Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Anielka píše:
to jde tak tezko rict… zalezi, jak casto mimco kaka.. Moje moc ne. Tak jsem mela myslim tri baleni (po 9ks) a ani jsem ho nevyuzila.Tak jsem je vyvarila a budou z nich kapesniky
Skvělý využití
!
@aanka0 Perlan jsem prala, měla jsem kdysi třetinu role a pak jednu jen pro sebe. Cca na 2 roky mi vydržela. Teď používám látkové ubrousky. ![]()
A teda doufám, že do půl roku nebudu používat nic. ![]()
@Flyingfrog píše:
@aanka0 Perlan jsem prala, měla jsem kdysi třetinu role a pak jednu jen pro sebe. Cca na 2 roky mi vydržela. Teď používám látkové ubrousky.A teda doufám, že do půl roku nebudu používat nic.
Děkuju, na látkový ubrousky jsem se dívala, přijde mi to skvělý řešení
.
Dobry den, mohla byh poprosit o radu? Pouzivame klasicke ctverce a na to PUL od BM. Dalsi velikost (9-12kg) nam vsak chybi ve vybave, budu proto kupovat dalsi kalhotky a uvazuji nyni o zmene a to konkretne o ANAVY jednovelikostni PUL. MOhu poprosit ty, co s nimi maji zkusenosti, zda s nimi byly spokojene? dekuji predem za reakce.
@sweeddy Měla jsem dvoje anavy PUL. Po čase se hodně kroutily u nožiček a dost nechávaly otlaky na bříšku. Anavám jsem propadla u kalhotkovek, PULky mě tolik nezaujaly. Teď mám čtvere bamboolik a jsou parádní.
@aanka0 Mám je ráda, sice další látka na praní, ale jsou malé, tak to jde.
A teda přiznávám, že pokud otírám kluka jen po čůrání, tak mám jeden ubrousek tak na 2×-3×.
Ahujky holky. zrovna se „snažím“ zorientovat v plínkách
a nějak nemůžu pochopit ty PUL.jak se používají? mám od ANAVY dvoje plínky a malá mi je tak po hodce durch počůrá, hned to proteče, můžete mi prosím poradit? děkuju ![]()
@Zanet26 PUL je zátěr na svrchních kalhotkách, které se nasazují na savou plínku (buď kalhotkovou, nebo vícevrstvou, či na klasické české čtverce).
Kolik je malé?
@Svistice Bude jí rok, ale je maličká, máme vel.74-skoro..t se jako dává ještě na jinou plínku, třeba na tuto?
http://www.anavy.cz/…rnim-kruhem/ to myslím neee
@Zanet26 píše:
@Svistice Bude jí rok, ale je maličká, máme vel.74-skoro..t se jako dává ještě na jinou plínku, třeba na tuto?http://www.anavy.cz/…rnim-kruhem/ to myslím neee
Jaký druh Anavy máš? Třeba AIO plíny extra savé nebývají. V kombinaci s učůraným dítětem nebo když prostě plína nesedí (a může se jednat jen o aktuální období - mě třeba kluk koncem léta celkem pravidelně protékal přes noční plínu, která byla předtím OK a teď je už zase OK), tak proteče.
@Svistice mám jedny ty anavy easy, pak jedny pul a pak jednovelikostní..prostě tu startovací sadu, ale pořád v tom plavu
jinak, děkuju že poradíš ![]()
Akorát ty ty anavy přijou drahý, máš zkušenosti i s jinýma?
@Zanet26 Já měla AIO jedny (a jinou značku) a měl je na sobě jen jednou nebo dvakrát - nevyhovovalo mi to, používám z nich jen tu vkládačku. A anavy mám teda jen noční.
Já teda používám převážně dovycpané klasické čtvercoví plíny, ale mám doma i nějaké kalhotkové. Na ty teda musíš mít ty svrchní kalhotky (s tím PUL zátěrem). Nejlepší pro mě jsou asi od Pettit Lulu, ale dobré a z těch levnějších jsou i Baby Lucky.
Maminky si schválí i SIO systém od bamboolika.
Jinak pokud Ti pročůrne tu AIO, nedala by se ještě trochu vycpat?
@Svistice to asi joo, ae mě přijde že toho pak má mezi těma nožkama moc ![]()
Čekáme miminko a zaujaly mě látkové pleny. Chci se zeptat, proč už se pleny nemusí vyvařovat a žehlit, případně používat dezinfekční roztok (ve kterém se nechávají min. 6 hodin)?
Špatně ošetřené pleny mohou být přece plné čpavku a bakterií, které mohou způsobit plenkovou vyrážku a infekci.