Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
versatilka
6.6.13 23:27

@Moni123 Já si nemůžu vynachválit plenky Best Bottom. Jsou nejlepší. Koupíš jednovelikostní kalhotky - já je používala od 4 týdnů dítěte. Do toho podle potřeby buď nakupuješ vložky (3 velikosti), nebo si je můžeš ušít, případně by šla i normální čtvercová plena nebo jakákoli vícevrstvá, ale to jsem nezkoušela. Anavy jsou tady populární, ale jak jsem koukala na ty jejich kalhotky, tak nic moc. Best Bottom mají kolem nožiček 2 gumičky, takže to krásně těsní a když je dáš správně, nemůžou protéct. Navíc u Anavy nechápu ten systém - plenkové kalhotky, kalhotkové plenky, savá jádra, kapsové plenky 8o Bůhví, co všechno tam musíš nakupovat a dáš za to majlant.
U Best Bottom vezmeš kalhotky, připneš nebo vložíš vložku, připneš na dítě a hotovo. Není to vůbec silný, je to jen o něco malinko větší než jednorázovky.
Ještě jsem ve své pohodlnosti uvažovala o plenách All in one, ale jednak mě odradila cena (když jich budu potřebovat minimálně 10, pokud budu prát každý den) a druhak si neumím představit, jak dlouho to musí schnout!

• Citovat
  • Upravit
3615
6.6.13 23:32

Díky moc.
mrkla jsem na to. ta vkládací plenka nevypadá teda nijak silná, nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
versatilka
7.6.13 00:09

@Moni123 Je hodně savá. Mám dítě 5 měsíců (kluka) a přebaluju cca každý 2 hodiny. Výhoda je, že pro starší dítě si můžeš nakoupit jen ty největší vložky a pro mimino pak dokoupit menší nebo to ušít.
Já jsem na začátek koupila 3 vložky a jedny kalhotky na zkoušku. Byla jsem s tím spokojená, tak jsem dokoupila sadu. Ty nejmenší vložky třeba vůbec nemám, v těch 4 týdnech jsem rovnou najela na vložky M - byly větší, ale chlapec do toho brzy dorostl. Mám jich 14, vyjde to akorát na 2 dny, na noc teda dávám jednorázovku. A celkem troje kalhotky a zatím 1 roli separačních plen. Tak si spočti, že náklady nebyly vysoký, kolem 3500-4000 zhruba. A 1 jednorázovka za den, to se už ztratí.

• Citovat
  • Upravit
14103
7.6.13 09:47

U Anavy se žádné bůhvíco nedokupuje. Kalhotková plenka i Vše v jednom mají savá jádra součástí(jsou odepínací).
Na kalhotkovou nějaké svrchní. U ročního buď PUL a nebo vlněné.
Mně u ročního dítěte na doma stačily čtverce s celulózovou separačkou a na ven kalhotková anavy s vlněnýma svrchňákama.

versatilko: Anavy nemá kapsové pleny, to jsi vzala jako kde? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.13 10:02

Ja mam BB taky i s vkladackami, mam je rada, delaji opravdu stihly zadecek, jako AIO super, ale celou vybavu bych z nich teda urcite nechtela.. moc si to na vetsi dite nedokazu predstavit :nevim: Jinak podobny system je Bamboolik a vkladacky z bamboolika jdou i do BB.

Podle mne je super, kdyz je vybava ruznoroda.

Taky jsem premyslela, jake kapsovky ma anavy.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
14103
7.6.13 10:39

Ani: Krásný avatar. :palec:

Jinak s anavama, pop in a čtvercema látkuju už druhé dítě a v pohodě. Teď u kluka i na noc a spotřeba jednorázovek je tak na 1-2 týdně (když nestihnou uschnout noční).

Moni: Pokud máš možnost sehnat čtverce, co bývaly dřív, tak ty jsou super a klidně ze začátku nakup použité svrchňáky(chybu neudělás s Popoliny, Imse Vimse, Thirsties, Anavy) i kalhotkovku a AIO. Tak pak zjistíš, co vyhovuje a neutratíš mailant. Obecně výbava z AIO se nedoporučuje, nejsou tak savé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.13 11:02
  • Citovat
  • Upravit
1
16.6.13 12:52

Ahoj, asi 14 dní jsem brala antibiotika Ospen 1000 na hnisavou anginu, zároveň jsem užívala antikoncepci Diane35. Pilulky jsem užívala pravidelně. Asi 3 dny po dobrání antibiotik jsem dobrala plátíčko. V 7 denní pauze jsme se svým přítelem měli styk, ale ještě před tím se udělal mimo mě, ještě ten den jsem trochu už krvácela, normálně přišla menstruace. Myslíte, že můžu být těhotná? Děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.6.13 17:06

Floora739: měla jsi během cyklu slabé krvácení/špinění? Protože tím právě se často projevuje pokles hormonálních hladin v případě, že antibiotika sníží účinnost ATK (což se teoreticky stát může).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
versatilka
17.6.13 23:43

@Flyingfrog Ježiš já nevim, tak je asi nemají, stejně je tam toho nějak hodně na můj vkus. Různý druhy plen, kalhotek… to mi hlava nebere. Chci jeden druh plen a kalhotek, zapnout to tam a čau.
A už vůbec si neumím představit různorodou výbavu. Aby se každá plena zapínala a nandavala jinak? To by mě asi trefilo.

• Citovat
  • Upravit
karabla
12.7.13 22:41

Ahoj holky mám dotaz :) chápu dobře, že do PUL nebo fleesových kalhotek můžu dát buď např. jednovelikostní pleny nebo jen vícevrstvou plenu? Někde jsme to četla, ale rozdíl je velký ne? když tam dám klasické jednovel. pleny na patent tak je prdelka trochu velká ne? ta vícevrstvá plena je menší je to jen taková vložka ne? neproteče to potom? Já se v tom snažím zorientovat a tak tápu :( děkuji

• Citovat
  • Upravit
Any11
12.7.13 22:54
@karabla píše:
Ahoj holky mám dotaz :) chápu dobře, že do PUL nebo fleesových kalhotek můžu dát buď např. jednovelikostní pleny nebo jen vícevrstvou plenu? Někde jsme to četla, ale rozdíl je velký ne? když tam dám klasické jednovel. pleny na patent tak je prdelka trochu velká ne? ta vícevrstvá plena je menší je to jen taková vložka ne? neproteče to potom? Já se v tom snažím zorientovat a tak tápu :( děkuji

ano, muzes tam VV narovno nebo na kalhotkovy sklad nebo treba kalhotovku.. narovno u vajeciny by ti asi proteklo na svrchni kalhotky (pulky nebo flísáky)

VV jsou mensi nez kalhotovky.. mne to ale uz treba vubec neprijde :) ale asi je to tim, ze latkuju uz druhyho prcka.

• Citovat
  • Upravit
15730
15.7.13 07:59
@karabla píše:
Ahoj holky mám dotaz :) chápu dobře, že do PUL nebo fleesových kalhotek můžu dát buď např. jednovelikostní pleny nebo jen vícevrstvou plenu? Někde jsme to četla, ale rozdíl je velký ne? když tam dám klasické jednovel. pleny na patent tak je prdelka trochu velká ne? ta vícevrstvá plena je menší je to jen taková vložka ne? neproteče to potom? Já se v tom snažím zorientovat a tak tápu :( děkuji

Mezi VV plenami je velký rozdíl, pokud myslíš vícevrstvou z bambus. froté ( tuto ), tak to je celkem savec a správně zvolenou velikost můžeš dlouho balit na kalhotkový sklad a savostí se zase o tolik od kalhotkové plenky neliší, hlavní rozdíl je ve snadnosti nasazení, přece jen vv na kalhotkový sklad chce spolupráci dítěte a mírnou zručnost maminky. A stejná plenka složená na nudli v kalhotkách taky dobře saje, já používám vel. M, je nám rok a neprotekla zatím nikdy. Flísáčky nepoužívám od cca 5ti měsíců, nám provlhaly a počítám, že sedícímu dítěti provlhnou snadněji než ležícímu, ale v PUL v pohodě. Něco úplně jiného jsou vv z hladkých bavlněných látek, mnohem méně sajou (měla jsem tyto ), kalhotkový sklad z nich nejde, protože nejsou pružné a savostí jsou z mé zkušenosti srovnatelné s obyč. čč., jen jsou štíhlejší. :think:

Takže největší rozdíl je v tom, jakou vícevrstvou plenu do těch kalhotek vložit, u těch bambusových froté není rozdíl oproti kalhotkovkám až tak výrazný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3615
18.7.13 22:40

Ahojte holky!!
opět potřebuju poradit.
tak už látkujeme. zatím ve dne, v noci doděláváme nakoupené zásoby jednorázovek. A přiznám se, že v noci asi látkování ne.
nakoupila jsem si baba boo jsou super, jsem spokojená. do nich mi kamarádka doporučila vícevrstvé popoliny vel. L. nakoupila jsem celé balení 10 ks, jinak to nešlo. :roll: No a teď nevím co s tím…skládám to na chlapečka, a to je děsný balík!! Ty pleny nejsou tvrdé, to ne, ale tím skládáním je z toho balík veliký, nepružný…kamarádka říká, že prej po pamprskách budu mít s tímto problém, ale s těmi baba boo problém nemám…
a zase ty vícevrstvé skládat na kalhotkový, nevím, u ročního…Jiřík chvíli není v klidu, zvykli jsme si s jednorázovkama přebalovat ve stoje. a to kalhotkový sklad neudělám…a i tak mi to příjde takové hodně hrubé, tuhé…poradíte?? Popř. chcete je někdo? jsou používané 2-3× max.

A další věc, máte někdo baba boo? vydrží vám u staršího jak rok?
pak totiž uvažuju dokoupit popngro nebo baba boo. Prosím jestli máte někdo zkušenost, napiště.
Já vím, jsou to uměliny, ale nemám sušičku a tyto schnou rychle.
Děkuju za všechny rady.
 Moni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
22.7.13 10:07

Ahoj holky :mavam: Potřebovala bych poradit, chystám se látkovat, ale vůbec nevím kolik a čeho pořídit. :think: Respektive, už jsem si udělala nějáký seznam, ale nevím, jestli toho bude dost.

2× haipa Daipa froté jednovelikostní 3-15kg
6× Baby Lucy organic
6× Popolini froté ultrafit
4× Popolini Tencel ultrafit vč. vkládaček
10× Vícevrstvé pleny Popolini
2× Haipa Daipa vkládačkaa
4× AIO Bambino Mio Miosolo
1× Haipa Daipa svrchní fleece kalhotky vel. S

• nějáké (ještě nevím značku) svrchňáky, akorát nevím jestli budou lepší PUL nebo Fleece a taky kolik? Spíše bych se přikláněla k jednovelikostním, tak jestli byste mi nějáké doporučily :kytka:

+klasické čtvercové pleny asi KIKKO, taky nevím kolik :think:

Prosím, jestli byste byly tak hodné a napsaly mi zkušenosti s výše uvedenýma značkama, popř. klidně doporučily značky jiné. Také kdybyste se náhodou něčeho zbavovaly, tak klidně nabídněte - ideálně celou sadu :palec: :) (a do zpráv prosím)
Vše kupuji z druhé ruky, proto taková rozmanitost :)

Předem děkuji za rady :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure