Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Neczuz ja uz body nedavam, mam jeste par od Engela, ale zacinaj bejt kratky, tak mu to strkam do Longiesu jako triko, a pres to davam jeste triko s dlouhym rukavem, aby si ty hedvabno vlneny zazraky uplne nezrasil. Jak jsou ty longiese vysoky az skoro do podpazi, tak mu to z nich ani nevylejza.
knopinka píše:
Neno díky, koukala jsem na to, objednala bych si pak s vámi. Plenek není nikdy dost
Ještě jsem se chtěla zeptat na ty MummysTouch, v ČR je nikdo neprodává, že? Ty by se mi taky líbily, moc se mi líbí ten jejich růžový kytičkový motiv, a ty maskáčové, ty jsou taky super.
Mommys Touch jsem našla nejlevnější na www.naturebaby.cz, nové za 460 Kč, ale jsou tam taky omezené barvy.
Pastelka píše:
Knopi, pletu to podle tohoto, jen jsem si to trošku upravila podle sebe, aby nebyli tak široké. No popravdě…na výsledek jsem sama zvědaváhttp://www.garnstudio.com/…/pattern.php?…
Ahoj holky,
kdo pletete, můžete mi říct, jestli ta zlatíčková česká přírodní vlna na pletení vlňáčků (složení směs australské merino, česká ovčí vlna) je kousavá nebo ne? Chtěla bych zkusit uplést longiesky a někde jsem četla názor, že je lepší místo, kde je plína uplést ovčí vlnou a zbytek merino, aby to nekousalo. Tak teď nevím…??? Abych neinvestoval čas do něčeho, co mi pak Mates bude odmítat, protože ho to kouše.
Pastelka: Děkuju za super tip na tyto stránky, hned jsem se inspirovala a pustím se po letech zase do pletení…
Oskárku - paní s Fleru umí uplést i jednobarevné, ale je problém v barvě. Jednak je to flekaté, ty pruhy mají za úkol rozrazit tu barevnou nejednotnost. A další věc je, že nechce na plenkovou část používat merino. Prý to její merino špatně drží a vlňáky protékají, na nožičky by zas klasická vlna mohla kousat. Barva na merino chytá jinak, než na vlnu a pokud přechod není oddělen pruhem jiné barvy, ale jsou obě barvy vedle sebe, je to dost znát. Domluvili jsme se, že je nezávazně uplete a pošle fotku. Strakatost mi nějak moc nevadila, ale ten přechod vlna a merino uprostřed stehýnka se mi vůbec nelíbil. Přecijen dát téměř 500 s poštovným za něco, co není úplně ono se mi nechtělo. Teď je prodává na fleru. http://img.fler.cz/…85701665.jpg
paivka píše:Pastelka píše:Ahoj holky,
Knopi, pletu to podle tohoto, jen jsem si to trošku upravila podle sebe, aby nebyli tak široké. No popravdě…na výsledek jsem sama zvědaváhttp://www.garnstudio.com/…/pattern.php?…
kdo pletete, můžete mi říct, jestli ta zlatíčková česká přírodní vlna na pletení vlňáčků (složení směs australské merino, česká ovčí vlna) je kousavá nebo ne? Chtěla bych zkusit uplést longiesky a někde jsem četla názor, že je lepší místo, kde je plína uplést ovčí vlnou a zbytek merino, aby to nekousalo. Tak teď nevím…??? Abych neinvestoval čas do něčeho, co mi pak Mates bude odmítat, protože ho to kouše.
Pastelka: Děkuju za super tip na tyto stránky, hned jsem se inspirovala a pustím se po letech zase do pletení…
Paivko, já nemám vlnu ze zlatíčka, ale z aukra, výrobce neznám, je silnější. Je na omak trochu kousavá, při pletení, pletu z ní tu plenkovou část, nožičky a lemy z merina. Po nalanolinování ale změkne, je pak jemnější, na tu plenkovou část dobrý, na nožky a lemy nahoře bych tuhle ale nedala. Myslím, že to bude problém obecně těchto ovčích vln. Ještě chci ale zkusit tu šumavskou.
Musím koupit čtečku a fotku sem pak vložím.
Mahja píše:knopinka píše:Mommys Touch jsem našla nejlevnější na www.naturebaby.cz, nové za 460 Kč, ale jsou tam taky omezené barvy.
Neno díky, koukala jsem na to, objednala bych si pak s vámi. Plenek není nikdy dost
Ještě jsem se chtěla zeptat na ty MummysTouch, v ČR je nikdo neprodává, že? Ty by se mi taky líbily, moc se mi líbí ten jejich růžový kytičkový motiv, a ty maskáčové, ty jsou taky super.
super díky mrknu tam
Já tu šumavskou ovčí mám od Efíka. Není tak kousavá, je jemnější. V podstatě bych jí skoro srovnala s merinem(bez superwash) co mi teď přišlo.
Po nalanolinování to o dost změkne. Mlaďas z ní má celý krátký vlňáky a nestěžuje si.
neczuz píše:
Oskárku - paní s Fleru umí uplést i jednobarevné, ale je problém v barvě. Jednak je to flekaté, ty pruhy mají za úkol rozrazit tu barevnou nejednotnost. A další věc je, že nechce na plenkovou část používat merino. Prý to její merino špatně drží a vlňáky protékají, na nožičky by zas klasická vlna mohla kousat. Barva na merino chytá jinak, než na vlnu a pokud přechod není oddělen pruhem jiné barvy, ale jsou obě barvy vedle sebe, je to dost znát. Domluvili jsme se, že je nezávazně uplete a pošle fotku. Strakatost mi nějak moc nevadila, ale ten přechod vlna a merino uprostřed stehýnka se mi vůbec nelíbil. Přecijen dát téměř 500 s poštovným za něco, co není úplně ono se mi nechtělo. Teď je prodává na fleru. http://img.fler.cz/…85701665.jpg
sice jsem se neptala já, ale katy, ale taky jsem ráda za objasnění
hm a taky bych je nebrala ![]()
tak já pořád nevím jaký vzít. máme doma longies BI, ale ta cena
jsou teda senzační, no
z fleru se mi taky líbí, ale trochu se bojím aby nekousaly…
no a tyhle jsou taky pěkný http://www.merinostar.cz/…ovaci-dlouhe ale cena za L pomalu jak BI
Příspěvek upraven 05.10.10 v 13:15
Oskárku ty na merinostar vypadají pěkně, ale dle mě budou hodně tenké, jako longies od BI to jsou fakt tlusťoši, stejně tak ty co plete paní na fleru, ty jsou taky dost hrubé. Ty úplety fakt nevím, na mě to působí moc tence. Vlastně Mirii má tu vlněnou plínu SIO od merinostar, by nám mohla říct jak to vidí ona. ![]()
Příspěvek upraven 05.10.10 v 13:25
HOlky nedávno jste tady řešily vlněnou šáličku, jsem teď koukala na ty stránky merinostar a tam mají vlněný čtverec, to by taky mohla být možnost na vlňáčky pro mimi, co?
http://www.merinostar.cz/…neny-ctverec
katy, to je to, kvůli čemu je zvažuju…
něco nového o bambinexu?:-)
jo ještě ten odkaz na prodej plen
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Oskárku díky za připomenutí toho Bambinexu, tak bohužel asi s toho nic nebude, distributor má blbé podmínky při odběru toho velkého balení, tak že se to nevyplatí brát, tak že asi nic. ![]()
holky to je mazec,ale včera došly blueberry
vypadají jako na fotce, sedí a ta rychlost a poštovné za
ve čtvrtek večer objednávka+platba, v pondělí dopoledne ve schránce
za 1,6libry šterlinků poštovného ![]()
Katy2 píše:
Oskárku ty na merinostar vypadají pěkně, ale dle mě budou hodně tenké, jako longies od BI to jsou fakt tlusťoši, stejně tak ty co plete paní na fleru, ty jsou taky dost hrubé. Ty plety fakt nevím, na mě to působí moc tence. Vlastně Mirii má tu vlněnou plínu SIO od merinostar, by nám mohla říct jak to vidí ona.
No nevim,nejak moc je nepouzivam, vzala jsem velikost L a jsou takove volnejsi…ale myslim,ze i samotne trochu povolily. Nejsou to anizadne drzaky - provlhnou s jejich vyplni,ktera se tam pripina. Ted jsem jim dala jeste dalsi lano kuru a zatim dobre,ale Achdarky davam stokrat radeji a na noc bych teda tyhle vlnaky nedala… Druhe uz bych nekoupila,ale pravda,ze je moc nepouzivam po tom co sem je jednou mohla malem zdimat…
Tak to hoď sem.