Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@kyki píše:
Ahoj holky, jakou máte zkušenost s plenkami pop in original a pop in new gen bambus i minkee? Máte nekdo zkušenost s více druhama? Srovnávejte:-) Já v obchodě koukala na ten starší a nový typ a na vzhled mi ten starší typ přijde savější… ale zkušenost nemám… poraďte:-)
Ahoj, mám pár pop-in new gen bamboo. K jednomu kompletu vždy navíc savé vrstvy. První výhrada je, že v 7 kilech (5ti měsících) má syn zaplou poslední patentku a myslím, že vydrží max. do roka mého cvalíka. Čůravý chlapeček jí má tak na 2 hodinky, dávám bambino-mio vkládačky, když je třeba vydržet déle. Má trochu z pop-in otlačené nožičky. Ale jinak skvělý systém, jednoduchý a určitě vhodný pro neklidné děti (jako byla mé první). Uschnou doma do 24 hodin. A hezky vypadají. Používám je spíše na návštěvy, k lékaři a ven. Doma froté haipa-daipa pastelka a vlňáčky.
@kolistka Patentky myslíš ty na zmenšení sedu jo? Toho bych se nebála, já je teda nepoužívala nikdy a to jsem jí dávala první dceři od porodnice
a vydrželi jí téměř po celou dobu, do těch dvou let - myslím velikostně, ale kapacitně to byli plenky v té době už na nic.
Tak to pardon, to jsem nějak popletla:-) A krom savosti ti přišli ještě v čem lepší? ![]()
@kyki Mě se na nich hodně líbilo to že mají dvojitou gumičku kolem nožiček - jenže byla to moje první AIO, látkovala jsem první dcera půl roku jen ve čtvercích, k tomu tyhle AIO a jinak jsem nic jiného neznala a neměla. Takže jsem z nich byla nadšená.
Postupme času když jsem zjistila že existuje mnoho dalších hezčích a hlavně více savějších plen, jsem je přestala používat a na druhou dceru jsem si nechala vlastně jen dvě ty staré, koupila jednu novou, a stejně jsem se toho po půl roce zbavila.
Na první půl rok miminka to je podle mě fajn plena
pak už ne.
Danali: aha tak teď už tomu rozumím:-) a v čem teďka látkujete? Co se u vás osvědčilo? Já první dcerku látkovala v popolini ale právě taky z neznalosti trhu… teďka bych chtěla zkusit něco jiného.. a hlavně ty AIO mě lákají na období když už dítě jen tak při přebalování neleží nebo stojí… ![]()
@kyki Já osobně AIO nemám ráda - měla jsem ty PopIn, měla jsem Anavy Easy, měla jsem TotsBots (tu ještě z nouze mám), určitě jsem měla ještě nějakou AIO a teď doma mám opravdu jen tu jedinou TotsBots a stejně leží.
Mám doma ještě SIO Bamboolik, tam nám vyhovuje.
A dávám hlavně kalhotové plenky Anavy (těch mám asi 30ks) a na to nějaké svrchňáky. Dcera taky moc nepoleží ale při přebalování drží, od té doby co jsem jí opět ze země začala přebalovat na stole, asi pud sebezáchovy. ![]()
Dovolím si napsat svůj názor na AIO.
Já je mám moc ráda a používám Anavy AIO nové i starší, i když ty starší některé prodávám, protože těch plen už mám opravdu nějak moc a k tomu si zkouším šít i sama. Oboje mám moc ráda, jen u těch nových se mi víc líbí, že jde vyměnit vnitřek a ten obal peru jen někdy a často jen v ruce, že nemusím prát v pračce s plenama, což u těch starších nejde, ale zase to pokládám za bezpracnější, když to všechno hodím do pračky. Pak mám Tots bots - výhradně bambusové a přidávám do kapsy vkládačku navíc. Vyhovuje mi, že pokakanou plenku jen tak lehce vyklepnu a spláchnu jen z té kapsy, což u anavy nejde, tam to je na všech vrstvách po krajích té vkládačky a dá to trochu víc práci vyčistit. Pop-in mám ty obrázkové a kdybych si konečně ušila vkládačky svoje - tedy po svém, tak bych je používala ráda. Ale ty jejich opravdu nic moc, jednak se musí něčím doplnit, ale to není problém, ale ty jejich gumičky jsou normálně pryč a na to, že je mám v používání nejméně - prané jsou tak asi jAKO BYCH JE MĚLA ROK, TAK TY GUMIČKY JSOU ÚPLNĚ PRYČ. Ale jsou to plenky moc líbivé a pěkně sedí, štíhlounké jako Anavy.
Jinak mám spoustu kalhotkových Anavy, takže bych mohla přebalovat jen v nich, ale já ty AIO mám nejraději. takže kalhotkové jen na noc nebo na delší procházku, nebo když dojdou AIO před praním.
A zkusila jsem Bamboolik a ta mě nenadchla, mám jednu + náhradní vnitřek, ale není moje oblíbená
. Snad ty svrchní kalhotky - ty se mi líbí. Tolik se tady vychvalují, že jsem nakonec neodolala, ale prostě mě nééé, nezaujala ![]()
Já dneska na plavání potkala dvě látkující maminky a jedna z nich měla tuhle plínu . Jsem o nich nikdy neslyšela.
Každopádně plavaly 4 děti a z toho tři jsou na látce. To mě celkem potěšilo. ![]()
Na bamboolika jsem zvědavá, pořád čekám na AIO z toho týdne opravdových plen.
Zdravím, nemáte některá doma navíc blueberry bamboo fitted pleny(u), koupila bych. Nemůžu je sehnat a výroba už skomčila. Díky.
Tak po měsíci po objednání dorazila plínka Bamboolik. A celkem pěkně sedí. ![]()
@Flyingfrog píše:
Tak po měsíci po objednání dorazila plínka Bamboolik. A celkem pěkně sedí.
Jeee, mame stejne navleky
. A tedy, sedi pekne
, skoda, ze uz nebudu investovat, protoze to by strihove asi byla nase krevni skupina, mala je cvalik.
@danali Jojo, AIO.
@Jaja157 Sponksy mám ráda, mám ještě červené s kočkou a chtěla jsem modrobéžové a teď nějak nejsou. ![]()
@Flyingfrog píše:
@danali Jojo, AIO.@Jaja157 Sponksy mám ráda, mám ještě červené s kočkou a chtěla jsem modrobéžové a teď nějak nejsou.
Sponks jsou super. Mam bezovomodre mam s delfinem a tu kocku mam ruzovou ![]()
Jee, ted po sobe ctu ten prvni prispevek-jsem uz unavena-ten koment ke strihu a pochvala, ze sedi byl k tem bamboolikum ![]()