Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Jaja157 píše:
Sponks jsou super. Mam bezovomodre mam s delfinem a tu kocku mam ruzovou
Jee, ted po sobe ctu ten prvni prispevek-jsem uz unavena-ten koment ke strihu a pochvala, ze sedi byl k tem bamboolikum
Jsem pochopila, že myslíš plínu.:-)
@Flyingfrog píše:
Jsem pochopila, že myslíš plínu.:-)
@Jaja157 No když tam nic jiného nesedělo, tak asi plína. ![]()
Každopádně ta plína se mi líbí. Když pominu to, že jsem si ji urgovala, tak fakt dobrá. Škoda, že fakt další nemůžu. ![]()
@Flyingfrog píše:
@Jaja157 No když tam nic jiného nesedělo, tak asi plína.Každopádně ta plína se mi líbí. Když pominu to, že jsem si ji urgovala, tak fakt dobrá. Škoda, že fakt další nemůžu.
No, tak ja si ted chte nechte musela priznat, ze male prestavaji Anavky uplne sedet (20m):( Ma poradna stehynka, brisko a plinka drzi fakt na bocich temer. A to nemluvim o tom, ze PULky anavky jsou pro nas uplne mimo-vcera jsem ji prevlikala celou, protoze proste plina lezla kudy mohla
.
Ale kupovat dalsi jine nebo je prodat proste nechci; chci si je nechat na dalsi mimi a penize do dalsich uz vrazet nemuzu. ![]()
Musim to nejak doklepat nez se odplinkuje (coz ovsem absolutne nevypada, zasadne nehlasi nic a vysledek v nocniku je spis dilem nahody nez zamerem) ![]()
Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat ja u miminek resite oblekani na latkove pleny, mam 6ti tydeni mimi a s latkovou plenou je nam vse male…ale kdyz dam vetsi velikost mame dlouuuhe rukavy nebo nohavice…jsem z toho trosku mimo…mate nejake tipy?
Děkuji
@eedi já prostě nezapínám bodyčka, dupačky…taky ale existuje „extendor“ takový prodlužovací pásek s patetntkama na bodyčka…pak mám pár bodyček z bazaru, ještě takové ty staré střihy a ty zapnu i přes látkovky ![]()
@eedi, na některá bodynka pasuje extendor, dělala jsem si doma, používám polodupačky, ty sedí relativně nejdéle z toho spodního oblékání, ale končí vel.80
, takže zkouším punčocháčky. Mám holčičku, takže zatím neměla kalhoty, počítám že budu hledat nějaké lacláčky po bazárcích.
Já měla štěstí, že jsem měla ještě nějaké oblečky po nejstarším a před těmi cca 10 lety ještě byly oblečky převážně na látkovaný zadeček.
Nezapnuté bodynko je u nás problém, vylézá ven a vylézalo i dokud nelezla, stačilo, že se přetáčela a dělala svoje oblíbené sklapovačky. ![]()
Za sebe také doporučuji extendor. Třeba u bodýček s krátkým rukávem jsem si neskutečně prodloužila dobu užití.
Jestli se mi podaří najít kde, tak vložím odkaz, kde se dá koupit kus už asi za 60Kč.
Holky děkuji za tipy..ja jsem do ted pozivala papirovky, protoze jsem mela po porodu problém ze zady, tak bych to nezvladala, ale ted uz zacínam..mam hodne overalku a ty teda nehrozi obleci…
Asi zkusim ten extendor a poohlidnu se po bazarkách…
Taky jsem koukala, ze prodavaji oblecky na latkovky na netu, ale ty ceny…na to nemám…
@eedi, ona je taky každá látkovka jinak objemná, já dávala overálky na noc a je pravda, že ty musí být buď o číslo větší, nebo do těch akorát musím dát štíhlou kalhotkovku. Na noc dávám kalhotkovku docpanou, ale overálky nosíme, přes den by to asi nešlo, tam je ta plena prostě vždycky nějak objemnější ![]()
Ale moc doporučuju polodupačky, tam nemusíš řešit, jestli jsou větší o 2cm nebo ne, jen hledat ty s pružným pasem, ne do gumy ![]()
Používám extendor na bodýčka, na mimina polodupačky. Mám celkem dobrou zkušenost odtud. Na látkovku jsou fakt super.
A taky jsou super tepláčky od Hippo Kids.
Tak jsem začala prát v gelu od DM a zírala jsem na ty bělostné plíny, takže jsem se šla s tušením pořádně podívat na složení… Achjo, proč tam cpou optické zjasňovače? ![]()
@ivuska.h Kamarádka v USA je nadšená z tvých plínek.
Jsem jí jednu poslala pro holčiču k narození a psala mi, že už si objednávala další. ![]()
@Flyingfrog píše:
Tak jsem začala prát v gelu od DM a zírala jsem na ty bělostné plíny, takže jsem se šla s tušením pořádně podívat na složení… Achjo, proč tam cpou optické zjasňovače?@ivuska.h Kamarádka v USA je nadšená z tvých plínek.
Jsem jí jednu poslala pro holčiču k narození a psala mi, že už si objednávala další.
Týjo, díky, to jsou naše první pleny za oceánem ![]()
@ivuska.h Fakt? Tak to jí napíšu. ![]()
Kupovala jsem pro holčičku beruškovou AIO a hned mi psala chválu, jak pěkně sedí, neprotékají.
Ahojte holky! ![]()
prosím o radu. Přemýšlím, zda má u nás smysl začít látkovat. Určitě bychom si rádi pořídili ještě druhé dítě, pokud nám bude štěstí přát. A nevím, jestli to má ještě smysl…hodně teď o tom čtu a láká mě to, protože spotřeba jednorázovek za den není malá, a když vidím, to množství, myslím objemově, v koši…
dříve jsem o tom neuvažovala… bohužel, v mém okolí nikdo nelátkoval, naopak okolí mě utvrzovalo v tom, že jednorázovky jsou nejlepší..a myšlenku na látkování jsem zavrhla.
z diskusí jsem pochopila, že nejlepší jsou plenky Anavy.
Pokud to dobře chápu, čímž si nejsem jistá, je možné použití buď čtverců, nebo vícevrstvé plenky, a na to vrchní kalhotky. Stačily by mi čtverce u ročního kluka? nebo raději vícevrstvé? a na tu čtvercovou popř. vícevrstvou je lépe dávat ještě jednu vrstvu a to nevím z čeho…
nebo raději koupit přímo plenku ušitou - tj jednovelikostní?
chápu to dobře? popř. jakou variantu byste zvolili pro ročního prcka s tím, že bych ráda plenky využila pro druhé dítě.
děkuju moc.