Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky holky chtěla jsem se zeptat jestli jsou hodnoty bt stejné při každím těhu nebo můžou být různé, třeba když jsem ted byla těhotná tak jsem měla hodnoty pod 36.6 a pak jak jsem otěhotněla tak jsem měla hodnoty kolem37.2 jenže pak jsem potratila. Tak by mě zajímalo jestli to bude při dalším těhu stejné nebo to může být jiné moc se v tom neorientuju jo a ještě když čekám menstruaci tak by se teplota měla zvýšit a pak hned snížit že? Díky za radu
Ahoj beruško,
bazální křivka vypadá tak, že teplota je na nízké hodnotě, po ovulaci stoupne cca o 0,2-0,3°C a den před menstruací klesne a přijdou měsíčky (ten pokles před krvácením nemusíš zaznamenat).
Pokud dojde k oplození, tak za cca týden může dojít k dalšímu zvýšení teploty o 0,2°C (což u tebe zjevně došlo?), ale není to u všech pravidlem (tzv.trojfázová křivka). Samozřejmě pak neklesne a MS se nedostaví.
Neuvádíš, jestli těch 36,6 bylo před ovulaci nebo po ovulaci, takže jenom podle hodnot odhaduju, že se ti teplota mohla zvýšit dvakrát.
Pokud je to tak, myslím, že je pravděpodobné, že se tělo bude chovat stejně, pokud měříš denně a ve stejnou dobu.
Výborné informace o bazální teplotě jsou na stránkách http://merenibt.xf.cz/
Ahoj berusko,
zkus to kdyztak presneji popsat. Obecne ty obsolutni cisla muzou byt u kazde holky jine. Myslim ze muze zalezet treba i na teplote v mistnosti a tak takze urcite pokazde ty hodnoty nemusi byt stejne. I kdyz u mne to funguje dost spolehlive. Pred ovulace je teplota kolem 36,3, nekdy je videt den pred ovulaci pokles treba az na 36,0 a po ovulaci to vyskoci na 36,8. Kdyz jsem byla tehotna tak cca 8 dni po ovulaci to vyskocilo na 37,0. Ale mysli ze v jinem tehotenstvi to muze byt trosku jinak. A jinak v den co dostanu mesicky to spadne zas na 36,6. Tak jsem poznala i potrat, protoze mi teplota spadla.
Ahojky, oživuji diskuzi, potřebuju poradit. BT měřím 5 měsíců, křivky téměř ukázkové, ale aktuálně se mi rozhodila teplota od hlenu, teplota šla nahoru, ale podle hlenu by ovulace teprve měla přijít. Během minulých měsíců měření jsem nepila a teď to byly dvě oslavy za sebou, ne že bych se opila, ale přece jen od té 0 (skoro permanentní řidič) to byl celkem rozdíl. Takže moje otázka zní, co vám dělají teploty když večer před tím pijete alkohol.
ahoj, tak jsem to pro Tebe otestovala, včera jsem vypila pár skleniček vína a řekla bych, že dneska byla teplota v normálu. Je fakt, že mám už po ovu, ale i tak myslím, že to snad ranní teplotu neovlivní.
Díky moc, tak nevím co to bylo za anomálii, vyskočilo to o 0,3 už jsem myslela, že je ovulka dřív, ale pak to zase spadlo a normálně vylezlo ve správném termínu.
Dneska jsem si dala sklenicku, tak uvidím zítra. Jednou ráno jsem cítila bolení v krku a taky jsem měla vyšší teplotu, tak to možná bylo něco jinýho. Držím palce. ![]()