Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
1.10.05 22:43

Pro Ef

Ahojky Efko..

Já jsem ze začátku, protože jsem Popoliny neznala na nemenší mimi používala 4-covky+separační plenu Anička+obyč.kalhotky. V jednorázovkách měla zarudlou prdelku. Praní nebylo zas nějak pracný, jen jednou za dva dny, pračka pere sama, věšení tak 30min. žehlil manžel tak hodinku.-nepřislo mi nějak moc práce navíc, jak všichni jednorázovkoví straší - celí zblblí reklamou.
Pak jsem objevila popolini a objednala testovací :,-(u Mix, kde jsou všechny tři druhy (biobavlna,flanel,froťáčky-soft), když jsem je zkusila-byla jsem nadšená…se 4-covkama není moc práce, ale s PoPo téměř žádná!!
Neprotečou, perfektně se vyperou, je jich málo, takže věšení max.5min. Jsou prostě super, jen schnou dlouho. Tím, že je kombinuji se 4-covkama tak mi to schnutí nevadí. Byla jsem z nich tak nadšená, že i když jsem klasických plen měla hodně, stejně jsem si ještě objednala frotáčky-cenově prostřední (zlatá střední cesta)prostě jsem je po vyzkoušení musela mít.:-)
Biobavlna hodně pojme a nejdéle schne, flanelky jsou zase nejmíň objemné-velmi estetické, na novorozence super-sají nejmíň-což nevadí, a froťácky jsou něco mezi tím, rychleji schnou než biobavlna a více sají než flanelky.
Separační pleny používám, od popolini jsou pro nejmenší dobré ty celulózové, jakoby nasají to hovínko-míchaná vajíčka do sebe a plena není tak špinavá (většinou jen malinko bokem) ale nevytvářejí pocit sucha, vhodné pro malinké mimi, kde se často přebaluje. Pak mají popolini ještě ty separačky v krabičce a ty jsou super pro pocit sucha- jsou větší a vážně bezva. Dřív jsem používala české separačky Anička a taky to docela šlo, jsou levné, ale popoliňácké jsou přece jen lepší. Teď dávám jen popo-separačky, a vždycky počůrané v ruce krátce přeperu a vydrží dlouho-takže vyjdou taky levně.
Hodně zdaru při výběru :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.10.05 08:45

škoda, že to miminko nemůže říct, která plínka mu víc vyhovuje. Mám pocit, že ta bavlněná by to rozhodně nebyla. Martina :( :!

• Citovat
  • Upravit
1308
2.10.05 10:16

Martino promiň, ale nesouhlasím. Ty sama také nemůžeš tvrdit, že miminku více vyhovuje papírovka než bavlna! Alešek je v BM od 2m a nebyl žádný rozdíl mezi tím, jak se choval v jednorázovkách a jak se chová v BM. I teď kombinujeme a Alešek je spokojený v papírovkách i BM!
Když jsi nevyzkoušela, tak nekritizuj, promiň, ale napsat jsem to musela…
Jinak se mějte i s miminkem pěkně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.10.05 10:38

Milá Martino..

nevím jestli je mimi spokojené v jednorázovkách když má z nich zarudlý zadek :-( takže v té bavlně asi spokojené bude…když dám separačku, je bavlna stejně suchá jako jednorázovy-a ještě mnohem zdravější bez „chemických absorberů“ !!!

• Citovat
  • Upravit
1917
2.10.05 11:07

Ahoj,

ja poridila BM, kdyz byly drobkovi 3 mesice a mela 5kg. Koupili jsme rovnou velikost 7-9kg, ze to vyzkousime - nechtelo se mi uz investovat do te mensi velikosti. Puvodne jsem myslela, ze je bude mit jen pres den, kdyz budeme doma, ale nakonec to funguje tak fajn, ze je ma i na noc a i kdyz jdeme na kratsi dobu ven. Mame 3 kalhotky a 13 plen, kdyz dojdou, lze nahradit 2ks obyc pliny. Papirovky pouzivame jen na cestovani. A myslim, ze jsme vsichni spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
2.10.05 18:04

sáček na použité pleny

Tak jsem zase jednou brousila po zahraničních plínkovejch stránkách a se závistí prohlížela tentokrát sáčky na použitý pleny. Koukněte na to:

http://www.stinkbugdesigns.com/…sDefault.asp?…
www.alternativebaby.com/…derBags.html
http://www.jacksmagicbeanstalk.com/…gs/Wet-Bags/

Hezký, že jo!
Mmch, co používáte vy? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.10.05 11:04

Poppolinky nebo BM? - poraďte, napište zkušenosti...

Děkuji moc Sarach, Tili, Ashin, Lole_B, Ance a Pimpě za podělení se o zkušenosti. Jsem moc ráda - rozhodnutí bude holt na mě. Budu ráda, když připíší zkušenosti i další - víc hlav víc ví :)
Mějte se krásně, zdravím vaše miminka a těším se, že se i já přidám do vašich řad a že nás bude stále víc, kdo nezatěžujeme přírodu tunama zbytečného odpadu navíc…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.10.05 13:30

Ahoj EF,SICE POUŽÍVÁM POPO KRÁTCE OD ZAČÁTKU SRPNA Ale MOJE ZKUŠENOST JE DOBRÁ.Fakt jsem nemyslela,že to bude tak fajn.Vytýkám akorát objem,mám je z biobavlny,tak mi tchýně upletla na ně vrchní kalhotky,aby to bylo víc na těsno.Ve woolwrap je toho tam dost :roll: .Hlavní spokojenost je že:nesmrdí,nemastí bůh ví čím,není odřená,nesteče to skrz bok slídy a fakt dýchají.Malá když má papírovku,tak jí je cítit dupka(asi jak se zapaří,i když je plína skoro suchá)
Mám fakt dobrý pocit,že to nejsou vyhozené peníze.Asi si člověk na ně musí zvyknout,holt reklama dělá své( slep and play ,slep and play a ty spíš nerušeně celou noc,či jak to je :roll: )takže pořád zkoušíš jestli to nestudí,není tam vlhko atd. po čase zjistíš ,že je v tom dýl a po rozbalení je teplá a suchá(separačka)akorát já ještě váhám na tu noc ,i když vím,že ostatní holky to maj v pohodě,u nás je po ránu teplá kačka,ale studený zadek(tak by mě zajímalo jestli nemůže nastydnout)Atˇse rozhodneš jak chceš,je super,že nad tím přemýšlíš a je nás víc,atˇsi říkají co chcou,taky mi rodina vytýká,že jen kojím(tento týd.9měs.)občas přidám zel.atd..,ale vím,že pro ni je nejlepší co dělám a rozhodně to neberu na lehkou váhu,právě naopak,mnohem víc se info.než některé maminky,co dají v 9 měs.celé stehno na oběd mimi do ruky(osobně znám),takže si myslím,že to není krok zpátky co tu maminky dělají,ale právě myslí nadčasově na své děti do budoucna a nikdo tu nechce dělat něco horšího pro mimi,(ti druzí si to neuvědomujou,holt,neznalost zákona neomlouvá,že?tak se mějte pěkně všichni a jestli je někdo o své pravdě přesvědčen atˇsi za ní stojí,že Martino?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.10.05 13:37

a moji milovanou sašenku miluji na tomto světě nejvíc a nikdy bych nepřipustila ji dát něco,co by bylo pro ni špatné nebo horší .
Lolo mám tašku tysgřikovou :lol: :lol: :lol: ,ale vesměs zůstane doma,takže parádíme v igelitce :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
256
4.10.05 17:58

Pokud chodím na jednodenní výlet, nebo jedu třeba k rodičům -max tak den a půl (resp. jedna noc), tak beru látkový plinky a použitý dávám do starý igelitky. Pak ji doma přepláchnu a po usušení používám zase na plinky znovu. No není to nic moc praktického, ale dá se to.

Jinak kluk už má 13 měsíců a stále si rodina nezvykla, že nemám „normální“ plinky. Prý jestli mi to stojí za to - té práce… atd. Odpad jde přece do spalovny, tak co si s tím dělám hlavu. (jo, v Brně je spalovna, nevím, jestli zvládne všechen odpad, ale pokud vím, tak široko daleko jiná není. Tady ve Zlínském kraji končí odpadky na obrovských skládkách, už tu vznikly nové kopečky :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
4.10.05 18:20

Ahoj Lolo, taky pouzivam na pouzite plinky igelitku a pak ji vyplachnu.
Ty pytliky vypadaji moc pekne, zajimalo by mne, co maji vevnitr za material, treba by to slo usit.
ashin, toho pavouka neboli snappi sponku uz taky mam a je to uuuuzasna vec! Pouzivam na ctvercovky na draka, je to raz dva sepnute a perfektne to drzi a navic to i vypada tak uhledne a „malebne“, ze je skoro skoda davat na to jeste kalhotky :lol:
A taky mi to prijde mnohem bezpecnejsi nez spenlik, hlavne pro nemehla jako jsem ja :wink:
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
4.10.05 19:53

No já jsem se asi před 14 dny „vzmohla“ a koupila v Ikea asi za padesát korun takovou toaletní taštičku. Vzor teda nic moc, ale má to zip od kraje ke kraji (což spousta toaletních tašek nemá), je omyvatelná a prací, tak ted dělám parádu s ní. Vejdou se tam 2 plíny. :) Ale na ty wet bags to teda nemá.
No a na delší výjezdy (přes noc) to samozřejmě taky jistí igelitka.

Ušít by to šlo určitě uvnitř je asi igelit - jen je problém s praním. Někde jsem četla, že s normálního igelitu (co jsou z něj tašky a tak) se při praní uvolňuje nějakej sajrajt. Možná je to blbost, ale nějak se mi nechce, aby se mi s případným sajrajtem v pračce máchalo i jiný prádlo. A vážně nevím, kde sehnat nějakej nezávadnej igelit.

Prasádko, koukám, že máme stejně starý děti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
4.10.05 20:47

Bambína plínky

Ahoj holky, prodala bych plínky BM i s trenkami. Jsou po jednom mimi a řekla bych v dost dobrém stavu. Měl by někdo zájem? Ozvěte se kdyžtak přes SZ. Zdravím všechny mámy a mimi, Gyta a Barborka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.05 08:10

popoliny přeci prodávaj tašky a tedˇmaj nový vzor,já mám na knoflík,ale je ok,vzor tygříkový :lol:

• Citovat
  • Upravit
945
5.10.05 10:05

no mně ta popolíňácká taška přišla taková neskladná. Nevěděla jsem, že mají víc vzorů 8O Teď jsem někde zahlídla, že popolini prodávaj i takovej pytlík na šňůrku - ten je mi sympatičtější. Taky mě napadlo, že by možná šel použít pytlík na přezůvky (jestli se to ještě vyrábí :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure