Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
2.9.13 11:14

@Mikro a ještě aukro - už jsem tam pořídila pár skvostů za hubičku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
2.9.13 11:30

Já prodávám na mimibazaru, ale asi zkusím koníka, potřebuju prodat pár kousků.

Použité jsem vlastně kupovala jednou tady.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
2.9.13 14:38

Prodávám tady na MK a na facebooku - Poradna pro látkovačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
27.9.13 14:24

Ahoj zkušené látkařky, potřebovala bych poradit. Moc Vás prosím. Hodlám látkovat a nevím které plíny zvolit(jakou značku). Mám doma koupené 4× anavy (vše v jednom), dále pak 2× froťáčky svrchní kalhotky od anavy a dále pak jedny nepromokavé svrchňáčky od anavy. Asi tak 12ks normálních plín(čtvercových) + jednu vícevrstvou bambusovou. Budu jich potřebovat ještě více? nemám vůbec představu… Také uvažuji o plenkách popoliny duha 10ks + svrchní kalhotky. Jaké s nima máte zkušenost? Neschnou moc dlouho? Jsou příjemné dítěti na dotek? Neprotékají? A co jiné značky, které by jste doporučili?… A ještě poslední otázečka? Pokud bych používala jen pleny vše v jednom s vyjímatelnýma vložkama, kolik budu potřebovat samotných těch plín a kolik vkladacích vložek? Děkuji za odpověď jste zlaté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
27.9.13 21:30

Koukala jsem na ty popoliny. Určitě bych do začátku nekupovala 10ks, nemusí sedět a i když se látkovka zase prodá, stejně už málokdy za plnou cenu, i když je nepoužitá.
Spíš dvoje svrchní kalhotky (nejlíp asi ty PUL, to jsou nepromokavé, jak píšeš ty). Já měla do začátku PUL popoliny, teď mám dvoje anavy a chystám se na bamboolik (taky česká značka).
Přikoupila bych čtvercové plíny. Já mám libštátské, ale vím, že holky chválí Kikko, ale jen ty s vysokou gramáží.

Napíšu, co používám já: čtvercové plíny na doma (vždy dvě na jedno přebalení, na ven kalhotkovou anavy, k doktorce AIO anavy nebo svou jedinou bamboolik. Svrchňáky mám nejraději vlněné, ale díky malému zlodušnému synovi, musím dokoupit PUL (nejméně práce s nimi). Pak teda mám dvoje PUL anavy a jedny PoP In (celou pop in už téměř nepoužívám).
Fleecové jsem používala cca do 5m.
Jo a na noc mám čtvery noční anavy.
S používáním jen AIO neporadím, nikdy bych nepoužívala jen ty, zase tak moc savé nejsou.

Jinak více to žije v diskuzi Nové látkující maminky sem. Tak kdyžtak si ji najdi a napiš i tam. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.13 09:44

AIO

@Natinka U těch AIO je jednak problém, že nejsou až tak savé jak píše @Flyingfrog (ale třeba naše Bamboolik bambusové jsou) ale taky u toho miminka jak je to jen v jedné vrstvě okraj tak mohou protíkat. Jinak jsem psala do zprávy takový přehled celkově o látkování a jakou výbavu bych já koupila. Když jsme měli jen kalhotkové tak bylo potřeba cca 22ks kalhotkovek + do každé vkládačku na celodenní a noční přebalování.(tomu bych přirovnala i ten počet AIO) Od půl roku už byla potřeba menší - záleží jak často budeš přebalovat - já když vím, že je mokrý tak se snažím přebalit, aby si to uvědomoval a chtěl sám na nočník. Jinak se počítá přebalování přes den u dítka cca od 3 měsíců po 2-3 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
29.9.13 14:47

@Natinka Záleží taky co bude sedět. Já jsem u první dcery AIO téměř nepoužívala, protože jí prostě nic pořádně nesedělo. Vždy to měla mokré kolem noh až na oblečení. A že jsem jich vyzkoušela mraky!

A s druhou dcerou to mám přesně opačně (mám SIO bamboolik, AIO bamboolik - ty za první dcery nebyly, dále mám TotsBots, Itti Bitti, Grovia AIO) a Anavy kalhotové plenky mi tady téměř jen leží (ano je to tím, že je dcera 2× týdně ve školce a když už takhle teď jezdím a vozíme dceru tak používám to AIO).

Doma to sice střídám, ale raději sáhnu po AIO/SIO systému. A 25kousku kalhotových anavek mi zahálí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
30.9.13 16:07

Prosím o radu: Je nějaký funkční rozdíl (v savosti) u bělené a nebělené pleny? Máte někdo zkušenosti s vícevrstevnými Kikko? Má smysl kupovat velikost Newborn pro novorozence pravděpodobně s vyšší váhou (min. 3,5kg), nebo budou po vyprání strašně maličký? Nebo jsou celkově vůbec naprd. Moc děkuji za rychlost, sestavuju objednávku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
30.9.13 18:36

@knizko Mám Kikko vícevrstvé, velikost Infant. Začala jsem je dávat asi tak od těch 3,5-4 kg. Používám je jako vkládačku do čtverce, hlavně na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
30.9.13 20:40

@danali a ty kalhotovky od anavy bys náhodou neprodala? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
30.9.13 20:58

@Natinka Má na prodej tři, zrovna je teď nahrává na bazárek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
1.10.13 11:23

Ahoj holky, není nějaká prezentace látkových plen v okrese Mělník? Chybí mi tu nějaký shop, abych si mohla plínky prozkoumat. V okolí Kralup nic není :?…Sice existuji různé eshopy, ale mě chybí nějaká prezentace, prodejní stánek třeba v nějakém RC apod…Do Prahy se mi nechce. Pražské a Brněnské okolí má nabídku dobrou, ale náš kraj je nějaký mrtvý. Stovky maminek ani neví, že něco takového existuje a mě to přijde jako škoda, moderní látkovky jsou prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.13 11:45
@Bunnies
@Bunnies píše:
Ahoj holky, není nějaká prezentace látkových plen v okrese Mělník? Chybí mi tu nějaký shop, abych si mohla plínky prozkoumat. V okolí Kralup nic není :?…Sice existuji různé eshopy, ale mě chybí nějaká prezentace, prodejní stánek třeba v nějakém RC apod…Do Prahy se mi nechce. Pražské a Brněnské okolí má nabídku dobrou, ale náš kraj je nějaký mrtvý. Stovky maminek ani neví, že něco takového existuje a mě to přijde jako škoda, moderní látkovky jsou prima.

ahoj, podívám se během dne zda něco najdu - jinak Bamboolik teď nabítzí : „za každý tip na obchod, který pak zařadí do sortimentu naše produkty, dáme kupon na odběr Bamboolikových produktů na našem e-shopu v hodnotě 200 Kč.“ Takže pokud máš nějaký tip na obchod v okolí, kde by mohli brát látkovky tak se jim zmiň a písni mi o tom do zpráv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
1.10.13 12:10

@danali nezbylo vám ještě? že bych koupila to e dá použít místo separaček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.13 15:13
@knizko píše:
Prosím o radu: Je nějaký funkční rozdíl (v savosti) u bělené a nebělené pleny? Máte někdo zkušenosti s vícevrstevnými Kikko? Má smysl kupovat velikost Newborn pro novorozence pravděpodobně s vyšší váhou (min. 3,5kg), nebo budou po vyprání strašně maličký? Nebo jsou celkově vůbec naprd. Moc děkuji za rychlost, sestavuju objednávku. :kytka:

ahoj, u většího novorozence není nutná menší velikost ale já i přesto ocenila menší velikost kalhotkovek. Ale měli jsme tenkrát popoliny, které už nemají. Teď bych si těch menších vzala jen pár. Objednala bych třeba dva kousky na vyzkoušení a přiobjednat se dá vždy. V těch jednovelikostních bude mít holt větší zadeček ale mimču to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure