Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
holky můžu se zeptat, jak často přebalujete, reps. jste přebalovaly? byla tu tchýně a říkala, že manžela jako dítě přebalovala vždycky, když si učůrnul - to se totiž řevem hlásil, že má počůráno - takže i 40×za den
tak to já tedy ani náhodou.. já přebaluju, když se probudí mezi jídlem -tak zkontroluju - jinak s jídlem, moje děti se totiž většinou nehlásí, že mají mokro,jim nevadí,ani že jsou posraté ![]()
tak se chystám na vlňáčky, už jsou suché, nalanolinované,ale ještě sakra nedošly ty disany
teď mám jenom od Katy…a u těch vlňáčků, dítě se probudí, přebalím ho a ta vlna je třeba zevnitř trochu vlhká - takže pověsím ven a vyměním svrchňáky?
Borisko - přebaluji podle nálady- svojí a kluka. Když to není k tomu - mám práci nebo je kluk nerudný a ječí při každém přebalování, tak přebaluji míň, ale ty 2 hodiny je maximum. Venku, když má něco hodně savého, tak 3.
No a když je čas a nálada, tak opravdu přebaluji po každém čurání, nevydržím to samo celý den.
Většinou ráno čurá furt, tak je hodinu nebo 2 v něčem savějším. Dopoledne pak přebaluji po každém čurání. Přes poledne je fofr, takže přebaluji zase míň. Odpoledne jdem ven, tam má zadek v jedné plíně 2 hodiny a večer balím po každém čurání, ale to už je míň časté - cca hodina. 3× denně po spaní to chytám do nočníku.
Vlňáky na den mám dvoje- střídám je po přebalení. jedny větrají, druhé má na zadku. V záloze jsou PULky. Na noc má další natahovací vlňáky - jedny letní samodoma a jedny Disany na zimu.
jj,a jak jsi to dělala, když bylo malému tak 2-3 měsíce, podobně jako já? protože ti naši mají korigovaného věku necelé 2,5 měsíce, a ještě hodně spí, po probuzení přebalím a krmíme,jinak podle potřeby, ale když spí 3 nebo 4 hodiny, tak prostě nepřebalím
To jsem jela na hnuskách. podobně jako ty podle buzení. Tak po těch 2-2,5 hodinách.
Borisko, nebudila jsem, byla jsem rada, ze spi, takze kdyz byl vzhuru, tak jsem prebalila, ale to jsme tez byli prevazne v hnuskach.
Tak ja prebaluji zhruba kazde dve hodky a nekdy i dyl…obcas testnu jestli je mokro…ale male je fuk zda je pocurana ci pokadena… kdyz byla mala,tak sem jela v hnuskach…a druhe ted budu prebalovat dle potreby,ale pokud bude spat 3 hodiny,tak urcite budit nebudu a prebalim az bude vzhuru…
jo a vlnaky stridam pres den 4
, nekdy stacej jen jedny
- ale vetsinou po kazdem prebaleni je prehodim treba pres dvere vyvetrat…
me by spis zajimalo jak to delate venku..ja treba necham malou litat na zahrade ve 22 na ostrem slunku ve vlnackach…to ma asi spatnej vliv ne,kdyz se nesmi susit na primem slunku…? Nebo jde jen o to suseni po prani ci lanolinovani?
Myslim, ze jde fakt jen o to schnuti, vlna nema rada velke zmeny teplot a mokre je vetsinou studene.
Tak já taky přebaluji dle potřeby, prostě podle toho jak čůrá, ráno častěji, protože čůrá více, pak méně často, ale většinou není v plíně dýl jak dvě hodiny, když spala tak jsem nikdy nebudila kvůli přebalování, vždy až po spaní jsem přebalovala.
Tak jsem konecne nafotila moje pliny ![]()
z leva : Fuzzi bunz(tech je hromada
), itti bitti(jedny tam chybej),mezi Fuzzi fialovyma a kopretinama jsou toots boots(puntikate),pak jsou to Anavy, 2 megerky(jedna je spinava), jedna vcela, jedny nevim nazev
,vpravo nahore lollipop a pod ni merinostar ovalky + opicka ( z tech jsem nadsena nejvic
)
http://lh3.ggpht.com/…P1020576.JPG
merinostar : opicka,ovalky a vlnaky primo s oddelavaci plinkou(oranzovy)
http://lh6.ggpht.com/…P1020577.JPG
rozdelana opicka merinostar
http://lh4.ggpht.com/…P1020578.JPG
rozdelane vlnaky merinostar
http://lh5.ggpht.com/…P1020581.JPG
Mirri - krásná výbavička ![]()
Asi budu muset tu svoji také vyfotit takto rozloženou.
Mám ji vyfoceno jen v poliččce a pak na Polince . Chybí jen megerka:-)
Zajímalo by mně jak vypadá plenka zničená octem? Nějak si to neumím představit.
Ad přebalování - přebaluji dle potřeby a nálady:-) Přijde mi, že docela často. Plenky peru obden.
Mirii tééééda to je krásná výbavička, to já už toho tolik ani nemám. ![]()
Katy - prave je toho malo,pac budu balit dve deti naraz
, ale pocitam,ze prte ted budu balit do Disan(mam jich 12) myslite,ze vyjdu? Do Disany dam jen tak plinu jako vlozku,nebo mam nejak nejdriv prte plinou obalit a pak jeste na to Disanu? Jinak mam jeste i par plinek na prte,ale to je zatim jeste schovane…
no ja kdybych tusila,tak vubec nekupuju ty fuzzi bunz a toots boots a radeji bych to investovala do plinek jako megerky apod..
Mirii myslím že ty tots bots a fuzzi využiješ, ony na cestování jsou přeci dobré. No a myslím že 12 disan máš fakt dost. Normálně dáš do disany jen čč poskládaný na nudli a omotáš prcka a je to.
Jo a vy teda víte co to bude? Ty jo už se ti to krátí, máš pak na někoho tel číslo aby jsi nám dala vědět, že už máš mimčo?
Ať se tu o tebe nestrachujeme. ![]()
Tak to jsem rada,ja myslela,ze disan mam malo…no jako ja je obcas vyuziju,ale kdybych je nekoupila,tak bych misto nich vzala zcela jine
. Ale zase prodavat je ted nebudu,pac jsou vsechny skoro nove a to bych asi dost prodelala.
Cislo nemam na nikoho, muzes mi ho poslat do SZ a ja si jej ulozim a pak vam napisu… i kdyz naposled jsem byla v porodnici sotva 2 dny,tak to ani treba nezpoznate,ze uz to mam za sebou
. Cekame druhou holcicku
,tak bude doma krasnej babinec ![]()
Jo a plinky uz prisly,sestra rika,ze krasne vonej po miminku
. Ja je uvidim az na zacatku zari,pac mi je doveze sem tchyne letadlem ![]()