Jaká je bazální teplota v těhotenství?

1
11.6.10 13:17

Bazalni teplota

Dobrý den!Chci se zeptat jaká je bazálni teplota když je žena těhotná.Ja mám 3 den 37.3.Myslíte že jsem těhotná?Děkují za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
11.6.10 13:29

Jestli neměříš už nějakou dobu, tak to těžko poznáš. Chce to vědět, jak se ti mění teplota během cyklu. Já to měla tak, že od MS do ovulace byla nižší, pak vzrostla a před MS (tak den dva) klesla. Když jsem byla těhotná, tak cca 10 dní po ovulaci ještě vzrostla a už se držela. Ale BT dost ovlivňují i vnější vlivy, musí se měřit za stejných podmínek, což třeba v tomhle počasí, kdy je jeden den 10°C a pár dní nato 35°C nevím nevím :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
11.6.10 13:31

no, bazalna teplota moze byt v tehu zvysena. ale nie je ziadna hranica nad ktoru musi byt zvysena, musi byt prostie vyssia ako predtym.

musela by si poznat svoje teploty predtym a takto zvysena teplota by musela byt aspon 20 dni po ovulacii.

niekto ma teplotu 36,7 a je tehu, niekto ma 37,5 a nie je.

ak chces vediet ci si tehotna, urob si test :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.6.10 13:49

Tak, teď jsem si dala práci a našla stránky, kam jsem chodila pro radu já, když jsem se snažila otěhotnět s prvním synem: http://merenibt.xf.cz/ Myslím si, že autorka si dala takovou práci, že vyčerpávajícím způsobem popsala vše. Takže se ani nebudu pokoušet tu něco vysvětlovat. Akorát potvrdím, pokud si teplotu neměříš aspoň jeden cyklus, těžko z toho něco uvozovat - ale i to se tam dočteš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.6.10 13:52

A ještě jsem si dala větší práci a vyhledala odpověď přímo na tvůj dotaz:

„Několikrát jsem již zdůrazňovala, že každá jsme jiná a co je pro jednu normální, pro druhou může být velice neobvyklé. Takže zatímco jedna je ráda, když se jí po uvulaci teploty vyšplhají až téměř k zázračným 36,6, pro druhou jsou to teploty předovulační a po ovulaci běžně překračují 37. Svoji roli hrají i teploměry - kdo měří rtuťovým v pochvě, pravděpodobně bude mít teploty mnohem vyšší, než kdo měří digitálním v ústech.
To vše tu zmiňuji proto, že jsem se již několikrát setkala se zjednodušeným názorem, že těhotenství automamaticky znamenají teploty přes 37. Jsou ženy, které bez problémů otěhotní i s hodnotami 36,5, a potom i takové, pro které je 37,2 naprosto běžná poovulační teplota. Takže určitě nezoufejte, pokud Vám teploty neukáží vysněnou 37 (a naopak předem nejásejte, až 37 na teploměru objevíte), porovnávejte vždy pouze své křivky se svými. Samozřejmě, že pokud Vaší doposavad nejvyšší naměřenou hodnotou bylo 36,8 a nyní už máte pátým dnem teploty přes 37, pokud nejste nemocná nebo neberete nějaké léky zvyšující teplotu, těhotenství je velice pravděpodobné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
12.6.10 00:16

ahojky, zalezi ktery 3.den myslis? Kazdopadne se rika 18 DPO pokud je zvysene teploty (nemusi byt nutne nad 37,je to individualni),tak jde o tehotenstvi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.6.10 00:24

Ahoj,

našla jsem tuto diskuzi a tak vám sem napíšu můj problém.

Minulý cyklus jsem BT neměřila, protože jsem šla na laparoskopii a měřit jsem začala až po ní, abych věděla kdy dojde MS. BT byla stále okolo 37 - 37,4, den před MS klesla na 36,8 a večer už bylo špinění, v neděli 6.6. MS v plném proudu, ale bylo mi už několik dní divně, pálila mě žáha, žaludek na vodě, motolice a tak v úterý jsem zkusila měřit a BT byla na 37 ve středu jsem neměřila až ve čtvrtek, to už MS nebyla a BT je 37,1, tak též i v pátek. Zkusila jsem tt a nic. Je možné, aby to bylo způsobeno tím vedrem nebo by to spíše mohlo znamenat těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.6.10 09:30

eragus, a co mas v grafe tu meds? to Ti tiez mohlo zdvihnut teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.6.10 13:03

soldi, to je clostík a ten mi BT nezvedá, brala jsem ho už i před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.6.10 13:29

eragus,no, moze sa stat, ze teraz Ti ju zdvihol. prve cykly s clostilom sa mi tiez zdalo, ze mi ju nezdviha, ale teraz mavam dost vysoke teploty hned na zaciatku cyklu.
ak mas nejake pochybnosti, chod si dat proste zobrat krv, to mas najistejsie. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.6.10 16:52

soldi, v pondělí jdu na KO na gyndu, tak se na to zeptám a uvidíme, co on na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.6.10 18:08

no, dutinku mozno uvidi, a ak nie, tak to bude vediet podla vysokej sliznice. tak potom napis ako si dopadla :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.6.10 19:29

soldi, jasnačka, v pondělí odpoledne podám hlášení. Nevíš jestli po clostíku může být občasné píchání v prse, spíš jako u bradavky nebo v bradavce. Dneska to mám od rána, prostě z ničeho nic to tam bodne a pak je zase klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
13.6.10 09:21

eragus, cloveka normalne sem tam pichne, nemusi to nic znamenat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.6.10 13:08

Ahoj,

soldi, tak na mě asi ty vedra působili, dnes se rapidně ochladilo, venku je jen 16 a BT už klesla na 36,6, ale ty prsa zvostali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí