[b]Duphaston[/b]

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
18.12.04 10:56

Tak jsem taky dostala duphaston!Snažíme se rok po potratu a nic!Doktor zjistil z bazálních teplot,že většinou nedochází k ovulaci.Po vánocích mám přijít pro další prášky.Doufám,že nebudou potřeba!Na jaře mě přítel odjede do zahraničí a to to dítě neuděláme vůbec :cry: !Tak doufám,že se to nějak rozběhne a brzo se podaří :) !Jsem ráda,že jsem se dokopala zajít k doktorovi ještě před vánoci a začít to řešit :idea: !Mám šanci ještě tento měsíc,nebo si počkám jak píšete 2 - 3 měsíce nebo taky déle :?: Pá Hanka

• Citovat
  • Upravit
Luccka
2.1.05 14:10

Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. Beru už sedmý měsíc Duphaston. Miminko na cestě pořád není a já mám cykly pořád (i po pravidelném braní Duphastonu) 33-36 dní (jednou i 40) . Beru ho vždy od 17 DC, ale začlo mi vrtat hlavou, že i v návodu je psané, že se musí brát ož po ovulaci. Ale já mám cykly dost dlouhé, takže teoreticky by ovulace mohla být třeba až 20 DC, ale to já už baštím Duhpaston. Takže mě tak napadlo, že asi řeknu doktorce, že už ho nechci, že to chci zkusit bez něj. Co myslíte, přemýšlím dobře icon_lol.gif ?
Dík a mějte se. Lucka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.1.05 16:08

Čau holky,
i já dostala duphaston hned po první návštěvě doktorky že chceme mímo a první měsíc bez prášků se to nezdařilo. už ho beru 9měsíc, takže toho už mám slušně za sebou, následovali ultrazvuky na prokázání ovulace, pak krevní testy pak prášky na snížení velmi mírně zvýšeného prolaktinu, vše ostatní jsem měla ok až jsem došla ke clostilbegytu na stimulaci vaječníků, který teď začínám třetí měsíc, druhý už reagovali slušně…no a když to nevyjde, objednávám manžela na spermiogram no a pak se uvidí, buď už budeme mít konečně štěstí a nebo zjistíme ještě další problémy a bude následovat spec. centrum a další vyšetření. tenhle měsíc už jsem vážně doufala, že se to povedlo, začli mě bolet bradakvy a pak celý prsa který mě bolí stále, nešpinila jsem a na den MS jsem dostala jen špinění a velmi málo krvácení, že mi stačí slipka na celý den. tak jsem si udělala test, ale je negativní, tak jsem si opět vzala clostil a opět sedmý den půjdu na ultrazvuk acho jo, je to náročný, už na to myslím den co den…
taky jsem si nejdřív myslela že s duphastonem je to řešení a co nevidět se to povede, ale až pak jsem pochopila, že je to jen na podporu v druhé půlce cyklu, aby se lépe uchytilo vajíčko a tak, ale to by nejdřív muselo být oplodněno… a to je věc druhá…tak zatím papa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.1.05 18:22

Luccka

PříspěvekZaslal: Sun 02. Jan, 2005 14:10 Předmět: Odpovědět s citátem
Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. Beru už sedmý měsíc Duphaston. Miminko na cestě pořád není a já mám cykly pořád (i po pravidelném braní Duphastonu) 33-36 dní (jednou i 40) . Beru ho vždy od 17 DC, ale začlo mi vrtat hlavou, že i v návodu je psané, že se musí brát ož po ovulaci. Ale já mám cykly dost dlouhé, takže teoreticky by ovulace mohla být třeba až 20 DC, ale to já už baštím Duhpaston.
Jak ho bereš?Kolikrát deně a jak dlouho?Já ho brala 16-25dc 2×1prášek.Je to na ciklus a proto si myslím,že na ovulaci by jsi měla brát ještě něco.Já měla Duphaston 1 měsíc(na upravení ciklu) a ve středu jsi jdu pro nějaké prášky na ovulaci a pak taky půjdu na ultrazvuk,jestli prášky zabraly!Dost dlouho jsem si měřila bazální teplotu,proto doktor poznal,že většinou nedochází k ovulaci!Doufám,že se zadaří :D :! Pá hanka

• Citovat
  • Upravit
Luccka
2.1.05 19:04

Ahoj Hanko,
Duphaston beru od 17 DC do 27 DC a to 1 ráno a 1 večer. na ovulaci jsem dostala minulý měsíc Clostilbegyt, ale měla jsem po něm ohromnou cystu, tak už ho znovu nedostanu. Na jaře jdeme po CAR :cry: . Prý mi tam na ovualc dají něco lepšího. Já bych ale ráda zkusila, jestli opravdu nemám ovulaci třeba až dýl - kdy už baštím ten Duphaston. Asi je to jen taková úvaha - tonoucí se stébla chytá :lol: . Lucka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.1.05 22:09

Duphaston

Ahoj vsem snazilkam! Antikoncepci neberu uz rok. Utika to strasne rychle. V breznu jsem zacala merit bazalni teplotu a nanestesti ovulace u me probihala az 19 den a menstruace prichazela pravidelne po 25 dnech. V srpnu jsem se odhodlala k doktorce, zkontrolovali jsme to na ultrazvuku a od te doby beru Duphaston. Cyklus se mi prodlouzil na 30 dnu, ale touzeny vysledek je zatim v nedohlednu. Zacinam byt unavena z toho neustaleho pocitani dnu, mereni teploty a zklamani s kazdou menstruaci. Takze jsme s manzelem domluvili, ze si dame ted jeste pul roku pauzu a zrealizujeme si jeste par snu treba jako vylet do Parize, ktery mi manzel slibuje jiz od svatby. No a pak se do toho pustime nanovo. Lepe receno manzel pujde na spermiogram! (Nevim jak ten Vas muzsky, ale tomu memu se do toho ale vubec nechce! Trosku ho chapu, ale co by pro nas neudelal, ze!):lol: No hned je mi lip.
Takze preji nam vsem alespon to jedno splnene pranicko
 Jarka

• Citovat
  • Upravit
1512
3.1.05 14:34

ahoj,

luccka , ja beriem duphaston 16-25den 2× denne. neviem ci je to u teba mozne bez dup… ked is mala ovu 19dc a ms 25dc. tak mas velmi kratku lutealnnu fazu a mimco ma malu sancu stihnut as uhniezdit.
ja som dostala dup.. kvoli nedostatku progesteronu. 1× to zabralo po 3baleni. teraz ale neviem ci to klapne. ale po tom vsetkom sa mi uz fakt nechce merat bt a zistovat ci vobec mam ovu a casovat tulenicko. spravila som to raz a necitila som sa v pohode.
tak drzim palecky
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.1.05 14:41

já ho taky beru už asi 9 měsíc na podporu a taky od 16 do 25 dne ale dostávám to s ním pravidlně po 28. a ovu mám zatím pravděpodobně taky 17-18 den ale prý je to v poho na uchycení ještě takhle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.1.05 08:39

Ahoj Luccko!
Asi ta léčba zabrala :D :! Zatím jen slabá 2//,ale snad se to opravdu povedlo!Je mě líto,že u tebe to nepůjde tak snadno,ale oni něco ti doktoři s tebou vyvedou :P !Pá Hanka

• Citovat
  • Upravit
Iri
141
30.1.05 12:41

Ahoj,
ja jsem pouzivala Duphaston jako prevenci pri rizikovem tehotenstvi a zacala jsem ho brat asi v 8tt, kdyz jsem zacla trochu spinit.
Myslim, ze jsem brala 2denne.
Dopadlo vse dobre, nevim, jestli diky tomu prasku a ted mame 6m zdravou holcicku :D :D

Drzim palecky
Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
17.4.15 07:23

Ja ho taky beru ale zarazi me jedna vec.Muze mit vliv na bazalni teplotu ja mela vysokou uz jsme se tesila ze treba mimi a ted mi klesla po 3dnu uzivani :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí