Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Svandu Já teda dvouleté holce dávala anavy kalhotovku a svrchní flísáky nebo vlňáky. AIO jsem na starší nepoužívala, to teď dávám mladší, má 20m a v pohodě má AIO na jedno čůrání, víc v tom není neb to nechce na sobě.
Ahoj holky, omlouvam se, ze vam sem tak lezu, ale potrebuju radu a pri hledani slova lanolin mi vyskocila tahle diskuze. Mam podlozku do kocaru Emitex a vysoke capaky Saling z merino vlny, vim, ze se merino musi cas od casu osetrit lanolinem, no jo, ale jak? Normalne vyprat v ruce a pak namocit do lanolinu? Pokud ano v jakem pomeru, lanolin mam z www.ovci-veci.cz
Dekuju
Ahoj holky, snad se k vam muzu pridat. V kvetnu cekam chlapa a uz zacinam shromazdovat plenkovou vybavu. Nechci zadne hnusne umelotiny. Uprimne se mi ekluje, aby byl maly zapareny v chemii + zivotni prostredi, tak to jsou asi hlavni duvody, proc jsem rozhodnuta pro tradici. Jinak babicka s prababickou jsou nadsene mym rozhodnutim, zatimco mladsi rocniky si klepou na celo, jak ze to budu stihat. No jak asi s automatickou prackou, zahradou a letnim ditetem
Co pak nase mamky, kdy plenky musely vyvarovat. Se mi zda, ze pohodli nekterych matek jde na ukor zdravi deti, ale tim se samozrejme nechci nikoho dotknout. Jinak neco malo jsem koupila pres bazarky a ted tu zakladni vybavu mam uz v seznamu na Branakdetem. Zatim je to za 3500, tak snad to bude pro zacatek stacit. Dokupovat se da vzdycky, no ne?
co myslite mam: 30 ks 70×70 Kikko Lux, 10ks tradicni Libstastke, 3ks vicevrstve Kikko, 4ks zavazovaci Disana, flisove kalhotky Anavy 1ks, svrchni Baby Lucy xs 2×, 4× Pull ruzne znacky, balik bambusove ubousky Kikko. Pytlik na pouzite plenky, ctvercova bambusova 30×30 Baby Lusy 5ks coz chci pouzivat treba jako vkladacky, Separacni celulozove Popoliny, 3× snapi sponka, Pratelna podlozka Popoliny, Flanelova plenka Baby Lucy, 2× vlnacky plete babicka, 4× kalhotkove plenky, 1× AIO Anavy vecevelikostni. Separacky z deky z Ikei mam v planu si nadelat. Myslite, ze to na zacatek staci, nebo by jste neco pridaly? budu rada za kazdou radu zkusenejsi ![]()
@niytt Já myslím, že pro začátek je toho až dost
To určitě postačí a sama pak zjistíš, co jo a co ne ![]()
@Dreezy ja si taky prave myslim. Akorat me zarazi, ze jsem dost casto cetla, ze treba holky mely 60-80 klasickych + jeste ty dalsi vecicky a to mi prijde strasne moc. prece to male miminko neprocura 60 plinek za dva dny…ale mozna jeste 10ks Kikko dokoupim pro jistotu
@niytt Já mám třeba na začátek taky 40 ČČ (mix libštátské a kikko), pak i nějaké bambusové čtverce na zkoušku, vícevrstvé i kalhotovky.. A myslím taky, že to zatím stačí
Plus tisíce těch dalších drobností k tomu ![]()
@Dreezy A kdy mas termin? Ja v kvetnu, takze mam jeste cas. Zatim mam jen sepsane seznamy co koupit a nic moc z priprav se u nas nedeje
Jinak ty plenky se mi hrozne libi…hlavne ty barevne, ale zas ty ceny! To uz by se to z ekonomickeho hlediska moc nevyplatilo ![]()
@niytt Termín asi za týden a půl, ale mohlo by to přijít dříve ![]()
Jestli až v květnu, tak to si počkej na duben, to je měsíc pravých plen, či tak nějak se to jmenuje a bývají prý pěkné slevy apod. ![]()
Teda ty uz to mas za par! Tak hlavne at vsechno dobre dopadne!!! Tak na duben se tesim! ![]()
@niytt Díky, snad to bude alespoň trochu podle mých představ ![]()
Já jsem na ten duben taky zvědavá, možná pořídím další kalhotovky
I když ze začátku pojedu určitě ve čtvercích ![]()
@Dreezy Taky chci ze zacatku klasiku ctvercovou…hlavne bo mamky umeji skladat
Tak prijdou na brigadku babicky jedny
A nevis, ten duben je jako vsude, kde se ty plenky prodavaji? No koukam, ze nacviceno v Aniballu mas fest, tak to bude beztak prochazka ruzovym sadem!
@niytt To vůbec netuším, přepodkládám, že akce budou mít jednotlivý výrobci jako Anavy, Bamboolik apod.
Sama jsem na to zvědavá, co vymyslí ![]()
No, snad
Malá mi začala škytat nějak hore, tak mám malinko obavu, zda se mi nějak nepřetočila.. Jinak té konečné fáze se díky Aniballu fakt nebojím ![]()
Ahoj, týden opravdových plen bude letos 28.4. – 4.5. 2014.
Výhodně nakoupit můžete do té doby i na veletrzích - my se chystáme příští týden do Brna a na začátku dubna do Prahy.
Jo, tak týden opravdových plen, já to zaměnila za celý měsíc ![]()