Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Aha, tak o sem překoukla a kamarádka nejspíš takyMyslíš, že se to zdrcne?
Zdrcne. Těch 40 je tam proto, že jen při té teplotě se vejdeš do zákonem požadované max. srážlivosti pro metráž, na 60 se to srazí víc. Což ti ale nemusí vadit, naopak se ti tím zvýší gramáž a to je u plínek jen dobře.
Ivusko myslím to tak, že někdo ušije plenku podle nějakých vzorů jiných plenek (ty) a někdo jinej zas podle vzoru další(ch) jiných plenek a já nevidím žádný rozdíl mezi váma. Tak jsem se ptala někoho, kdo tomu rozumí a dostala jsem tu odpověď, co jsem psala. Pokud nemáš užitný vzor, v podstatě pajcuješ. Není to nic proti tobě, ale ty argumenty mi nesedí no…
Aha, takže se to zdrcne jen jednou nebo dvakrát a pak už to zůstane stejné? to by mi nevadilo, strčila bych zkrátka kus do praní, pak přeměřila, o kolik se to zdrclo a podle toho to střihla.
čiči,teda nejsem odborník,ale být tebou,tak to vyperu celý ne těch 60st.a pak bych stříhala.
jo,čiči a jak máš elký ty kousky PUL?Ty sis šila plínky?Ukaž…
Efík píše: čiči,teda nejsem odborník,ale být tebou,tak to vyperu celý ne těch 60st.a pak bych stříhala.
Jo, to jsem celá já, proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě
Jsi mi ušetřila spoustu práce ![]()
čičinka píše:Efík píše: čiči,teda nejsem odborník,ale být tebou,tak to vyperu celý ne těch 60st.a pak bych stříhala.Jo, to jsem celá já, proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě![]()
Jsi mi ušetřila spoustu práce
suvik píše:
Ivusko myslím to tak, že někdo ušije plenku podle nějakých vzorů jiných plenek (ty) a někdo jinej zas podle vzoru další(ch) jiných plenek
Moje plínky ale nejsou podle nějakých jiných plínek… No nic, to už je jedno, zjevně jsem nepochopena ![]()
No kousky jsou různé. Zkoušela jsem šít plínku, která by zůstala zapnutá kolem pasu, i když se dítě přebaluje, do toho savá jádra na patentky. Takže by se tím dalo celkem snadno přebalit prchající dítě. Ale nějak špatně jsem to vyměřila, ten pul děsně klouže, tak mám spoustu různě širokých proužků a jeden nepodarek, u kterého mi až zpětně došlo, že i to, co je kolem pasu, musí být rozepnutelné, aby to šlo při případném kakoši snadno sundat celé ![]()
Odolávám, odolávám, ale obávám se, že už asi budu hnusná..
Nechtějte zažít hnusnou Cappy ![]()
No možná nějakou tu slipovku bych ještě snesla.
Jestli to ale není zbytečné, když to používám jen jako sichr pod kalíšek
Cappy, klid, já už jsem o stránku předtím prosila o opuštění tématu…Plíny mi jsou milejší ![]()