Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
294
5.12.05 23:43

Tak já jsem si pár froté plen 60×60 koupila a jsou fantastické. Buď dávám jednu složenou na čtvrtiny a vepředu ještě přeloženou na čůrání nebo skládám na draka a dovnitř dávám českou nebo menší froté plenku (40×40) na třetiny). Myslím si taky, že 60×60 nám vydrží do nočníku. Přes to všechno dávám většinou vlněnku. Tu menší velikost myslím není třeba objednávat a ta větší mi přijde dobrá opravdu jen jako osuška. Myslím, že výrobce ji navrhuje skládat i pro větší děcka novorozeneckým skladem, ale 1) tak obrovská plena (90×90) se fakt špatně skládá a 2) je to obrovské a běhajícímu dítěti to stejně kolem nožiček příliš těsnit nebude. Tolik mé zkušenosti.
Ale obecně mi ty froté plenky přijdou úplně nej!!! Variabilní, savé, příjemné, dobře schnou, cenově únosné. Kdybych nebyla škrt, tak ty své české hadry hnedka vyměním za froté.
Anka a Jituška16,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.12.05 08:53

Holky,
mam jeste dotaz na to uchovavani pocuranycha pokadenych plinek. Uchovavate namokro i Popolinky? Ty pokadeny mi totiz po uchovavani nasucho nejdou poradne vyprat, ale P. Lippova pise uchovavat nasucho, tak jsem na vazkach, nechci je znicit. Mam 2 mesicniho prdolku, takze si ta michana vajicka dovedete predstavit, navic kadi co 2 dny takovy naloze, ze separacka nema proste sanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.12.05 09:07

Pokaděný plínky je určitě lepší ihned zbavit kakánků, třeba pomocí jádrového mýdla, protože pak to opravdu nejde dobře vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
6.12.05 10:54

Droping, já používám skoro jenom popolínky a skladuju všechno dohromady v kbelíku s vodou a trochou octa. Pokaděný trochu přeperu a potřu jádrovým mýdlem, než je do toho kýble hodím. Neřekla bych, že skladování namokro popolínám nějak škodí.

Jo a už jsem to tady někde psala - na odstraňování hovínek z plen je bezvadná taková ta umělohmotná stěrka na těsto (recept mojí mámy, když jsem byla mimino já) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.12.05 12:32

Zizalko,
to vis, plinu proplachnu pod vodou a predeperu se zlucovym mydlem a pak jeste potru a hodim do kyble, presto ty velky naloze jsem proste nevyprala.

Lolo,
jojo, procetla jsem celou diskuzi, zabralo mi to tyden a manza nadaval, co tam furt mam, ze u toho furt sedim. Jinak diky, planuju zavedeni druhyho kybliku, zvlast pocurany a zvlast pokadeny, stejne se mi to do toho jednoho nevejde, tak ty pokadeny budu uchovavat na mokro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.12.05 12:53

Mně to jde z Popolinek krásně dolů, když použiji to jádrové mýdlo. Do kýble to házím už takřka čisté. Ale pravda je, že už mám starší dítě, takže už to většinou bývá hustější. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
6.12.05 13:41

Droping, já mám právě zkušenost, že jak se to před praním nenamočí, tak to jde špatně dolů. A to mi ještě připadá, že z popolínek to jde vyprat líp než z českých 4covek.
Teď jsem koupila bělidlo od Ecoveru, tak ho schválně vyzkouším i na plíny a uvidím, co pustí (i když já tam mám spíš skvrny od mastiček, když byla Aga opruzená).
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jsi na Aleška používala popo od narození. Je to s tím objemem vážně tak děsný? My máme popo až od asi 6m, tak si to neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.12.05 19:33

Lolo,
pouzivam je zhruba od 4 tydnu, protoze jsme cekali, ze bude Ala velky (mel 4020g), tak jsem koupila az M kalhotky a ze zacatku byly jeste velky. Stejne jsem ale byla hotova, hodne kadil, takze jsem mela 2 baliky jednorazovek, akorat to vyslo a zacali jsme pouzivat popo. Nijak mi to velke neprislo, ale my mame stejne povinne abdukcni baleni kvuli poloze KP a nakonec ho i ultrazvuk v 6 tydnu potvrdil. Ani mi nijak neprijde, ze by mel zadecek vys nez hlavicku, nevim, my jsme spokojeni. Ale fakt je, ze jsem nikdy ty suchace nadoraz nezapnula, mozna na mensim mimi by to bylo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
6.12.05 19:56

tak to jsem ráda. Já totiž pořád někde čtu, jak je mimi hlavou dolů a jak je to hrozný. Tak mám radost, že to zas takový drama není :lol: :lol: :lol: Na příští (zatím pouze teoretické) mimino bych chtěla používat popo od začátku, tak jsem byla zvědavá. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.12.05 22:33

Taky se mi zdálo, že má Mišák v Popolinách hlavu níž než zadek, ale opravdu je to jen pocit. :wink: zato z BM kalhotek vyrostl strašně rychle :( v 5,5 kg mu už ty S (5-9 kg) nebyly :cry: no a tak sem začla používat popo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
7.12.05 08:11

Lalwen,
mne se to prave nezdalo, ze by mel hlavicku niz, ale ja davam pres den flanelky a v noci v frotce jsem to nezkoumala. A navic jsme uz od narozeni meli prizvedlou matraci v postylce kvuli ublinkavani, takze jsem to ani neresila. Ale jak rikam, Ala mel pres 4 kila, urco je to jiny nez u mensich mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
7.12.05 08:32

Droping,

Mišák měl, když jsme si ho domu přivezli 2,5 kg a vypadal v popo takovej stracenej, proto jsem používala BM, ale pak z nich rychle vyrost, a to už jsou popo výhodnější ( to měl právě něco kolem 5 kg) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
7.12.05 09:07

Neda se mi nepřidat. :)

Máme popo pliny a jsem spokojena. Máme „ukakánka“, tak to separačka chyta vyborně. Po trošách a často :? Skladujeme zatim na sucho a perem obden.Zatim se vypralo vše. Popo plinky jsem začala použivat až ta ve 2,5 měsici, dy měla 7 kilo, pliny ji sluší.
Dokonce jsem ted dala nekolik kusu švagrove na vyzkoušení, jak se ji to liblo!!! A to byla za:,–(ně proti :P

Jitka a „smečka“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 09:24

Ahoj vsechny mamky, co pouzivate latkove plinky. Ja jsem se k tomu odhodlala, az kdyz jsem se dozvedela o BM a Popolinkach, ted mame kalhotky BM a do nich obycejne ctvercovky, cekame na separacky od Popolini. Mam petimesicni holcicku, co ma skoro 8 kg a kalhotky BM 9-12 kg a mam pocit, ze bych potrebovala ty kalhotky vetsi. Jde mi hlavne o to, aby se mala citila v tech kalhotkach dobre a jestli nekde neco protece, co mi uz tak nevadi, stejne se pere co druhy, treti den. Pokud ma totiz kalhotky delsi dobu, treba hodinu a pul, ma otlacene nozicky i zada a vubec se mi to nelibi a ji to urcite neni taky pohodlne.
Taky prosim o radu, cim nejlip vyprat pokakane plinky a jak je namacet a do ceho pred pranim. Ja peru ty pokakane na 60 a namacim ve vode s trochou Ariel kids gel a plinky mi zustavaji porad flekate. Pocurane plinky peru jenom na kratky program (vlna, zaclony ap.), uplne to staci a usetrim za vodu a energii.
Mejte se moc hezky a vase miminka taky
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
186
7.12.05 09:43

Pokakané plínky, když je zbavím toho hovínka (pokud se tam náhodou dostane, protože používáme separačky, oboje najednou od Popo, takže hovínka se do plínky dostanou jen když je tam velká nálož :) , v poslední době stejně kaká až když je rozbalenej a ukáže že chce kakat, pak kaká tak dlouho dokud to není tekutý :) ) tak ji namočím a naleju na to trochu žlučovýho mýdla a trochu to properu v ruce pak to dám buďto hned prát (nekakáme každý den ) nebo to strčím do kýble ( skladuji na sucho a vypere se mi to vždycky dobře nikde žádné fleky nemám. Pereme v mýdlovém gelu vlastní výroby. :wink:

To otlačení v BM kalhotkách - ke konci jsme byly taky otlačený ( byly nám strašně rychle malé ) možná by byly lepší vlněný kalhotky, zatím je nemám na to by ti asi lépe odpověděla Droping ta si je pletla, a protože ty vlněný nemaj gumičky tak by neměli tlačit :-) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure