Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
945
23.1.06 00:14

Mišo, já mám od nich ty natahovací vlňáčky a jsou naprosto super. Moc příjemný, nekousavý a dobře se oblíkaj (líp než zapínací od Popolini).
Ty vázací plínky se mi líbily, ale na roční dítě bych je asi neuvázala. Při přebalování zdrhá šílenou rychlostí, tak jsem ráda, že v letu na:,–(ím popolínu :o)))

Jinak jejich zboží (aspoň ty vlňáčky, zavazovací plínky a čistý lanolin) prodává Tilasmi, co chodí na diskuzi o plínách na rodina.cz.
Jestli chceš, pošlu ti na ni mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
23.1.06 11:47

Lola, a nie su moc objemne na dietati? Na obrazku (na tych strankach) to vyzera, ze dieta ma gate az po kolena. Mne sa tiez moc pacia, ale ja zatial popolinky nedavam prave kvoli tomu baliku, cakam az mala bude vacsia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
23.1.06 20:47

Ahoj Kiwwi :wink: - mně právě ty kalhotky přijdou míň objemný než ty zapínací vlňáčky od popo. A Agáta je neměla až po kolena. Možná má mimino na tom obrázku o číslo větší kaťata než by mělo mít. Jinak popolíny samy o sobě fakt objemný jsou, ale myslím, že větší problém s tím máme my než ty děti. Já na popo přešla když bylo Agátě 6m, takže už mi to tak nepřišlo. Uvidíme, až budeme mít další mimino, jak to na něm bude vypadat od narození :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
24.1.06 12:14

Hi-hi, od narodenia vravis? Je fakt, ze su mamky co ich pouzivaju, ale ja k nim nepatrim :wink: Nasa mala ma uz 5,5 mes. ale popolinky su stale moc velke, teda na moj vkus :wink: Inak mam tie z biobavlny, mozno flanelky su menej objemne. Vsak skusis, uvidis :wink:
Ja pocitam, ze ked nie skor, tak v lete ich urcite vyuzijeme, mam predstavu, ze bude len v plienke, bez gati, teda aspon po dome :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.1.06 12:51

Lolo,
na kolik vyjdou tyhle vlnacky? I mne se libej vic nez od Popo.
Jinak Kiwi, ja davam Popo asi od 5 tydnu, mam frote a flanel, do biobavlny jsem nesla kvuli dobe schnuti a ani mi nijak neprijde, ze ma balik. Jasne,ze oproti papirovce tu je rozdil, ale mne to nevadi a Ala tez nic nerikal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
24.1.06 12:59

Ja zatial davam BM a to mi pride zrovnatelne s jednorazovkou, aspon co sa objemnosti tyka. Staci mi zatial davat jednu BM plienku, pripadne ked treba pridam popo vlozku. Na noc jednorazovky.
Popolinky som skor ani davat nemohla, lebo mala bola dost malicka a v tom baliku + vlnene gate bola absolutne nepohybliva, teda myslim ze nozicky mala nepohyblive, lebo gate mala az pod kolienka. No a kedze sme mali strasne problemy s bruskom, pohyblive nozicky boli dolezite, takze tak. Ale verim, ze su deti (aj mamky :wink: ) ktorym ten balik nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.1.06 13:05

Kiwwi,
tak to jo, my byli a stale jsme velky, 68 cm ve ctyrech mesicich a pres 7 kilo a navic jsme meli povinny siroky baleni z ortopedie, takze jsme byli radi, ze Popo mame.

Jinak na leto nakupuju v sekaci malinky slipecky a planuju do nich davat popo vlozku a nechat jen tak. To uz budem prikrmovat, takze i pripadny boban by mohl byt OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
24.1.06 13:48

Droping, presne to ma uz napadlo, s tou vlozkou. Mala kadi len raz denne, a to vacsinou rano, takze potom sa nehody bat nemusim. Len som to nikdy neskusila, lebo sa mi zdalo ze ta jedna vlozka nemoze stacit :wink: Ja zase planujem v lete davat len popo plienku bez gati, nech sa vetra :D Teraz to nejde, predsa len nie je tak teplo, aby mohla byt dlhsiu dobu bez oblecka. Aj ked vetrame casto, nahata by vydrzala aj cely den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.1.06 16:08

Kiwwi,
no urcite to bude na castejsi prebaleni, ale myslim, ze to bude dobry.
Popolinek je mi lito, aby s nima nekde kecnul na travu ci do pisku, ale doma to bude taky dobry. On kadi vetsinou co tri dny, ale pravidelnost v tom moc neni, nekdy rano, nekdy vecer a nekdy prokajdi celej den, takze v tomhle ja jistotu nemam :wink: Proto bude mozna lepsi doma tesnici Popo a ven gatky s vlozkou. Ale on na me mozna jeste vyzraje a bude si to stahovat dolu, co ja vim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
27.1.06 19:56

Ahoj Droping! Tak mi to dnes nedalo a skusila som dat malej do gati len tu popo vlozku, a v pohode! Mavam totiz malu na deke a najradsej rozbalenu, ale uz sa pretaca a to je potom problem zabezpecit aby to cele neprecurala. Takze na hranie na deke ako stvorene, nema balik na zadku a naopak, ma volnost k pohybu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
28.1.06 17:56

Ahoj holky,

mate nekdo zkusenosti se slovenskymi plenami Hamiko? Bohuzel jsem nenasla jejich www stranky, pouze zkusenosti maminek s nimi a zaujalo me to.

Tady je okopirovany jeden komentar:

Uz dlho pouzívam plienky Hamiko a som s nimi velmi spokojna. V podstate majú tvar jednorazoviek, takze aj obsluha je porovnatelne jednoduchá, rovnako aj castost menenia , kedze dobre sajú. Jediný cas navyse strávený s nimi je kazdý tretí den nalozenie a vyvesanie pracky, lebo sa ani nezehlia a ani specialne neskladaju. Nazývam ich slovenská verzia popoliniek, akurát asi 10 násobne lacnejsia. Skutocne stojí u výrobcu 1ks 52 sk, a vrchné nohavicky 40sk. Na tel. O41422O125 sa dovoláte p. Mikovčákovi , kde sa na dobierku dajú okamzite objednat. Počiatocná investícia ozaj nie je veľká, a celková investícia do prania je porovnatelne mensia nez do pravidelného nákupu jednorazoviek. Prások používam ekolog. co nezatazuje prostredie - tekuté mydlo Ulrich naturlich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.06 23:06

Disana

Ahoj, od Disany používáme vlňáčky, jak ty natahovací tak ty lepicí.
Natahovací mám dvoje a používám je přes den, kdy přebaluji podle prckova režimu (čili celkem často - cca po 2-3 hod) a střídám je. PO použití jsou vždycky zevnitř trochu zavlhlé, ale do příštího přebalení jsou v pohodě. Mám je pověšená na boku přebalovacího pultíku, takže větrají. Místnost tím není nijak cítit.

Ty na suchý zip používáme na noc - společně s popolinkou organic froté, protože v noci nepřebalujeme (prcek se při přebalování moc probere a chce si pak hrát, ale my teda ve dvě ráno nějak nemáme náladu :wink: ). Ráno jsou kalhotky zavlhlé, ale nikdy nebyl mokrý, natož postýlka.

teď si rvu vlasy, že jsem objevila vlňáčky až tak pozdě - v půlroce. Novorozeňátko byl v červenci, takže v létě měl paviánčí prdelku úplně ve všem (zejména v jednorázovkách), takže jsme dávali klasické čtercovky jen tak a každé přebalení = převlečení. Skoro jsem od látkovek utekla, hrůza. :P

Používáme i ty šňůrkové plenky od Disany - ono to vlastně nejsou plenky, spíš obal na savé jádro… Dovnitř dávám složený minifrotéručníček jako se skládá bambinomio. Disana plenka je měkoučká, a to i pro x praních - narozdíl od všech ostatních plenek (mám asi dost tvrdou vodu). Připomíná mi takové ty měkounké bavlněné vroubkované punčocháčky, co jsem měla jako dítě, ale je to ještě jemnější a měkčí…

Když je mimčo hodně vrtivé, může být trochu problém zavázat ty šňůrky, ale jako všechno, chce to hlavně cvik.

Kdybys měla ty (nebo kdokoli jiný) ještě dotaz, napiš na mail, ráda se podělím o zkušenosti. bumbisi(zavinac)email.cz

• Citovat
  • Upravit
211
29.1.06 19:14

Ahoj Kiwwi.
Tak to ti zavidim, my mame doma takovou zimu, ze bych se maleho neodvazila nechat jen tak. Bohuzel nam malo topi, panelak je nezatepleny a jsme nad sklepem. A tak by mi to bodlo, protoze se potykame s ekzemem i na dupce.
Ale koupila jsem dalsi dvoje slipecky, tak uz se tesim na leto, jak to vyzkousime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.06 20:07

Ahoj holky!
Chtěla jsem vám poděkovat za tuto diskuzi :lol: , přečetla jsem ji celou a pomohla mi rozhoupat se a jít do látkovek - konkrétně jsem koupila Popo biobavlna. Malá je má asi 10 dní, takže žádné velké zkušenosti zatím nemám, ale jsem s nima spokojená. Jen jsem koupila větší vlňáčky, takže teď dokupuju menší. Největší obavu jsem měla ze schnutí, ale máme tu asi tak suchý vzduch, že mi neschnou ani 24 hodin na chodbě na sušáku. Malá má 4 měsíce a je v tom jako Ferda mravenec :P , ale už jsem si zvykla. Na noc jí stále dávám jednorázovku, protože ona spí 9-10 hodin a já mám zatím strach, ale jednou se odvážím :wink:. Peru v Missivě - měla jsem štěstí, že zrovna paní, od které jsem plíny kupovala, prodávala i Missivu. Ona sama říkala, že zkoušela prát s octem a s tím máchadlem a po máchadle byly plíny zřetelně měkčí. Tak raděj používám máchadlo, možná jednou budu chtít ty plíny zase prodat…
Ještě to neví rodina, tak jsem zvědavá, kolikrát budu muset vysvětlovat, proč jsem utratila tolik peněz za látkovky…

Mějte se všechny moc hezky!!!

Betty

• Citovat
  • Upravit
2239
29.1.06 21:20

Ahoj, tak se take pridavam. Koupila jsem nakonec BM. Uz mi dokonce prisly v baliku a mam je nachystane na prvni pouziti… Jsem zvedava jak se dceri zitra zalibi.
Sice nejsem zadny ekologicky aktivista, ale musim uznat, ze toho odpadu mame fakt hodne. Navic je chci vyuzit i pro druhe mimi.
Nikdo krome meho manzela zatim netusi o mem planu, ale uz ted je mi jasne, ze opet budu za podivina. Potom se ozvu jak se mi osvedcili nebo si ponadavat, ze nevyhovuji…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí