Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky,
můžete mi někdo napsat, jaký rozměr mají plenky Bambino Mio? Zajímalo by mě, jestli od začátku (u novorozeněte) můžu používat velikost 2.
Rozhoduji se mezi BM a froté Popolini. Kalhotky chci používat BM kvůli velikosti.
Moc díky.
Karolinka
Ahojky,
BM plenky vel. 1 mají rozměry 30×40 cm mám pocit, že někde na diskuzi jsem to viděla a vel. 2 by měla být 36×54 cm (ale nejsem si tím jistá mám jen ty v.1). Do S kalhotek určitě můžeš dávat i plenku vel.2 jen jí víc přeložíš jukni na http://www.latkovepleny.cz/skladani.htm . Menší kalhotky než ty S bych, ale nekupovala - nevíš jaké mimi bude a ty S mu budou, i když nebude mít těch 5 kg ( já je dávala asi od 3,6kg a v 5,5 kg nám nebyli), problém je,že se to nedá říct o všech dětech někomu ty S vydrží i 3/4 roku.
měj se
a hodného mimiška
Ahoj uživatekly látkových plenek. Byla jsem natěšená na používání látkových plen. Zakoupila jsem startovací
u od BM a vypadáto, že máme po kalhotkách vyrážku. ASI z toho vnitřního materiálu, který příde do styku s kůží a nekryje ho plenka. Zatím dávám plenu do jednorázovek a budu to ještě zkoušet. Ahoj Makča
zdravim všechny, jsem tu nová, a hned se osmělím s dotazem o radu. Používám obyčejné čtvercovky co jsme je našli na půdě po mně a po manželovi, takže extra kvalita
. Dítě má 8kg a chtela bych ted koupit dobre kalhotky pres ty ctvercovky, aby to vetralo a zaroven drzelo pohromade. Poradi mi nekdo, mate nekdo s tim zkusenost?
Neni mi totiz jasna jedna vec: kdyz ma dite popolinu, ktera se ma prebalovat jednou za tri az ctyri hodiny, znamena to prece, ze je v mokru od prvniho pocurani, nebo ne? Zkousela jsem davat ceskou separacni plenu Hanicka (nebo jak se to jmenuje), ale zadecek je stejne pak vlhky. Preferuji prebalovani vzdy kdyz je ctvercovka mokra, aby bylo dite v suchu. nebo jsem spatne pochopila ten system? Mam testovaci
u popolinek, ale nevydrzim dite neprebalit kdyz uz je plena poprve pocurana.
DIKY
Ahojky Violo
,
taky používám čtvercovky (teda ne ty komunistický
,ale z www.pleny.cz ,ty 80×80) - balím na draka a dovnitř dávám, plenky BM (zbyly mi po tom, co Miška vyrostl z jejich kalhotek), pak dávám froté ručníky z Ikey (Näcten 60×40cm) a froté plenky (60×60) od popolin (na noc dávám ještě 1 vložku od popo.
Pak mám froté a biofroté kalhotkovou plenku od popo +2 vložky a separační plenku popo z krabičky (100% vizkoza) a vydrží mi v klidu celou noc a ráno Mišák není mokrý ani studený
.
Ty svrchní kalhotky mám popolini Vento a Popowrap jsou v pohodě (nikdy mi neprotekly), pak mám vlňáčky , ale ne ty od popolin (přišly mi zbytečně drahé a tak jsem je nekoupila), jsou české výroby - Zlatíčko za 299 Kč (jsou perfektní prodyšné a přesto neprotýkají, poprvé jsem je inpregnovala Lanolínem (z lékárny) skoro až po 2 měsících používání.
Kdybys chtěla ty jsou k dostání buď :
na www.latkovepleny.cz - jsou tam i fotky, případně tam najdeš i návod na pletení a inpregnaci kalhotek atd.
pak e-mail maminky, co je vyrábí je jivan.tilasmi@centrum.cz , do týdně by pak měla mít v provozu www stránky a to na adrese :
www.zlaticko.cz
info o plenkách
- deníček na rodině je http://rodina.cz/plenky
Aho Violo,
separacky Anicka nejsou k nicemu, je to nejak perforovana plastova folie. Nam nejlip vyhovuji separacni vlozky Popolini, jsou z papiru, dobre saji, daji se splachnout jako toaletni papir a kdyz jsou jen pocurane, tak se daji i premachnout a znovu pouzit.
Jinak pouzivam klasicke ctvercovky nebo v kombinaci s popolinkama Koala (frote) a prebaluju podle potreby - tzn. i 10× denne - Simon totiz hodne pije ![]()
Hana
Děkuju strašně moc za odpovědi a vychází mi tedy z toho:
MAM BM- kalhotky i pleny a jsem ( i ditko:-) spokojena. S tou prodysnosti si kalhotek si ¨nejseejista, ale maly je ekzematik a nikdy s tim nemel problemy- je nicmene pravda, ze vzdy davam separacni vlozku - tez znacka bambino mio - po pouziti splachnout- ktera prdelku v suchu udrzi. Kalhotky jsou posle mne universalni na jakoukoliv plenu , vyrazku jsme po nich nemeli, akorAT KDY JE SPATNE ZAPNU TAK TEN SUCHAC obcas drazdi faldikna brisku… Snad jsme ti pomohla, jinak se koukni na jejich stranky
Ahojky VioloN
,
Dávám separačky od popo právě kvůli tomu pocitu sucha (kakáme totiž až po rozbalení a jen 1× za 3-4 dni).
Vlňáčky (asi dáváš plenky složené jen jako obdélník, že jo), do nich i do Vento kalhotek, aby držely ty plínky na těle ti stačí, když budeš dávat ještě jednu plenku složenou na draka www.latkovepleny.cz - sklady
A pokud jsi z Prahy můžeš si objednat ty separačky nebo i jiné věci od Popo i BM na www.latkovepleny.cz , určitě se tam jukni, mají i osobní odběr, a když Ivance Hlobilové zavoláš určitě ti všechno i ukáže
, dělá taky pravidelné prezentace na Haštalské
Ahojky,
nemáte někdo zkušenosti s učícími plenkami BM?
Díky.
Karolinka
Ahoj Violo,
o kalhotkach jsem zapomnela napsat - pouzivam oboje, BM i Popoplini. Kdyz davam jen dve ctvercovky, sepnu je Snappi sponkou a na to BM kalhotky. Je to takove stihlejsi baleni, pouzivam to hodne pres den. Na noc anebo na vychazku davam kombinaci Popolinka + dovnitr ctvercovka a na to kalhotky Popo, protoze do BM kalhotek by se to neveslo.
Oba typy kalhotek jsou prodysne a nemeli jsme s nimi zadne problemy.
Ovsem kdybych uz nemela dost kalhotek mozna bych zkusila i pletene vlnacky, videla jsem je tu v jednom obchode a vypadaly uzasne ![]()
Hana
Ahoj Violo,
vlňáčky se určitě dají používat pouze na čtvercovky složené jednoduše do obdélníku, já to tak dělám pořád. Jen je problém, dokud dítě kaká kašičku, to pak proteče na kalhotky a ty po vyprání déle schnou. Ale od prvních příkrmů jsme na vlňákách se čtvercovkama zcela bez problémů. Můžu jen doporučit.
Anka
Violo, to jsem jeste jednou ja
Tady jsou obrazky obou baleni, ktere pouzivame, aby bylo videt, jak to vlastne pod tema kalhotkama drzi pohromade ![]()
Hana
http://www.fotoalbum.quick.cz/pra
ko/plenky/
Pra:,–(ko, jak se Ti daří dávat na balení na draka BM kalhotky? Já jsem to zkoušela a vzadu mi to pořád trčí
Skládáš toho draka naúzko, nebo to tam pak dodatečně zastrkuješ? ![]()
Anavi, jestli myslis vzadu na zadicka, tak tam nam to vetsinou nekouka, kdyz skladam, tak se snazim, aby drak byl stejne dlouhy jako vlozena plenka navic, tak mi to vychazi tak akorat. A jestli myslis kolem nozicek, tak to pri baleni zahnu trosku dovnitr a pak teprve prekladam cipy dopredu, nedokazu to popsat, jen predvest ![]()
No a kdyz presto pul cm vykukuje, tak to dodatecne zastrcim dovnitr ![]()
Hana