Bércový vřed a riziko pro miminko

Anonymní
24.3.25 02:14

Bércový vřed a riziko pro miminko

Ahoj, ráda bych se zeptala, vidíte tohle jako problém? Čeká mě plánovaný císař. Jedno dítě už máme. Tchýně se nabídla, že by pomohla manželovi s prvním synem po dobu, co budu v nemocnici. Chce na pár dnů přijet i s tchánem. To je ale ten problém. Tchán, má obrovské, nehojící se bércové vředy na nohou. Několikrát přeléčované pro infekci MRSA a další. Máme jen jednu koupelnu a já mám strach, že pokud tam má zase nějakou infekci, tak to pak miminko při koupeli chytne do pupíku a já třeba do operační rány po císaři. To by asi nebylo dobré. Dezinfekci koupelny si z porodnice těžko pohlídám.. několikrát jsem byla svědkem převazů bez rukavic, tak mám strach… Jsem laik, myslíte si, že je to možné, třeba jen hysterčím. Vůbec nevím, nemáte někdo zkušenost?.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22925
24.3.25 06:16

Tak tvoje obavy jsou zcela oprávněné a není to jen hysterie. Bércové vředy, zejména infikované MRSA, mohou být potenciální riziko pro novorozence i pro tebe po císaři.
MRSA je bakterie, která se snadno šíří kontaktem a může způsobit vážné infekce.
Novorozenci mají nezralý imunitní systém a jsou náchylnější k infekcím a operační rána po císaři je také rizikovým místem pro infekci.
Manželovi bych to vysvětlila a buď se zapřísáhne, že bude denně po otci desinfikovat koupelnu, měnit ručníky a hlídat čistotu, jestli má převazy, používat rukavice a nebo děda zůstane doma..coz je nejlepší varianta ;)
Já bych byla v tomhle hodně tvrdá a domu by mi nesměl..

Příspěvek upraven 24.03.25 v 06:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
24.3.25 06:31

Do toho bych nešla. To považuji za příliš závažné. Asi bych manželovi řekla, že to zvládne se starším sám.
Tohle je opravdu nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18690
24.3.25 07:08

Jakoze chlap nezvladne 4 dny s ditetem doma sam jo :zed: Jestli mas planovany cisar, tak at si to naplanuje + otcovska. Pokud je OSVC, tak to taky urcite zvladne se postarat. nechtela bych tam ani tchyni, jeste aby privezla nejaky infekcni bordel. Stari fakt nemaji soudnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
24.3.25 09:10

Nechtěla bych to riskovat a chápu tvé obavy. Taky bych je měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.25 12:11

Děkuju všem za odpovědi, dnes na kontrole jsem se bavila na tohle téma s doktorkou a taky tomu není nakloněná. Prý dokud se mi nezahojí jizva a mimču pupík, tak je to riskantní, jak píšete. Manžel se samozřejmě postarat zvládne sám, akorát minule jsem měla dost komplikací a hospitalizace trvala skoro 3 týdny, proto to tchýně nabídla. Věřím, že to myslela dobře, starším generacím evidentně nějaké věci nedocházejí, dřív se to asi taky tolik neřešilo… nevim.. Prostě až budem zahojení, tak přijedou a já vše odezinfikuji jako to dělám teď po jejich návštěvě. Naštěstí u nás nespávají, takže koupelna je v bezpečí. Jsem ráda, že jste mě utvrdili, že mé podezření bylo správné

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex