Beauty sada pro 7 letou slečnu

61
17.4.23 21:35

Beauty sada pro 7-letou

Má téměř 7-letá parádnice si přeje k narozeninám nějakou beauty sadu s nalepovacími nehty, laky na nehty, rtěnkou.. V Bambuli viděla různé lákavé sady. Všechno je to ale made in China :-( Tak teď mám dilema jestli jí to povolit (třeba ty nalepovací nehty bych řekla, že problém asi nebude, ty snad brzo ztratí :-D, ale o kvalitě rtěnky a laků pochybuju…) Jak postupujete u takhle malých dětí. Snažíte se vysvětlovat jak je to škodlivé nebo máte nějakou značku dětských laků/rtěnky, které věříte víc? Taky aby chodila do školy s nalakovanými nehty mi přijde ještě dost brzo… Díky za názory a případné tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9173
17.4.23 22:14

Tomuhle trendů dárků jsem nikdy nepodlehla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
17.4.23 22:21

Koupila bych nějaké to ovocné barevné Labello místo rtěnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
17.4.23 22:32
@kaarbous píše:
Má téměř 7-letá parádnice si přeje k narozeninám nějakou beauty sadu s nalepovacími nehty, laky na nehty, rtěnkou.. V Bambuli viděla různé lákavé sady. Všechno je to ale made in China :-( Tak teď mám dilema jestli jí to povolit (třeba ty nalepovací nehty bych řekla, že problém asi nebude, ty snad brzo ztratí :-D, ale o kvalitě rtěnky a laků pochybuju…) Jak postupujete u takhle malých dětí. Snažíte se vysvětlovat jak je to škodlivé nebo máte nějakou značku dětských laků/rtěnky, které věříte víc? Taky aby chodila do školy s nalakovanými nehty mi přijde ještě dost brzo… Díky za názory a případné tipy!

Sedmileté holčičky žádnou beauty sadu nepotřebují, nalepovací drápy už vůbec ne 8o kup jí voňavý šampon, sprchač, dětský krém a jahodový balzám na rty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
17.4.23 22:34

@kaarbous dcera nějaké ty sady dostala, když měla 6 narozeniny, od rodičů ostatních dětí - já jí to dovoluji nalakovat si v pátek, sobotu - a v neděli večer odlakováváme - ono se to beztak už odlupuje, rtěnky také - prostě pouze doma přes víkend a za chvíli umýt, ona těmi laky teda i maluje obrázky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
17.4.23 22:41

Bo-Po laky na nehty jsou i pro malé děti. Jsou sloupávací, neobsahují acetylen, nejdou vylít, mají různé vůně. Kupovala jsem pro přibližně stejně starou slečnu. Předtím jsme měli také dětské, smývatelné vodou a bezpečné. Bo-Po je rozhodně lepší, mívají i sady se samolepkami. Na rty ovocné Labello nebo dětský jelení lůj princezna, mám pro mnohem starší. Nalepovací nehty v žádném případě.
Ven mi s tím nechodí, nechodí ani do školy, učí se doma. Mně se vyplatilo nic striktně nezakazovat a povolit v přijatelné míře. Pak se nebude chovat v jiné situaci jako utržená ze řetězu. Nakonec jsem v devíti letech povolila i zdravotně bezpečné dětské oční stíny a lesky na rty. Ale vybírala jsem pečlivě a dlouho, bez ohledu na ceny. Paradoxně, já se nelíčím vůbec a dítě se tím zabaví. Stejně to většinou po aplikaci okamžitě smyje.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
17.4.23 22:42
@stinga píše:
@kaarbous dcera nějaké ty sady dostala, když měla 6 narozeniny, od rodičů ostatních dětí - já jí to dovoluji nalakovat si v pátek, sobotu - a v neděli večer odlakováváme - ono se to beztak už odlupuje, rtěnky také - prostě pouze doma přes víkend a za chvíli umýt, ona těmi laky teda i maluje obrázky

Proč nemáte laky smývatelné vodou nebo slupovací? Odlakovač by pro mne byl nepřijatelný.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
17.4.23 22:44
@Betty MacDonald píše:
Sedmileté holčičky žádnou beauty sadu nepotřebují, nalepovací drápy už vůbec ne 8o kup jí voňavý šampon, sprchač, dětský krém a jahodový balzám na rty.

Moje postižená dcera měla zhruba od sedmi let prepubertu a začala se o takové zhovadilosti zajímat. Striktní zákazy jsou naprosto k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
78489
17.4.23 22:47
@krecik.dzungarsky píše:
Proč nemáte laky smývatelné vodou nebo slupovací? Odlakovač by pro mne byl nepřijatelný.

dostala to jako dárek na oslavě od ostatních dětí, nekupovali jsme to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
17.4.23 22:50
@krecik.dzungarsky píše:
Moje postižená dcera měla zhruba od sedmi let prepubertu a začala se o takové zhovadilosti zajímat. Striktní zákazy jsou naprosto k ničemu.

přesně, moje dcera se o tyhle věcičky zajímá snad od 5 let, já se moc nemaluju, ale babička make-up používá každý den, a dcera v nestřeženém okamžiku hned měla pusu růžovou od ucha k uchu, zákazy ničeho nefungují, lépe řečeno děti jsou pak opravdu jako utržené z řetězu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
17.4.23 22:52

Vzpomněla jsem si, že ty laky smývatelné vodou se jmenují Snails. Opravdu si stačí umýt ruce. Pouští okamžitě i čistou vodou.

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
17.4.23 22:55

Vyresila jsem to kosmetickou tastickou
Do ni jsem koupila pletove nebo jemne ruzove stiny, jemne tonovany balzam na rty, oboji prirodni od Alverde v DM. Laky pro deti se delaji slupovaci, nebo co odplavou ve vode, pripadne existuje milion druhu nalepek na nehty. Uspech taky mely trpytky do vlasu ve spreji. A treba drogerie Teta ma i detske pletove masky. To, co je v hrackarnach, na me moc nebudi dojem kvality :nevim:

• Citovat
  • Upravit
61
12.5.23 23:20

Díky za tipy a popis jak to řešíte s dcerami. Nakonec jsme koupili tu sadu kterou chtěla dle krabice v hračkářství (slupovacií laky, ozdoby na obličej, nalepovací drápy, stíny) a k tomu zvlášť ovocnou „rtěnku“ Labello a barevnou křídu na vlasy. Radost byla veliká, drápy si občas všechny na minutu nasadí, laky hned zdrapou dolů, jen ta mladší už byla s barevnými vlasy (večer jsme nedomyly :oops: ) i u doktorky :mrgreen:…teď už to nějaký den leží ladem, tak snad bude od těch „zkrášlovadel“ chvíli pokoj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí