Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Draya já asi moc neporadím, jen teda co vím, tak flanel moc savý není, spíš bych se na noc poohlédla po nějých vkládačkách s bambusu. No ale ono v noci stejně budeš muset určitě přebalovat, takové malé mimi kadí častěji, já teda do asi dvou měsíců přebalavala i v noci, až přestala tak často kadit, tak už jsme v látce byli i celou noc. ![]()
Draya ja sem taky radil na prd, Bambino kalhotky ani fleecovky jsem nikdy nemela…kdyz bylo dite uplne malinkaty, davala jsem ctverce na nudli a pres to Disany zavazovacky, vkladacky jsem mela konopne, do foroty, ale vlastne jsem je vyuzila az pozdeji. Priznavam, ze ze zacatku byly na noc hnusky.
Flanel bych nebrala, nebude o moc savější než vícevrstvá, hlasuju pro bambus, na sijemdetem.cz prodávají bambusovou metráž, nejlepší je bambusový fleece, ale nedělat vkládačku z moc vrstev, protože ti pak nikdy neuschne, raději dvouvrstvou dlouhou a až do plenky ji poskládat.
A na míchaná vajíčka mi přijde těch svrchňáků tak tip top, koupila bych ještě pár zavazovaček disana a natahovací vlňáky taky disana. To bych pak dávala na noc.
Děvčátka, žiju, ale nějak nestíhám, Mates kdykoli se přiblížím k noťasu, tak spustí sirénu a já už pak ani nemám chuť přispívat, protože nemůžu dočíst a pak si přečtu reakce kdovíkdy, když už to není aktuální ![]()
Zamilovala jsem se teď do cushie tushies ve vzoru žirafa a hádejte co, v Čechách nikde není, na Bráně ji sice mají vyfocenou, ale skladem ne.
A v Emerice jsou dražší než tady ![]()
Moc vám děkuji za radu,po tom bambusu se mrknu,koupím ale jen ještě jeden blbý dotaz,jak velkou tu plenku mám ušít?jsem uplný antitalent tak vůbec netuším.jako klasickou 4covku nebo jako vícevrstevnou a pak ji poskládat na třetiny?
Pokud je to jen pridavna vrstva k zvyseni savosti, tak staci usit dlouhou „nudli“ dvouvrstvou, v sirce jako kdyz slozis na rovno vicevrstvou. Ale bacha, ja mam ty dlouhe od baby idea a krouti se mi, tak by mozna nebylo od veci je podelne prosit jeste uprostred. Ale pokud susis klasicky na snure, tak je staci vyrovnat na snure, ja mam susicku a z toho mi vzdycky lezou spiraly ![]()
Dalsi moznost je usit ji jako vicevrstvou, ale zase jen ze dvou vrstev, ten fleece hodne nasaje, ale podle toho to taky schne, to pokud bys je pouzivala i jako samostatne a chtela bys to mit pod zadkem trochu nasir, aby to chytlo i pripadne kakani.
A jako ctvercovku bych to nedelala, ten fleece trochu ztraci tvar, ma tendence se rolovat, tak bys z nej pak docela silela, mit to jen v jedne vrstve. (obsivat se nemusi, fleece se nepare)
Neno, Suvik -
krásné metříky ![]()
Tak se mi dnes „povedl“ sliz. Tobík mi pomáhal a vysypal mi tam půl plechovky sody. Naivně jsem doufala, že o až tak moc nezhoustne a přelili jsme sliz do kanystříků. Přelévání totiž Tobíka moooooc baví. Výsledkem je totálně tuhá hmota. Musím vymyslet co s tím. ![]()
čiči - žirafové cushies jsou krásnýýýý ![]()
Sakra…já to věděla! Neměla jsem se koukat. Ještěže nejsou asi si ale zeptám jestli by mi nějakou nepředobjednali nebo co ![]()
holky,co máte Manducu,nebo Ergo a ještě k tomu šátek,co je lepší?Chtěl ajsem malýho nosit,ale mám Manducu jen do autobusu.Na předek je už strašně těžký a vzadu mě to nevyhovuje,ptž je strašně zapadlý a hlavně na něj nevidím a nemůžu mu ani nic podat.V šátku si mimi můžeš asi uvázat víc nahoru?Uvažovala jsem o krosničce,ale pak jsem viděla jak to dítě v tom je,tak jsem si nechala zajít chuť,ale záleží asi na typu krosny.Hoky chtěla bych vědět výhody a nevýhody šátku versus nosidla.Jde za šátku vyndat mimi,abych ten šátek nemusela rozvazovat?
Efíku, mám šátek i nosítko (Manduca).
Manduca u nás doma jen leží, raději 100krát za den uvážu šátek, než abych sáhla po nosítku.
V šátku si můžeš malého uvázat tak vysoko, jak jen chceš!
Já nejčastěji vážu na záda Dvojitý Hammock a to je pak Maty tak vysoko, že krásně vidí a když si o mně opře hlavu, tak si ji opře o můj krk.
Normálně mu během procházky dávám třeba křupky.
V nosítku nikdy nebude dítě tak vysoko ![]()
Akorát teda šátek je složitější na obsluhu ![]()
no,tak ta složitost by nevadila,ale záleží jestli by se mu v něm líbilo a hlavně prcek už všude pobíhá.Chtěla bych hlavně na výlety.Teď jsme začli výletovat a poižíváme kočár.Malý je v něm spokojenější,takžezvažuju prodej Manducy a koupi šátku.Nejdřív si ho však vypůjčím.
Ono nošení je hlavně o zvyku, u nás není problém, Maty je na to zvyklý, kočár vidí jen občas u našich a má z něj akorát srandu ![]()
Katy a co Eli? Už je to lepší?
Já jen, že dneska nepíšeš, většinou tady býváš ráno první, tak jestli je vše v pořádku..
A kde je Baba? ![]()
Cappy díky za optání, no ELi už nemá horečky, má jen zvýšenou teplotu, průjem taky nemá, ale za to zase nejí a nepije.
Včera jsem byla u dr. a ta udělala výtěr stolice, dala ATB že kdyby měla horečku ještě i v sobotu tak je mám nasadit.
Týně vzala taky výtěr, ale z krčku a nosu, no a pokut tam nic nebude, a bude na tom furt stejně, tak pak celkové odběry krve, dr. má obavy, zda nechtla nějakou kolektivní infekci, co se vyskytují v zařízeních kde je větši pohyb lídí, myslí tím ty lázně.