se moc mluvit nedá. Použila jsem je jen párkrát v nouzi.

Vlňáčky - znám jen ty od Popo a některé sedí a některé ne. Velikost XL nejstaršímu klukovi sedí perfektně, velikost M miminku nic moc. Už mu ale dávám velikost L a staly se z nich oblíbené gaťky. Ovšem ekzem nemá, tak v tom ti neporadím.

Venta - jednoznačně nejlepší ze všech gatí, a velmi oblíbené (teď tedy ruku v ruce s těmi vlňákami). Jsou tenoučké, nikde netlačí, rychle schnou, cena snesitelná. Mám do nich ale kalhotkový pleny nebo ty vázací Disany. Pokud bys chtěla dávat čtvercovky, tak na draka - občas to tak použiju a v pohodě. Mimináč ale zatím jenom leží, jak funguje balení na draka se snappi na lezoucím a běhajícím dítěti zatím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
24.6.06 13:28

klaris,
my jsme meli neco podobneho jako ty mikrovlaknove bez zapinani od disany (chvilku, co kdyby, byly podedene :-)
 http://www.naturwindeln.de/…produkte.php?…

to netlacilo nikde

ale ctyrcovky bylo by potreba prichytit necim jako vazaci plinkou taky od disany - jeste tu asi pet mam, poslu ti je za babku, jestli budes chtit vyzkouset, jsou sice chvilku pouzivane, ale jako nove. aspon by mi prestaly zavazet ;-)

ozvi se klidne sz, pristi tyden jedu na ceskou postu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
24.6.06 14:02

zdravím všechny přítomné,
přecházíme z papírovek na látkovky a ráda bych s vámi občas prohodila slovíčko :)
A hned mám jeden dotaz - perete plínky všechny ve slizu? A jestli ano,použily jste před tím deinkrustátor nebo čím jste pračku vyčistili ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.6.06 15:46

Pimpo - díky, no o těch Ventech jsem taky přemýšlela, ale to už mě manža asi zabije, pokud je koupím a oni zase budou v nečem nevýhodné :-)

Boro- taky díky, pouvažuju nad tím..a ozvu se
hihi já budu mít plínek.. už mi Olisa prodává ty Babylucy :-)

Pet - já peru ve slizu všechno naše prádlo a to od té doby, co jsem koupila na sliz Omino Bianco (mě voní a docela i vypere, tedy nejsem puntičkář a nepožaduju bílou bělejší a nějaký sem tam flek mě taky nerozhází) . Pračku jsem nijak nečistila. Ale byla nová a s komercí jsem v ní prala necelý rok (no ono už se to tam asi nastřádá..). Sousedka mi říkala, že čistí pračku octem - nalije do ní dvě flašky octa a zapne na 90. Nemám vyzkoušeno, ale raděj bych dala potom poloviční náplň vody, on ten ocet v horké vodě docela pění, tak aby to nepřeteklo (znám z čištění rychlovarné konvice :-) )

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet
34
24.6.06 15:52

Klaris díky,
mám taky novou pračku - asi tři měsíce.Starou jsem čistila sodou.Takže to ani teď nebudu přehánět a jdu vyrábět sliz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
24.6.06 16:07

Pet, já jsem nejdřív prala v Don Gemini, tak jsem pračku deinkrustovala. Teď už peru všechno prádlo ve slizu (z Omino Bianco).

Jinak, teď už nevím, jestli jsem to psala sem nebo na rodinu, ale naprosto mě nadchla popolini sůl na skvrny. Vyprala jsem s ní spoustu fleků, o kterých jsem si myslela, že s nima už nehnu (rybí tuk a podobné lahůdky). A prádlo se s ní i vybělí, takže fakt vřele doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
24.6.06 16:27

Pet podle mě tři měsíce starou pračku nemusíš nijak zvlášť čistit - ono se to zas tak rychle neusazuje (pokud nemáte nějak extrémně tvrdou vodu - to se pak usazuje ze dne na den 8O ). Myslím že stačí pravidelně máchat s octem (teda nemyslím vždy, ale často).

No a tu sůl na skvrny má i Ecover, Sonett a Sodasan, ale od Popolin vyjde nejlevněji - náhradní kilové balení.

Sonett má i žlučové mýdlo - tekuté i pevné. Já mám zkušenost zatím s tím tekutým - mimo jiné krásně voní :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.6.06 18:46

Pet - soda je součástí slizu :idea: ; a jinak já dávám do posledního máchání decku octa a pračku mám lepší než za práškových dob. :lol: Vodu tu máme hodně tvrdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure