Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak se přidávám do vašeho klubu těhulek snažilek. Mám oproti vám asi jednu velkou výhodu a tou je moje 2,5 letá dcera. V květnu loňského roku jsem byla na laparoskopii vaječníku a v září mi řekli, že pokud chci ještě jedno dítě tak že nemám na nic čekat-no tak na nic nečekáme a snažíme se (první bylo hned na poprvé
), ale zatím se nic neděje. Vím, že je to krátká doba ale vzhledem k tomu že mě čeká odstranění vaječníků tak mám naspěch (je mi pouze 26 skoro 27). Zítra jedu do nemocnice a jestli nebudu těhotná tak mi prý na:,–(í nějakou podpůrnou léčbu tak jsem zvědavá. Od října si měřím BT ale jsem z toho jelen - teplota mi neuvěřitelně lítá, takže vůbec netuším jak na tom jsem. Jen pro příklad:
5 den cyklu 36,6
6 DC 36,4
7 DC36,6
10 DC 36,3
11 DC 36,8
12 DC 36,2
13 DC 36,4
a tak se mi to opakuje asi třikrát do měsíce takovýhle výkyvy-fakt tomu nerozumím-no uvidím co mi řeknou zítra-jinak všem hodně zdraví a pokud mi někdo poradí s tou mojí BT tak předem díky.
Milá Tarrynko,
nepíšeš, kdy a kde si teplotu měříš. Tak dodám, že to musí být před vstaním a v posteli. Nesmíš ani na záchod. V momentě, kdy vstaneš a Tvůj krevní oběh začne kolovat na plné obrátky, teplota se automaticky zvýší!!!
Jinak malé výkyvy jsem měla taky při měření, ono to jde trochu nahoru, pak zase trochu dolů, v momentě, kdy ale vystoupne teplota nad 37, měl by to být Váš šťastný den!!
Nám se to tak povedlo v druhém cyklu po vysazení HA. (
Manžel čekal každé ráno, než šel do práce, jestli bude paleček nahoře nebo dole!!! To bylo slávy, když zůstal nahoře.) HA jsem užívala 3,5 roku. Před tím jsem o mimi bohužel přišla…
Držím Vám moc pěsti a i kdyby jsi měla dostat tu podpůrnou léčbu, určitě to za to stojí.
Zdravíme
Iva a Michael 35tt ![]()
Teplotu si měřím před vstaním z postele a pořád na stejném místě
, ale nad 37 jsem ji neměla ani jednou od září-to znamená, že vůbec nemám ovulaci? Slyšela jsem že nemusí proběhnout každý měsíc ale tři měsíce? No jsem na to zitra zvědavá-pak dám vědět.
Ahoj Tarrynko,
o ovulaci jsem se bavila s kamarádkou, která je zdravotní sestra, v době, kdy jsem měla naplánováno HA vy:,–(it a i proto, že jsem hned začala s měřením BT. Říkala mi, že se může stát, že ovulace neproběhne, jen nevím, jak je to s těma třema měsíci
Je ale dobré, že si ji měříš, a to už delší dobu, tak zítra ukaž Dr. Tvůj měřící plán a ona už uvidí, jak dál.
Tak ať je zítra vše O.K.
Iva a Michael 35tt ![]()
Ahoj Tarrynko,
k těm teplotám-mě třeba vylítne,když se večer napiju třeba jen jedné skleničky vína
Taky když jdu spát hodně pozdě,tak se to na mé teplotě odrazí
Teplotu nemusíš přelítnout přes 37,ale stačí když stoupne o 3 stupínky od normálu.Snad jsem ti pomohla - Hanka
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné, aby jsem měl menstruaci a bylo těhotná. Teplotu si měřím ráno než vstanu na stejném místě a minulý cyklus jsem před ovulací měla 36,4 a pak 36,9 až do menstruace a teď jsem 7 DC a mám 36,7. Myslíte si, že bych mohla být těhotná? Poraďte prosím
Ahoj Cindo,
těhotenství a menstruace je zpočátku možná, jen ne silná. Tvá teplota se mi ale na těhotenství nezdá dost vysoká. Neměla by klesnout. Máš další příznaky? Mně např. začaly dost rychle bolet prsa, v 5tt. Spatně se mi udělalo až od půlky 7tt a to zůstalo.
Pokud si ale opravdu nejsi jistá, udělej krok k testu.
Přeji Ti moc štěstí
Iva a Michael 35tt ![]()
Ahoj Ivo, děkuju za odpověď.
Dneska jsem měla teplotu 36,9, takovou jsem měla i před menstruací. Mám bolesti v podbřišku a nemám ani chuť k jídlu. Nevím, jestli jsou to příznaky těhotenství. Dneska si jdu koupit test, tak uvidím. Měj se krásně. Cinda
AHOJ, POTŘEBOVALA BYCH RADU MOC PROSÍM, UŽ PŘES ROK NEBERU HA, MS MÁM PRAVIDELNOU, ŽÁDNÁ ZPOŽDĚNÍ, OD ZÁŘÍ SE SNAŽÍME O MIMČO. NO A TED SE MI ZPOZDILA O TŘÍ DNY A PAK JSEM ZAČALA ŠPINIT, SPÍŠ JAK HNĚDÝ VÝTOK NEBO NĚCO TAKOVÉHO- TAK NECELÉ DVA DNY, MĚLA JSEM I TAKOVÉ BOLESTI V PODBŘÍŠKU. A JINAK MÁM PLNĚJŠÍ PRSA.MÁM STRACH JESTLI JSEM TŘEBA NEPOTRATILA, TEST JSEM SI NEDĚLALA. MYSLITE ŽE BYCH MOHLA BÝT TĚHOTNÁ, NEBO ŽE JSEM MOHLA POTRATIT A ANI O TOM NEVĚDĚT. DÍK ZA ODPOVĚD
Ahoj Martinko.
Těhotná být můžeš. Nejlepší bude, když si uděláš test a budeš to mít jisté. Špinění se na začátku těhotenství prý vyskytuje často. Nesmí to ale přejít do krvácení, jako se to stalo mě. To už je raný potrat. Prý se to ale stává ve 25 - 40% těhotenství a většinou žena ani neví, že byla těhotná. Jestli jsi to ale ani po tom špinění nedostala, tak ti test určitě řekne, jestli // nebo ne.
Ahoj holky,
můžete mi prosím poradit? BT jsem si tento měsíc neměřila pravidelně, spíš jenom tak ze zábavy když jsem zabloudila na tyto stránky. Už 2 měsíce se ale snažíme s manželem o mimi. Teď mám 2 dny před MS a BT mám o 3 čárky vyšší než před 4-5 dny. Myslíte žeby jsem už mohla být těhotná? Měla některá z vás taky takovou zkušenost? Díky moc za odpověď.
Jo zapoměla jsem napsat,
že moje BT dnes byla 37,1. Není to moc na to, že v pátek by měla přijít MS?
Ahoj Kačko!Teplota může klesnout prudce!Takže v pátek ,když bude nad 37 je to reálné,ale na Rodině.cz říkají až po 18 dnech po ovulaci je jistota!!Tak ať ti to vyjde
!Já jsem 17 den po OVU 37,1 tak doufám
!Pá Hanka
Holky každá za sebe co to může bejt když se teplota drží už 35DC? Jsem teď po ovulaci 18-tý den a teplota stále 37,2. Dělala jse is dva testíky 30D a 31DC a zřejmě byly negativní. Čárka byla jen jako „stín“ skoro neviditelná. Má smysl si dělat další testíky, nebo prostě jen počkat do tetky?
Ahoj Regi!To co popisuješ asi znamená TĚHOTENSTVÍ
!Já jsem měla slabou čárku,teploty také vysoké a teť to mám i potvrzené,že jsem těhotná.Udělej si testík tak za týden!Pá Hanka