Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Regi,
pokud si jsi jistá dnem ovulace a máš od ní 18. den bez MS, jsi 100% těhotná!!!!! MS od ovulace přijde od 12. do max. 16. dne..... a osmnáctý den se považuje za 100% potvrzení těhotenství - test v tuto chvíli není tak rozhodující. V odborných kruzích říkají, že pokud MS přijde např. 19. den od ovu, už se jedná o raný potrat…tak posílám velikou gratulaci a přeji vše nejlepší!
Ahojky!
Jen jsem chtěla napsat, jak je to s tou BT. Už jsem to tady někde psala, ale napíšu to znova.
Je dobré si měřit BAZÁLNÍ TEPLOTU , ale už několik dní před ovulací.
V první polovině cyklu ( DO OVULACE ) je teplota nižší - u každé je jiná, takže si to musí každá odpozorovat sama. Ale den PO OVULACI teplota stoupne o 0,2°C nad nejvyšší teplotu, která byla v 6-ti předcházejícíh dnech (před ovulací), ne míň. Od 4-tého dne zvýšené teploty je už opět NEPLODNÉ OBDOBÍ . Samozřejmě jsou věci, které BT ovlivňují a tím i zvedají (např. stres, nemoc, alkohol, nevyspání, …). Pokud něco takového zvýší teplotu v těch 6-ti dnech před ovulací, tak se tado teplota jakoby nepočítá a místo ní se vezme 7-má teplota před ovulací. To znamená, že není nutné, aby byla teplota přes 37°C - to já nikdy neměla ani po otěhotnění.
Jestliže se tato zvýšená teplota udrží déle než 17 dní , jde prokazatelně o TĚHOTENSTVÍ . Pokud pak dorazí MS, jde o potrat ve velmi ranném stadiu. Jinak období zvýšené teploty trvá jen 12 - 13 dní, pak dorazí MS.
Teplota klesá den před MS nebo v ten den.
Regi , jestliže je teplota zvýšená 18-tý den, jsi těhotná. Nevadí, že Ti testy vyšly negativně, některé nejsou moc spolehlivé.
Vedla se tady o nich diskuze, tak Ti ji tady překopíruju (je to trochu zkrácené a upravené, možná se tam něco opakuje):
//Jedna z pisatelek věří testíku CLEARBLUE . Jenže ten stojí 180,– Kč.
Falešně ji ukázal testík SERATEC DIRECT a UNIMARK PROUŽEK, přestože těhu nebyla.
Další psala, že určitě jsou testy za 30-70,– Kč, které jsou úplně stejně spolehlivé a dokonalé jako CLEARBLUE .
Jde o tyto testy: BEST , HCG . Loyd -prodává síť lékáren Loyd, pak myslím AXIOM - všechny za 30 až 70kč.
Za cenu okolo 30,– Kč se prodává těhu test americké výroby citlivý už na 10 jednotek HCG, ale bohužel si nepamatuje jméno …
Další píše o testech, které sama vyzkoušela:
BEST - fungoval spolehlive.Stoji kolem 30Kc dva, ale maji mensi citlivost (50).
BABY TEST - dva za 33Kc, mají lepsi citlivost (25), jde zkouset 2 - 3 dny pred MS. A pry je kvalitni.
Citlivosti testů je rozdílná. Mezi nejpoužívanější testy patří:
HCG , BEST 2 a BABY TEST - jsou to ty nejlevnější a jsou stejně spolehlivé jako ty drahé. Koukej na množství hcg, musí tam být 25 jednotek ne víc. 18DC je asi brzy, záleží kdy jsi měla ovu, nejdříve se mi ukázal test 10 dnů po ovu.
Z krve to lze poznat už 5 dnů po ovu.
Český test - AXIOM PLUS (25 mIU/ml) - stál jen 26 Kč.
Další se jmenoval UNIMARK taky 25 mIU/ml a stál 59.50kč.
Pak byl ještě jeden test MAMATEST (od formy, co dělá vitamíny Mamavit), asi za 40 Kč.
Na ten SERATEC je hodně stížností na falešnou pozitivitu. PROUŽEK UNIMARKT nevím, byl mezi podezřelými z falešné pozitivity.//
Ahojda jestli si chceš blíže psát o nekonečnosti měření bazálních teplot tak můžeš na tento e-mail Tarrynka@seznam.cz - sice o tom moc nevím, měřím se teprve od října, ale mám jiné zdravotní problémy a myslím si, že mám lidský přístup-teď mě asi ženský ukamenujou ale myslím tím laický a pokud možno nezaujatý přístup-všude se mluví o tom jak „na to nemyslet-tak na to pojďte nemyslet spolu!“ Ahoj Tarrynka
No jo funguje to
Teplotka ještě o půl stupínku stoupla, jsem 36DC na 37,25 a těhu test byl pozitivní. Teď jenom potvrdit vše Dr. a vymodlit si hladký průběh ![]()
Ivusko já měřila teplotky celej měsíc od skončení menzesu, tákže poctivě…jenom mně na chvíli zarazil ten testík. Tenhle je už jasnější, tákže není pochyb že teplotka reaguje na jedničku! Díky holčiny všem, které jste mi tady něco napsaly na můj dotaz. ![]()
Ahoj všem, potřebuji poradit.Může dojít k ovulaci až dva dny po zvýšení BT? Všude se píše, že den ovulace je většinou den posledních nízkých teplot. Tím že dojde k uvolnění vajíčka, tak dojde k uvolňování progesteronu, který působí zvýšení teplot.Myslím, že svoje tělo znám docela dobře. Měřím, BT už 2 roky. Ano, tak dlouho se snažíme.Někdy mě bolí v podbřišku a 2.den je BT nahoře(typické ovu bolesti)Problém je, že tento měsíc jsem byla na folikulometrii.Minulý pátek byl folikul velký 16mm.Na další měření jsem měla přijít až další pátek a pan doktor mi řekl, že k ovu došlo podle prázdného folikulu před 2 dny-tedy ve středu. Když jsem mu řekla, že BT je nahoře od úterý, tedy že k ovu došlo už asi v pondělí, řekl, že neví, že se to dá těžko posoudit.Ovu bolesti jsem tento měsíc neměla. Jsem z toho už nešťatná. Všechno je v pořádku a mimi nikde.Myslíte že má pan doktor pravdu? Vzhledem k tomu, že folikul roste přibližně 2mm za den, odpovídala by ovu teké pondělku. Tak nevím. Náš problém je, že přítel je často pryč, takže se trefujeme jak se dá do plodných dnů.Děkuji všem za vaše příspěvky.
Ahoj holky chci se zeptat uz podruhe beru clostilbegyt na ovu jelikoz u me nebyla ted mam porad bazalni teplotu 37,2- 37,7 bolest v podbrisku husty ciry vytok bez zapacha zvetsili se mi prsa myslite ze muzu byt tehotna?? Dekuji za odpoved