Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
9.8.10 14:48

Miri těch na fleru bych se fakt nebála, ono vlňáčky pletené a vlňáčky šité z upletu jsou fakt rozdíl, já mám teda raději ty pletené než uplet. :-D Samodoma vlňáčky i neprotekly ještě nikdy, Achdárky mi občas protečnou, longies taky občas protečou, las vegas jelikož jsou vlastně taky pletené, ale stižené ze svetru tak ty mi taky ještě neprotekly nikdy. Za mě je prostě pletenina lepší než úplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
9.8.10 16:51

Dávám Katy za pravdu :wink: ono jak je to pletené, tak to asi víc odvětrá té vlhkosti :think: Teď jsem poprvé zkoušela pleté od Efíka , mimochodem moje první zkušenost se samodomo vlňáčkama, a musím říct, že ačkoliv byla plína nacucaná, tak ony byly jen lehounce zevnitř navlhlé. Zvenčí vůbec :palec: Tímto tedy Efíkovi ještě jednou děkuji :kytka: Jen bych tedy asi raději preferovala merino vlnu, ta normoš vlna je taková kousavější. Je teda ale zase fakt, že to lanolin hodně zredukoval, ale stejně…merino je prostě jemňoučká :huban:
Zajímavý ale taky třá je, že tahle šumavská, je jemnější, než jiná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
9.8.10 17:29

Holky promiňte, že vám sem lezu, ani nevím, jestli ta otázka patří do tohoto typu diskuze :nevim: chci se zeptat, jestli máte zkušenosti s fixačními pruhy. Nevíte, proč píšou, že jsou vhodné jenom na látkové pleny? Myslíte, že se dají nějak udělat i doma? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
9.8.10 17:41

Zkušenost mám, válí se mi někde v šuplíku :wink: sklouzávaly ke straně, takže když byly utažené hodně, tak dřeli do stehýnka, když málo, tak mu záda stejně lezli :roll:

Osobně bych vyrobila něco doma, ale jako lepší varianta se mi jeví pruh bavlněné látky, který se pomocí například žabiček na kšandy nebo podvazkových připínátek připnou na tričko. Inspirace od bodýček manymonths, které mají odepínací spodek na patentky, odepnutím se z bodýčka stane triko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.8.10 17:52

holky tak jsem napsala do zlatíčka, co s tou impregnací disana a napsala mi paní, že mám nechát ohřát ve vodní lázni, dokud nezačně vařit voda a fakt, pak to bylo krásně tekuté, takže už jsou jednou nalanolinované a zítra ráno půjdou podruhé do lázně - tak mě napadlo- když chci impregnovat 2 vlňáčky - tak na každé připravit jednu lázeň, nebo to můžu uděla ve stejné?

čiči - furt špekuluju jakou látku - jestli raději nějakou pružnou :think: že bych si koupila v metráži 10cm pružné bavlny? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
9.8.10 18:03

borisko, já myslím něco jako je tričko. Nemáš doma nějaké, které už nenosíš? Z úplně obyčejné tenké tričkoviny bych dala dvě vrstvy.

Pokud se k tomu někdy dokopu, tak to budu šít z biobavlny, mám tu tuším interlock, tam je ta tloušťka úplně o něčem jiném, má mnhem vyšší gramáž, holt kvalita. Kupováno na šijemdětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
9.8.10 18:07

Borisko - ja teda dam do jedne nadoby klidne troje vlnaky,aleja jsem zacatecnik,tak snad je to ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
9.8.10 20:07

och,Pastelko díky,díky.Já s nima byla taky spokojená.
Katy-Jak mě Anavy ze začátku provlhávaly,tak jsem jim dala takovou impregnaci,že na to dlouho nezapomněly a teď zase provlhávaj a azse jsem jim dala šok asi 2× a oni tu impregnaci už nechtěj chytit,tak nevím v čem udělali soudruzi chybu.Byly takový na prd šitý,ale zase na druhou stranu krásně pokryly celou plínu.Ty SWB mi nezakryjou Popolini ani sklad na draka a pletený mi nechce.Tak fakt už nevím,na štěstí přes den pleny nemá a na noc dám občas hnusku,nebo megerku.
Ze začátku jsem měla BI shortis a vůbec nedržely.Protíkaly a to jsem je lanolinovala 3× za sebou
Katyy já dnes na tebe úplně zapomněla,ale přísahám na červenou,že zítra by to šlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
9.8.10 20:19

k domácím vlňákům: já dneska vypárala už skoro hotový vlňáčky. jsem začala naplítat nohavičku a nějak se mi přestaly líbit. :lol: takže jsem je vypárala a jedu nanovo na jiných jehlicích :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
10.8.10 08:16

jé,ty jsi jak já.Pletu Páje svetr a ořád se mi nelíbí vzor a to dělám docela složitý vzory.Už jsem 2× vypárala celý přední díl.Sice mě to přestává s takovouhle bavit,ael do zimy snad dopletu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
10.8.10 09:09

tak ja zatim jedu v tech las vegas a v achdarkach a zatim neprovlhnuly ani jedny. BI mam longiese,ale porad ve skrini,pac je na ne teplo - takze nemam vyzkouseno. Pro prte mam nachystane jeste jedny disany,ale nevim jake jsou dokud se prte nenarodi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
10.8.10 09:11

Mirii disany jsou fakt super, to jsou opravdu držáky.........je dávám jen na noc, protože jsou dost objemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
10.8.10 09:58

Cus bus! Vy jste mne s tou Merinostar teda nahlodaly…se nedivim, ze jsou tenky, jsou sity ze stejnyho matrose jako ty nase finsky :palec: Zvazuju slony :lol:

Vlnaky - Disany neprustrelny, LasVegas v tech vedrech, co byly, k nezaplaceni. Ani jedny nikdy neprovlhly. Achdarky byly z fajn upletu, ale ty suchace…odrovnala jsem dve Moirovy trika, takze vsechno, co melo suchace uz je z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
10.8.10 11:13

Jsem zacala cist tuhle plenkovou diskuzi uplne od zacatku :-D to jsou super nazory a poznatky :-D
Katy - tohle jsem tam kdesik nasla,tak nevim jestlis to zkousela a jestli to pomuze na ten smrad:
1. Plenky vymáchat před praním v lázni obsahující ocet a nebo náš deinkrustační prostředek. Do pračky doporučuji nalít 50 ml octa plenky vymáchat.

Potom vyprat s předpírkou, nejlépe s práškem.

Uvedeným postupem se plenky v roztoku octa zbaví nečistot, které jsou zá:,–(ité povahy. |Dále se potlačí také zápach. Plenky se rovněž zbaví inkrustací,

Které mohou pocházet z mýdla, nebo´t mýdlo se v tvrdé vodě vylučuje.

2. Prát plenky Vámi popsaným způsobem. Do předposledního máchání přidat opět 50 ml octa. Plenky účinkem octa jsou bělejší a přirozeně měkké.

V prvé postupu doporučuji prášek protože v případě gelu může ocet přejít do praní, čímž výrazně ovlivní alkalitu lázně na praní a tím také výsledek.

V druhém případě doporučuji použít ocet do předposledního máchání, aby byla jistota,že dojde k dokonalému vymáchání plen

Dávkování octa je třeba vyzkoušet. Nevím totiž obsah zbytkové alkality v prádle. Pokud se neprojeví změna s uvedenou dávkou octa je třeba dávkování zvýšit

a nebo použít deinkrustačního prostředku. Z hygienických důvodů bych u novorozenců doporučil prát při hlavním praní na vyvářku.

V každém případě občas vyčistěte pračku octem. Tak 100 – 150 ml octa v programu hlavní praní bez předpírky na 60°C a pochopitelně bez prádla.

Máchadla a avivážní prostředky představují určitý problém. Kationaktivní tenzid představuje pro jemnou dětskou pokožku vždy určité riziko dermální dráždivosti.

Neno - ja si taky las vegas nemuzu vynachvalit :-)
Jsem se nechala zlakat od Baby a objednala jsem nejake pliny v akci z branakdetem,vse bylo na sklade a druhej den koukam jako puk,ze budou az za 14 dni,ze je ted nemaj :zed: :zed: :zed: ,ja uz z tama fakt nic neobjednam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
10.8.10 11:22

Mirii ocet se ale na bambusové plíny prý nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure