Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Má téměř 7-letá parádnice si přeje k narozeninám nějakou beauty sadu s nalepovacími nehty, laky na nehty, rtěnkou.. V Bambuli viděla různé lákavé sady. Všechno je to ale made in China
Tak teď mám dilema jestli jí to povolit (třeba ty nalepovací nehty bych řekla, že problém asi nebude, ty snad brzo ztratí
, ale o kvalitě rtěnky a laků pochybuju…) Jak postupujete u takhle malých dětí. Snažíte se vysvětlovat jak je to škodlivé nebo máte nějakou značku dětských laků/rtěnky, které věříte víc? Taky aby chodila do školy s nalakovanými nehty mi přijde ještě dost brzo… Díky za názory a případné tipy!
@kaarbous píše:
Má téměř 7-letá parádnice si přeje k narozeninám nějakou beauty sadu s nalepovacími nehty, laky na nehty, rtěnkou.. V Bambuli viděla různé lákavé sady. Všechno je to ale made in ChinaTak teď mám dilema jestli jí to povolit (třeba ty nalepovací nehty bych řekla, že problém asi nebude, ty snad brzo ztratí
, ale o kvalitě rtěnky a laků pochybuju…) Jak postupujete u takhle malých dětí. Snažíte se vysvětlovat jak je to škodlivé nebo máte nějakou značku dětských laků/rtěnky, které věříte víc? Taky aby chodila do školy s nalakovanými nehty mi přijde ještě dost brzo… Díky za názory a případné tipy!
Sedmileté holčičky žádnou beauty sadu nepotřebují, nalepovací drápy už vůbec ne
kup jí voňavý šampon, sprchač, dětský krém a jahodový balzám na rty.
@kaarbous dcera nějaké ty sady dostala, když měla 6 narozeniny, od rodičů ostatních dětí - já jí to dovoluji nalakovat si v pátek, sobotu - a v neděli večer odlakováváme - ono se to beztak už odlupuje, rtěnky také - prostě pouze doma přes víkend a za chvíli umýt, ona těmi laky teda i maluje obrázky
Bo-Po laky na nehty jsou i pro malé děti. Jsou sloupávací, neobsahují acetylen, nejdou vylít, mají různé vůně. Kupovala jsem pro přibližně stejně starou slečnu. Předtím jsme měli také dětské, smývatelné vodou a bezpečné. Bo-Po je rozhodně lepší, mívají i sady se samolepkami. Na rty ovocné Labello nebo dětský jelení lůj princezna, mám pro mnohem starší. Nalepovací nehty v žádném případě.
Ven mi s tím nechodí, nechodí ani do školy, učí se doma. Mně se vyplatilo nic striktně nezakazovat a povolit v přijatelné míře. Pak se nebude chovat v jiné situaci jako utržená ze řetězu. Nakonec jsem v devíti letech povolila i zdravotně bezpečné dětské oční stíny a lesky na rty. Ale vybírala jsem pečlivě a dlouho, bez ohledu na ceny. Paradoxně, já se nelíčím vůbec a dítě se tím zabaví. Stejně to většinou po aplikaci okamžitě smyje.
@stinga píše:
@kaarbous dcera nějaké ty sady dostala, když měla 6 narozeniny, od rodičů ostatních dětí - já jí to dovoluji nalakovat si v pátek, sobotu - a v neděli večer odlakováváme - ono se to beztak už odlupuje, rtěnky také - prostě pouze doma přes víkend a za chvíli umýt, ona těmi laky teda i maluje obrázky
Proč nemáte laky smývatelné vodou nebo slupovací? Odlakovač by pro mne byl nepřijatelný.
@Betty MacDonald píše:
Sedmileté holčičky žádnou beauty sadu nepotřebují, nalepovací drápy už vůbec nekup jí voňavý šampon, sprchač, dětský krém a jahodový balzám na rty.
Moje postižená dcera měla zhruba od sedmi let prepubertu a začala se o takové zhovadilosti zajímat. Striktní zákazy jsou naprosto k ničemu.
@krecik.dzungarsky píše:
Proč nemáte laky smývatelné vodou nebo slupovací? Odlakovač by pro mne byl nepřijatelný.
dostala to jako dárek na oslavě od ostatních dětí, nekupovali jsme to
@krecik.dzungarsky píše:
Moje postižená dcera měla zhruba od sedmi let prepubertu a začala se o takové zhovadilosti zajímat. Striktní zákazy jsou naprosto k ničemu.
přesně, moje dcera se o tyhle věcičky zajímá snad od 5 let, já se moc nemaluju, ale babička make-up používá každý den, a dcera v nestřeženém okamžiku hned měla pusu růžovou od ucha k uchu, zákazy ničeho nefungují, lépe řečeno děti jsou pak opravdu jako utržené z řetězu
Vzpomněla jsem si, že ty laky smývatelné vodou se jmenují Snails. Opravdu si stačí umýt ruce. Pouští okamžitě i čistou vodou.
Vyresila jsem to kosmetickou tastickou
Do ni jsem koupila pletove nebo jemne ruzove stiny, jemne tonovany balzam na rty, oboji prirodni od Alverde v DM. Laky pro deti se delaji slupovaci, nebo co odplavou ve vode, pripadne existuje milion druhu nalepek na nehty. Uspech taky mely trpytky do vlasu ve spreji. A treba drogerie Teta ma i detske pletove masky. To, co je v hrackarnach, na me moc nebudi dojem kvality ![]()
Díky za tipy a popis jak to řešíte s dcerami. Nakonec jsme koupili tu sadu kterou chtěla dle krabice v hračkářství (slupovacií laky, ozdoby na obličej, nalepovací drápy, stíny) a k tomu zvlášť ovocnou „rtěnku“ Labello a barevnou křídu na vlasy. Radost byla veliká, drápy si občas všechny na minutu nasadí, laky hned zdrapou dolů, jen ta mladší už byla s barevnými vlasy (večer jsme nedomyly
) i u doktorky
…teď už to nějaký den leží ladem, tak snad bude od těch „zkrášlovadel“ chvíli pokoj ![]()