Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak hlásím že achdárky opět obarveny a vypadá to, že už nepouštějí. Nejdříve jsem je hodila to barvy s octem, pomalu jsem přivedla k varu, chvíli povařila, nechala pozvolna schladit, vymáchala v octu, nechala usušiit a teď ráno narvala do lanolinu a poštění barvy se nespustilo ani v namočení do lanolinu, což se mi vždy spustilo, tak jsem fakt zvědavá zda už budou teda držet tu barvu.
Jo a gumičky přežily, s toho jsem měla největši obavu, abych je varem nezničila, ale prý pokud to horké nenatahuji, tak by měly vydržet, zatím drží. ![]()
Ahoj holky, jdu si k vám zase pro radu. Už skoro 2 měsíce úspěšně látkuju. Teď bych chtěla skusit látku i na noc. Ale nevím co vybrat.
Jednak potřebuji nějakou plenku. Pak nějaké svrchňáky - mám PUL Thirsties a vlňáky Swaddlbees (nebo jak se jim nadává
) - ty asi na noc moc vhodné nebudou.
Uvažuji o plence:
http://www.branakdetem.cz/bum-hugger.htm
nebo
http://www.branakdetem.cz/…patentky.htm
Jaké s nimi máte zkušenosti? Nebo máte nějaký jiný tip? Je třeba je ještě něčív vycpat? Čím? Potřebuju hlavně nějakou extrasavou.
Jaké doporučíte noční vlňáky?
Díky
![]()
Neczuz ja davam na noc BabyBeehinds bambusovy a do nich jeste jednu vkladacku navic. Na to vlnaky od Disany. Kdyz ma spavou vydrzi od pul sedmy vecer do pul sedmy do rana. Neprebaluju, neriskuju hysterak ![]()
Pak o fous lepsi nez BBH se ukazaly http://sloomb.myshopify.com/…loth-diapers taky bambusovy, ale clovek si je musi nechat poslat z USA. Drzej lip kolem nohou, apson teda u nas, Zvire ma pet mesicu, takze michana vejce .....
na noc bych dala vlnaky disana, pozor, ty barevne uz se hodne holkam trochu srazili, i tak je potreba vzit vetsi, protoze nocni plina je objemnejsi.
Mam bumhugger a bamboo extra, do obou pridavam bambusove vkladacky od baby idea.
Ale porizovala jsem je jen s tim, ze jsme koupili susicku, jinak bych je nebrala, protoze by mi tu schli asi tak tyden ![]()
Kdybych nemela susicku, tak bych davala zavazovacku hemp hour strap a do ni navrstvila hodne vycpavky, davala jsem jeden frote rucnicek, dve vicevrstve a jeste neco z bambusu a bylo to tak akorat. U ty hhs je vyhoda, ze se tam daji navrstvit plinky, ktere sami o sobe schnou kratsi dobu. Zase je to o hodne objemnejsi, nez bambusova plinka, ktera ale schne dlouho a podle schnuti je potreba objednat dostatecny pocet kusu.
Holky maji ted i jine, tak snad poreferuji.
Na noc dávám stejně jako Nena BabyBeehinds bambusové plus vkládačku, vlňáčky mám pletené. Také dávám Anevu bambusovou, jen tu už máme krátkou, ale jinak jsem s ní byla spokojená (měli jsme ten původní kratší střich, teď už se prý dělá delší).
CO se týče sušení, tak i přesto že mám sušičku, tak pleny občas suším doma na sušáku, většinou mi BBH uschne za den, venku když je krásně, tak dopoledne pověsím a večer sbírám suché. ![]()
Na noc mám Bamboo Extra + barevné vlňáky Disana.
BE - mi se právě zdá, že schnou docela dobře ![]()
Suším venku a je jen jedna plena, která mi za 1 den neuschne a to je Little Beetle ![]()
Ja nevim, kde to ziju, nejakej divnej elektromagnetickej pol ci co
Zkratka me pliny neschnou, dokonce ani minule leto, na slunicku, mi neuschli za cely den ![]()
Bamboo extra, tu starsi prouzkovanou, co mam dloho, ta by mozna docela schla, ale ta nova, zelena, ta je mokra, i kdyz ji vyndam ze susicky a vsechno ostatni je suche.
Neczuz - já na noc používám vycpanou HHS. Je to jediné, co nám neproteče. Polince rostou zoubky a kadí 6× denně, z toho v noci dvakrát. ![]()
Vlňáčky střídám dle nálady (své i Polinčiny) - swaddlebees, hand made (krátké i dlouhé). Ale je fakt, že na ty HHS mně ty SWD moc nesedí.
Achdarku Polince už rostou zuby? Ty jo, tak to my furt nic, podle všech už ELi rostou zuby snad půl roku a zatím žádný venku. ![]()
Cappy zavazovačky jsem na noc zatím nezkoušela, dala jsem BBH ještě šanci, dvě noci nic neuteklo........ale dalal jsem ELi zavazovačku teď na spinkání, je fakt že kalhotovek mám málo, tak že na spaní přes den by se mi asi hodily.
Tak že asi si zajdu aspoň dvě koupit a tvé ti hned jak to půjde pošlu zpět. ![]()
Jo holky chtěla jsem se zeptat, dáváte navíc i nějakou vkládačku do cuddle? Myslím přes den.
Katy do Cuddli vkladacku navic musim dat vzdycky, nevim jak je to u holcicek, ale pindourovec to teda vzdycky procedi vepredu durch
Achdarek jaks to odhadla, ze to jsou zuby? Jsou videt? Zvire taky kadi sestkrat denne, v noci rve, kdyz se mu podari usnout tak narika ze spani,ale v puse nic nevidim. Nejdriv jsme mysleli, ze chytl nejakou virozu, ale ono uz je to dyl nez tejden a zlepseni nikde.
Je mi ho lito, chudaka, je z toho vycerpanej a nemuze si odpocinout.
NeNa, já teda nevím jak ostatní holčičky, ale ELi má taky mokro vždy jen v předu a to vkládačku cuddle hodím na pul do předu a na to ještě dám doma dělané konopnobambusové vkládačky.
U nás to jsou jasný zoubky, dásně má nateklé, slintá jak bernardýn, a jeden už skoro proříznutý
A aby toho nebylo málo, tak zřejmně máme růstový spurt.
Achdarek píše:
U nás to jsou jasný zoubky, dásně má nateklé, slintá jak bernardýn, a jeden už skoro proříznutýA aby toho nebylo málo, tak zřejmně máme růstový spurt.
Achdarku tak to se teda fakt asi nenudíš, co? Jo a co Tobi už se zotavil po trháni mandle?
Holky díky. Ty Disany - kluk je 9ti kilový otesánek. Jakou velikost mám teda těch Disana vzít? To rozmezí 7-18 kg snad stačí, ne?
BBH - kde se dají koupit?