Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ji2llka já měřím taky teprve měsíc…je taky možnost, že ten pokles na 36,3 znamená ovulaci..uvidíš, jaké teploty naměříš během dalších dnů… na uhnizďování je 3DPO brzy ![]()
@lenny27 graf? mám svůj minigraf v mobilu.:))) ten je nutný?:)
@lenny27
počkej jak že znamená ovulaci?:)))) to nechápu… když stoupne teplota je ovu nebo? kdž klesne? ehe… já jsem z toho zmatená.:)))
@Ji2llka no, co jsem četla, tak když teplota stoupne a drží se tři dny po sobě vyšší než v 6 předchozích dnech, ovu proběhla…většinou píšou, že za ovu se považuje poslední den nejnižších teplot…já to měla tak, že mi teplota klesla, pak na tři dny sice stoupla, ale pak mi klesla znovu a v tu dobu proběhla teprve ovu…chtělo by to ještě další tři teploty po tom posledním poklesu na 36,3 ![]()
@lenny27 aha takže ty myslíš, že je možné že ovu mám dneska? nebo že přijde? to bych potřebovala vědět, no jasně já budu měřit dál.:) uvidíme co z toho bude.:) je to na palici, kdybych věděla, jak je to složitý mít miminko, tak si zbytečně nezaplácávám tělo práškama.:) hihi
@Ji2llka jo, přesně to je můj případ, myslela jsem, že to bude raz dva a ono nic
Být tebou, tak bych určo dneska spáchala snaženíčko a uvidíš, jaké budou další teploty…podle toho co jsi psala, tak by se měly zvednout po ovu nad 36,9…ale klidně je možný, že u tebe ovu už proběhla, jedna nízká hodnota ještě nic neznamená…určitě měř dál, pak uvidíš…ono těžko říct, když měříš první měsíc…nevíš ještě do jaké výšky ti dosahují teploty po ovu…po prvním měsíci meření budeš chytřejší
doporučuji si zadávat hodnoty meření např do grafu na fertility.com, tam ti graf vyhodnotí, kdy ovu pravděpodobně proběhla ![]()
@Ji2llka dokud ti ta teplota nad 36,9 nevyleze, ovu ještě neproběhla…ale to zjistíš až po dalším měření…já už jsem skoro na konci grafu a je to hezky vidět, ikdyž ovu proběhla dýl, než jsem si myslela
no, myslím, že během dalších 5 dnů už bude z měření jasno ![]()
@lenny27 já mam v mobilu aplikaci, která se jmenuje womanlog pro, mám ji teda free takže trochu ořízlou, ale na graf mi to stačí, zadávám si tam BT a ten graf tam mám, ale do PC ho nedostanu. Jenže mě šlo spíš o to, zda je ještě možnost tenhle měsíc a nebo zase musim čekat do příštího.:)tak pokud tvrdíš, že je možné mít ovu dneska, tak to je jasný, že budem ve snažení pokračovat.:) je to šílen, člověk chce založit rodinu a je závislej na jednom jedinym dni v měsíci a když ho mine tak prd.:) pak mi řekni, že se tam lidi náhodně trefí.:) no… a já myslela, že vysadim prášky a v tuhle chvíli že už budu mít pupek:))) ha ha ha.:))) jak dlouho se snažíte vy?:)
@lenny27 tzn že těch 36,5 co jsem měla předtím každý den nic neznamená? protože pak až vyrostla teplota a ted šíleně spadla, znamená to že ted když vyleze na 37 je ovu.:)? na to by měl být speciální předmět ve škole.:D každopádně si ještě asi pár měsíců na mimi počkám to tak vypadá.:)
@Ji2llka to jsi celá já
měla jsem to samý…a teď když jsem zjistila jak těžké je trefit se v tu správnou chvíli, tak jsem z toho akorát každý měsíc nervózní
to se taky můžeme trefit za 5 let
určitě si myslím, že ta možnost je…měříš ve stejnou dobu? a cyklus máš dlouhý jak? Pravidelný?
@Ji2llka není podmínkou, že musí vylézt na 37…u tebe to tak, ale nejspíš bude…protože v té první fázi máš teploty celkem vysoké (teda oproti mě:). Určitě se ještě snažte…myslím totiž, že po ovu nemáš…třeba se mýlím, měř a uvidíš, co z teploměru vyleze během dalších dnů ![]()
@lenny27 já jsem ale 10 dní po menstruaci měla 36,5 a až pak se na tři dny zvedla a ted prostě bum..:) měřím se každé ráno i o víkendu v 6:50 než vstanu z pelechu. a jinak cyklus mám pravidelný i po práškách plus mínus den. Až na minulý měsíc to jsem to dostala 3× jednou jen na jeden den. Jinak délka cca 26 dní. Doktor tvrdil že ovu přichází kolem 10. dne cyklu.:) už jsem z toho na palici.:)fakt nevím na co jsem brala HA.:)) akorát jsem po ní přibrala a narostli mi vnady jinak to bylo koukám k ničemu.:D No uvidíme…:)ale moc ti děkuji za cenné informace.:) a přeju moc štěstíčka protože toho je tady potřeba asi úplně nejvíc.:)
@Ji2llka tak to máš výhodu, já mám cyklus každý měsíc jak se mu zlíbí
třeba u tebe ovu již opravdu proběhla, ale spíš mi přijde, že ne…až budeš mít další teploty, tak klidně písni
držím palečky moc, moc ![]()
@Ji2llka dávám ti sem svůj graf, jen pro ukázku…je vidět jak mi klesla teplota 6.1.,7.1.,8.1…pak výrazně stoupla a to jsem si myslela, že 9.1. proběhla ovu…jenže teplota pak opět klesla a ovu prběhla nejspíš až 14.1. ![]()