Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Peky7 Není zač. Už se tady někde o tom diskutovalo, ale pro jistotu to ještě zmíním - dá se koupit i dezinfecke na prádlo, která se přidává do praní místo aviváže. Je toho víc, např. Sanytol (s tím nemám zkušenosti, jen vím, že existuje) nebo v DM se dá koupit dezinfekce té jejich značky. Tu používám já, je tam napsáno, že je vhodná i na dětské věci. Já ji používám v případě, že nemám tolik špinavých plenek, abych je prala samostatně na 60, takže je přihodím k běžnému prádlu na 30 nebo 40 a dám tam tu dezinfekci.
Tak jsem dneska pořídila ty tréningové Bambooličí kalhotky a musím říct, že jsem moc spokojená. Ta velikost M sedí synovi perfektně, což bylo taky naše štěstí, protože jak jich měli v obchodě před dvěma týdny pěknou kopu, tak dneska už tam měly jen ty jedny poslední Mka. Asi jdou docela na dračku. Manipulace je pohodlná, jak zapínání, tak natahování a jsou moc hezké, i synovi se líbí. Dneska s nimi asi 10 minut seděl a prohlížel si obrázky.
NAhoj holky, prosim Vás o radu… Zatím mam ještě čas, jsem cca 15 to, ale samozřejmě brouzdat, koukám, hledám a vybírám
čekáme chlapečka a už z toho důvodu uvažuji o latkovych plenkách. Prý jsou lepší, prodysnejsi a mi co se v nich nepatří. První jsem koupala na ty sady plenkovych kalhotek a svrchnavku.. Ale teď začínám uvažovat o starých dobrých ctvercovkach. Můžete mi někdo poradit, kde jste je kupovali, na kolik vás to vyšlo, jak jste s nimi spokojene a kolik jste jich kupovali + kolik svrchnavku?? Mockrát děkuji Tery
@Temilli máme tady bazarek, kupovala jsem látkovky tam. Vyvařila jsem a není problém. Svrchňáků mám 5 kousků.
Plen máme cca 50ks.
@Temilli ahoj. Také mam kluka. Ja jsem nakoupila plenky Disana, k tomu vkládaci bambusové čtverečky a separační plenky Popolini. Plenek a vkladacek po 20ti kusech, separačky jsou v roli (jsou pratelne, ale kdyz je pokadi, tak je vyhodim). Jako svrchnaky mam BabyLucy fix kalhotky. Je to poměrně levná varianta, ale jsem moc moc spokojena. Je to od narozeni az po nočník, super save a jemne. Jeste jsem dostala plenky all in one - ecobaby.nz a s těmi moc spokojena nejsem-propouští kolem lemu u nozicek, tak přes ne stejne musím dat svrchnaky, což je na prd. Ale zase jsou moc pěkne a dobre sajou, hodne vydrží i s jednou vkládačkou, která je v ceně ![]()
@Temilli : prodávám po svých dětech osvědčenou sadu plenek. Mix všeho, od novorozeneckých zavazovaček (disany), po AIO, více než 20 klasických bavlněných čtverců. V různém věku jsem potřebovala různé plenky, doma jsem jela více ve čtvercích, ven brala AIO nebo SIO, jsou tam i noční. Sada, která odchová jistě ještě několik dětí. Detailně viz můj inzerát.
Každopádně jsou látkovky určitě výborná volba! ![]()
@bublinek děkuji za radu, to je fakt, to mě nenapadlo, ze se daji sehnat i takhle přes bazarech. Děkuji za radu a 50 a 5, stačí ti to v pohodě? Davas jednu, nebo dvě pod kalhotky?
@Marie432875 děkuji za tip, fakt nejsou tak drahé, divím se, ze jsem na ne jeste nenarazila
jinak jestli dobře chápu, tak bambusovy ctverecek, na to separacku, to do plenky a přes svrchnacky?:)
@Temilli vzhledem k tomu, že neměla ani jedna problémy s kyčlema, tak jsem dávala jen jednu. Svrchňáky máme sweet monkey, taky koupené z druhé ruky.
Většinou mi to stačilo, ale pokud byl průjem, tak jsme si pomáhala pamperskama.
Ono tyhle svrchní mají výhodu, že rychle schnou. Pokud je pošpinila, tak jsme je přeprala a ony uschly.
A pak jsem našla ještě vkládačky, které nestály moc.
Jedny jsme kupovali 200ks / 200kč. Teď jsem objevila 100ks / 42Kč.
@Temilli píše:
@Marie432875 děkuji za tip, fakt nejsou tak drahé, divím se, ze jsem na ne jeste nenarazilajinak jestli dobře chápu, tak bambusovy ctverecek, na to separacku, to do plenky a přes svrchnacky?:)
Jo jo přesně tak, čtverecek skládám na půl, Disanu podle mimca-dá se krasne upravit velikost. Doporučuji na YouTube mrknout na video, stačí napsat Disana
svrchnaky mam vždy dvoje, jsou různé velikosti. Určitě spis větší nez menší, mam jedny S a jsou hodne malé-na 4 kg mimi s Disanou to bylo dost na tesno. Ted mam L na skoro 9kg mimi a je to OK.
mam i jiné značky svrchnaku ale ty BabyLucy fix mému klukovi proste sedí nejlépe.
@Temilli P.S. Jo a na noc teda podvádim a používám jednorázovou pampersku. Od asi sedmi tydnu mi spinka celou noc a v látkové se budil a potřeboval přebalit, proste to v tom mokru nevydržel. ![]()
@bublinek děkuji za radu, Jo koukala jsem teď do bazaru a dá se vážně krásně ušetřit a ničemu to nevadí ![]()
@Marie432875 no na noc si myslím, pokud mu víc vyhovuji, tak proč ne
kolik je malému?:))
A látkový hned od porodnice?:P
@Temilli píše:
@Marie432875 no na noc si myslím, pokud mu víc vyhovuji, tak proč nekolik je malému?:))
A látkový hned od porodnice?:P
Je mu pět měsíců. První asi dva týdny jsem jela na pamperskach, potom postupně najela na látku. Ono přeci jen nez jsem si na to mimco zvykla, vše nové…měla jsem co dělat sama se sebou, natož myslet na praní plen
a hlavně mel v každé pline, co hodinu (!!!) uprdnuto a hned jsem ho musela přebalit jinak se prudil. Upravilo se to brzy a pak uz jsem vesele latkovala az do ted.
Jeste neni od věci mít pytlik na špinavé pleny. Je taky látkový, pratelny, nepropustny. A hezčí nez igelitky ![]()
A pokud chceš byt jeste o level výše, mohu jen doporučit pratelne ubrousky Perlička spolu s mycí emulzí Medvidek (jsou to,,čerstvé" vlhcene ubrousky). Moc nam to oběma vyhovuje.