Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid Kolik toho cca chceš - klidně daruju. Nemám to teda v roli, ale mám to téměř k ničemu - jako separačky to nepoužívám, max s tím čistím byt. Ale mám jich tu celkem dos. t
@danali píše:
@Brunifid Kolik toho cca chceš - klidně daruju. Nemám to teda v roli, ale mám to téměř k ničemu - jako separačky to nepoužívám, max s tím čistím byt. Ale mám jich tu celkem dos. t
Hodně, ještě rok to, počítám, budu používat, a denně jich několik vyhodím.
Ale zas ne těch 100 metrů, co se prodává celá role.
@Brunifid Hele ráno na to mrknu kolik tam toho ještě je (ale vzhledem k tomu že jsem měla celý balík, a používám to jen na utírání oken a prachu tak tam toho bude ještě dost), a pak se domluvíme.
@Brunifid Tak 50ks obedlníku 40×50cm by ti stačilo? Jestli jo tak napiš adresu do SZ.
Ahoj holky, prosím vás, co máte anavy plíny, máte nějaký tip, když mi po 9 měsících používání postupně dost ztvrdly, co s tím? na začátku to byl takový sametový kožíšek a teď úplně nesrovnatelně tužší. ne že by se nedaly použít, jen to mrzí. V tvrdosti vody problém není, máme měkkou. Prala jsem ve slizu, přišlo mi to horší, teď peru v persil sensitive a přijde mi to lepší, ale nijak zásadně. Měl by pro mě někdo nějaký tip?
@EliskaS Já mám dva ![]()
Za prvé nechat zmoknout venku - ale pak se to dýl suší
ale bývají o dost měkčí ![]()
A za druhé, když nechám sušit doma - třeba 2-3h protože venku prší, pak přestane a šoupnu sušák ven, tak jsou potom jakoby měkčí než když se suší jen doma nebo jen venku.
Jinou radu nemám, to jsou jen odpozorované tříleté zkušenosti ![]()
@EliskaS no, já peru v tom persilu, nebo strouhaném mýdle se sodou a po tom mýdle mi tedy přijdou měkčí - je fakt, že co mám pračku se suškou, tak plíny nechám vždycky trochu načechrat, i když je pak suším venku, dokud nebyla, stačilo promnout.
Potvrzuju druhý tip danali, taky mívam měkčí, když je nacpu ven po dešti.
Teď si se sušením „užívám,“ páč se zatepluje barák a musím sušit doma a dost často nemůžu otevřít okno. ![]()
myslíš jako ve kterém bazaru? Podle mě nejlíp funguje bazárek (nejen) s látkovkama na Modrým koníkovi (modrykonik. cz), je přehledný a je tam hodně uživatelek (nakupovat můžou i neregistrované). Já pleny z 2. ruky vždy nejlíp a nejrychleji prodala i nakoupila tam, do jiného bazaru vlastně ani nechodím.
@Mikro Potvrzuji, modrykonik bazar a teď nově to zkouším tady na emiminu.
Díky za odpovědi, na weby o látkovkách jsem moc nechodila, tak nemám přehled.
Holky, nekupujete někdo perlan na separačky? Právě mi došel a celé klubo se mi kupovat nechce.