Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Temilli píše:
@Marie432875 pratelne ubrousky? Tak to slyším poprvé
Jo jo pratelne ubrousky. Jsou moc fajn. Opět - kdyz tim utiram pokadeny tak vyhodim. Jinak vyperu. Používám je kdyz jsem mimo domov, doma utiram mokrou zinkou. Olejovou emulzi si naredis vodou vždy čerstvou. ![]()
Prvně jsem ho utirala klasickými vlhcenymi ubrousky (Rybilka, Pampers premium care) a dost se po nich prudil. Tak jsem přešla na šetrnější variantu, mimo jiné i levnější
@Marie432875 tak to je dobře
a jeste otazecka v čem potom plenky a ubrousky peres?:D plus stejný prášek používáš i na oblečeni???
@Temilli píše:
@Marie432875 tak to je dobřea jeste otazecka v čem potom plenky a ubrousky peres?:D plus stejný prášek používáš i na oblečeni???
Peru v klasickém dětském prášku nebo gelu (lovela, atd atd záleží co mimcu sedne), klidne dohromady s dalším oblečením, na 40 stupňů. Misto avivaze dávám deci octa. Kdyz je plenka pokadena nebo jinak spinava, vydrhnu nejdříve jádrovym mydlem. ![]()
@Marie432875 takže na 40 stupňů a jádrové mýdlo (to je takové to obyčejné, to pravé ze?):D
@Temilli neni vůbec zač. Však si najdeš,,to svoje" a určitě sama vymýšlíš spoustu vychytavek.
@Marie432875 píše:čím se dá dezinfikovat?
Neni nutné. Ani oblečeni mnohdy na více jak 40 nejde. Proto se do prádla přidává dezinfekce.
@Marie432875 Plínky vždy na 60! Pokud to „plína“ nevydrží, není to plína na zadek a nemá ve výbavě co dělat. Bakterie umírají při teplotě 53-56 °C.
@bublinek píše: čím se dá dezinfikovat?
Já teda pleny prala minimálně na 60. Doporučila mi to i nefroložka.
Napr. Sanytol - nicí bakterie při praní i pri nízkých teplotách. Mimo to se to dá pojistit i zehlenim.
@Zireael píše:
@Marie432875 Plínky vždy na 60! Pokud to „plína“ nevydrží, není to plína na zadek a nemá ve výbavě co dělat. Bakterie umírají při teplotě 53-56 °C.
No to neni uplne pravda. Vetsina bakterii umírá az kolem 65 stupňů, ty odolnější vydrží jeste více. Proto ta dezinfekce a jako pojistka připadne zehleni.
@Marie432875 píše:
Napr. Sanytol - nicí bakterie při praní i pri nízkých teplotách. Mimo to se to dá pojistit i zehlenim.
OK, já prala na 60, občas vyvařila. Žehlila jsem vždy.
Ten sanytol by mi vadil, vyprat v tom a pak to dát na zadek.
Snad se s plenama za chvíli rozloučíme a nebudu muset řešit.