Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33018
19.2.15 20:38

@Peky7 Ty si vyvařuješ spodní prádlo a dáváš si ho do dezinfekčního roztoku na 6 hodin a žehlíš?

Bakterie a čpavek vypereš i na 60 (připadně na 90, pokud mluvíme o bavlněných plenách, které to snesou bez poškození), případně můžeš přidat extra máchání.
Samozřejmě v dobách bez automatické pračky se pralo v takové teplotě, aby jsi to zvládla vydrhnout na valše )takže tak na 40, aby jsi se neopařila) - tam pak vyvařování smysl mělo. V době automatizace pro to nevidím místo.

A teda nevím, co myslíš plenkovou vyrážkou. opruzeninu? Tu Ti krásně vyrobí i jednorázové rádoby sterilní papírové pleny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.2.15 21:01

@Peky7 přesně, jak píše @Svistice . Bakterie z moči a stolice se ničí při 56 stupních, čili vyprat na 60 bohatě stačí. Já jsem neprala na 90 ani pro novorozence a z látkových plenek nikdy žádné opruzeniny nebo vyrážku neměl. Mmch, programy v pračkách na spodní prádlo a ručníky jsou taky na 60, hádej proč.
A musím souhlasit i s těmi papírovými plenami - měla jsem je koupené ze začátku, než se odhodlám k látkování a odhodlala jsem se velmi rychle právě kvůli opruzeninám, které z nich malý měl (a to jsem si před porodem myslela, že je to blbost, že by papírovky způsobovaly opruzeniny spíš, než látkovky).
Látkové plenky by mohly případně způsobovat vyrážku, pokud by v nich zůstaly zbytky pracího prášku, který by dráždil pokožku. To se dá velmi dobře vyřešit buď mácháním navíc a nebo přidáním octa místo aviváže. Přidávání octa do praní dětských věcí obecně se vůbec doporučuje, z vlastní zkušenosti můžu potvrdit. Když byly synovi 4 týdny, hrozně se osypal z jedné dětské přírodní kosmetiky. Měl ošklivou vyrážku po celém těle, jen v oblasti plenek byla kůžička čistá a klidná. Když to viděla doktorka, tak se hned ptala, jestli máchám plenky v octu, já na to že ano, tak mi doporučila máchat mu v něm všechno prádlo a dost to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.2.15 09:19

Nemáte prosím náhodou někdo tyto učicí kalhotky od Bambooliku? http://www.branakdetem.cz/…amboolik.htm
Mám na jedny zálusk, ale ráda bych věděla, jestli dobře sedí, jaká je s nimi manipulace a jestli ten úpletový lem vzadu nedělá neplechu (třeba jestli se nevytahuje atp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.2.15 09:48

@Hoa Mai Zkušenost nemám, ale přijdou mi to vyhozené peníze. raději jsem klukovi koupila trenky a tepláčky a když se po, tak převlíknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
20.2.15 09:55

@Hoa Mai Mam, moc jsem je nepouzivala, ale byly ok.

• Citovat
  • Upravit
10461
20.2.15 09:58

@Svistice já jsem myslela spíš na ven nebo mimo domov. Na doma ho mám taky „naholo“. Ale třeba na procházky, do herny atd. bych chtěla něco stahovacího, protože i tam ho dávám čurat (teď teda venku ne, ale až bude tepleji). Když dám normální PULky a jdu s ním na záchod, tak ho pak na opětovné zabalení často není kam položit. Mám natahovací vlňáky, které jsou na to super, ale zase na ně nesedí všechno oblečení a tím, že se musí měnit a větrat víc, než PULky, tak je zas blbé si je brát, když jsme mimo domov dlouho - musím brát dvoje, měnit, větrat… a v kavárně nebo na návštěvě větrat vlňáky není úplně to pravé ořechové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.2.15 10:04

@Anielka A jak ti prosím tě přišly ty velikosti? V recenzích na Bráně někdo psal, že jsou větší, takže mu na dítěti plandaly, další zas, že řezaly kolem nožiček… Já mám štíhlejší dítě, takže vlňáky jsem mu třeba kupovala o číslo menší, než by podle váhy měl mít a i tak mu lezou dolů, když tam má jen vkládačku (používám je právě jako tréninkáče).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
20.2.15 10:05

@Hoa Mai Jojo, jsou vetsi.. kupovala jsem rovnou L 12 kg a velke mu byly.. jenze Mka by mu zase nebyly.. :/

• Citovat
  • Upravit
33018
20.2.15 10:50

@Hoa Mai Chápu, mi si zatím venku vystačíme s papírovou plenou (i když je to trochu náročnější pak s nandaváním nazpět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
20.2.15 10:56

@Hoa Mai Mám, a spokojená jsem byla. Mám Lko a dávám jak menší dceři 14 kg a sedí jí tak starší dceři 19kg a taky jí sedí. Pokud jde o savost tak jsou lepší z mého pohledu anavy. Zase bamboolik jsou štíhlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
20.2.15 12:41

@Hoa Mai Já tedy jsem s tréningáčema Bamboolik moc spokojená. Dávám je synovi, má asi 13kg. Máme L, trochu větší mi přijdou, ale v pohodě je nosí. Přesně jak píšeš, dávám mu je na ven. Doma si sám chodí na nočník, ale venku většinou čůrat nechce. Většinou to vydrží, ale stane se, že ne. A abych měla teď v zimě u něj mokro až v botách, fakt nechci. Dávám mu je s batolecí vkládačkou a počůrání v pohodě udrží. Oproti Anavám mi hodně vyhovuje, že se mění jen ta vkládačka a nemusí se prát celé. Ten pružný lem je v pohodě, dali ho tam jako inovaci, aby se lépe natahovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.2.15 13:58

@Svistice No, já papírovky nevedu. Když je měl prcek výjimečně na cestách, tak to byl děs, nějak mi přišlo těžší nasadit je než látkovky (a to mám jen čč)ve stoje mu ji musíme nasazovat dva s přítelem :-D nějak nám to nejde…

@Merunka02 @danali díky. Asi teda jedny zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.2.15 18:26

Pro svištici

Spodní prádlo si nevyvařuju, ani nedávám do dezinfekčního roztoku z jednoho prostého důvodu - nečůrám a nekadím do něj - tos uvedla trochu zcestné přirovnání… (to nemyslím ve zlém ;) )

Jinak díky za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.2.15 18:33

Pro Hoa mai

Už jsem to slyšel víckrát, že se bakterie ničí při 60 stupních. A jak říkáš - ocet je přírodní dezinfekce.

Díky, že ses podělila, jaké máš osobní zkušenosti.

Vidím to pro látkovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.15 20:37

Látkovky

@Peky7 Ahoj. Jsem ráda, že tě tak trochu útočná reakce neodradila od další diskuze a látkových plen. Občas totiž lidé zareagují tak, že mají pocit, že látkující matky jsou sekta :-D
S tím praním je to historicky tak, že nejdříve žádná hygiena nebyla. Přišlo se na to, že když se vše vyvaří (včetně lékařských nástrojů) tak najednou je méně infekcí atd. Takže se vše preventivně vyvařovalo.(I když někteří stále nevěřili) Teď se zase zjistilo, že není nutné to vyvaření ale stačí ta výše zmíněná teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure