Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak tvoje obavy jsou zcela oprávněné a není to jen hysterie. Bércové vředy, zejména infikované MRSA, mohou být potenciální riziko pro novorozence i pro tebe po císaři.
MRSA je bakterie, která se snadno šíří kontaktem a může způsobit vážné infekce.
Novorozenci mají nezralý imunitní systém a jsou náchylnější k infekcím a operační rána po císaři je také rizikovým místem pro infekci.
Manželovi bych to vysvětlila a buď se zapřísáhne, že bude denně po otci desinfikovat koupelnu, měnit ručníky a hlídat čistotu, jestli má převazy, používat rukavice a nebo děda zůstane doma..coz je nejlepší varianta ![]()
Já bych byla v tomhle hodně tvrdá a domu by mi nesměl..
Příspěvek upraven 24.03.25 v 06:39
Do toho bych nešla. To považuji za příliš závažné. Asi bych manželovi řekla, že to zvládne se starším sám.
Tohle je opravdu nebezpečné.
Jakoze chlap nezvladne 4 dny s ditetem doma sam jo
Jestli mas planovany cisar, tak at si to naplanuje + otcovska. Pokud je OSVC, tak to taky urcite zvladne se postarat. nechtela bych tam ani tchyni, jeste aby privezla nejaky infekcni bordel. Stari fakt nemaji soudnost
Nechtěla bych to riskovat a chápu tvé obavy. Taky bych je měla.
Děkuju všem za odpovědi, dnes na kontrole jsem se bavila na tohle téma s doktorkou a taky tomu není nakloněná. Prý dokud se mi nezahojí jizva a mimču pupík, tak je to riskantní, jak píšete. Manžel se samozřejmě postarat zvládne sám, akorát minule jsem měla dost komplikací a hospitalizace trvala skoro 3 týdny, proto to tchýně nabídla. Věřím, že to myslela dobře, starším generacím evidentně nějaké věci nedocházejí, dřív se to asi taky tolik neřešilo… nevim.. Prostě až budem zahojení, tak přijedou a já vše odezinfikuji jako to dělám teď po jejich návštěvě. Naštěstí u nás nespávají, takže koupelna je v bezpečí. Jsem ráda, že jste mě utvrdili, že mé podezření bylo správné
Ahoj, ráda bych se zeptala, vidíte tohle jako problém? Čeká mě plánovaný císař. Jedno dítě už máme. Tchýně se nabídla, že by pomohla manželovi s prvním synem po dobu, co budu v nemocnici. Chce na pár dnů přijet i s tchánem. To je ale ten problém. Tchán, má obrovské, nehojící se bércové vředy na nohou. Několikrát přeléčované pro infekci MRSA a další. Máme jen jednu koupelnu a já mám strach, že pokud tam má zase nějakou infekci, tak to pak miminko při koupeli chytne do pupíku a já třeba do operační rány po císaři. To by asi nebylo dobré. Dezinfekci koupelny si z porodnice těžko pohlídám.. několikrát jsem byla svědkem převazů bez rukavic, tak mám strach… Jsem laik, myslíte si, že je to možné, třeba jen hysterčím. Vůbec nevím, nemáte někdo zkušenost?.