Bez lepku, mleka a cukru pro děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7566
14.4.23 10:20

@elen-ka Já ale odepisovala @Markétka111 a ta píše že syn má bezlaktozovou dietu. Já vím rozdíl mezi ABKM a intoleranci laktozy. Dcera byla rok na bezlaktozové dietě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.4.23 10:31
@elen-ka píše:
@Anais Brno Jen nevím, zda Alpro není doslazovane.Zakladatelko - v DM mají také hezky vyber rostlinných mlek.

Mají bílé jogurty i mléka bez cukru

• Citovat
  • Upravit
43039
14.4.23 11:33
@Kaara píše:
Ahoj všem,
Dneska jsme byli s dcerkou (7 let) na vyšetření u alternativnější lékařky a prý máme dceři vynechat cukr lepek a kravské mléko. Na dva měsíce a pak se uvidí. Nemůže ani vepřové a hovězí maso, ale bez toho se obejdeme.
No teď babo raď co na svačinu a na oběd do školy. V jídelně ji tam obed neupravi, ale může si přinést svoje. Jenže co? :think:
Budu moc ráda za tipy jestli někdo řešil a vyřešil. A nebo jestli někdo dlouhodobě… :kytka:

zákaz cukru je pro mě ukazatel, že ten doktor není seriozní ale podléhá nějakým ezotrendům, řepný cukr není kdovíjak zdravý při větší konzulaci, ale všechny ostatní cukry jsou z týchž subjednotek a liší se jen rychlostí vstřebávání a využitelností.

s dětmi jsem držela jeden čas bez mléka, vajec a lepku, bylo to peklo a bez pádných důvodů bych se do toho nepouštěla. Nejvíc chyběla ta vejce v kombinaci s bezlepkem - nic neupečeš, vejce jsou silný alergen, ta vám nezakázala, divné…
bezlepek a bezmléčné tě omezují v mlsání a nakupování hotových potravin, mlíko je v tom horší, to je ve všem.

nechceš nejdřív navštívit nějakého seriozního imunologa? nejlépe někoho, kdo přemýšlí, než rodině nařídí podobnou brutalitu? Tedy je fakt, že některé ezomatky se v podobném stravování vyžívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
14.4.23 13:33

@Anais Brno je to pravda, horsi to je prenastavit v hlave babickam :lol: my jsme si zvykli, uz to drzime od rijna a jsme sehrani. Vime, co si muzem dovolit, ldy muzeme mavnout nad mensim mnozstvim rukou, co mu vadi a co zvlada.. jen babicky to proste nechapou a klidne mu koupi vanilkovou totalne smetanovou zmrzlinu :roll:

@KKK85 presne jak pises, doma to problem neni, kupuji vse bez laktozy, jen mleko (nevlastni syn to bezlaktozove odmita) a bile jogurty i normalni (partner ma sve oblibene, ma fitnes dietu). Syn vi, ze to fialove mleko je jeho a my mame cervene. Doktorka tedy rikala, ze to bude i u nas pravdepodobne jen docasne, tak uvidime, snad nebude onezeny cely zivot :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.4.23 13:35
@Markétka111 píše:
@Anais Brno je to pravda, horsi to je prenastavit v hlave babickam :lol: my jsme si zvykli, uz to drzime od rijna a jsme sehrani. Vime, co si muzem dovolit, ldy muzeme mavnout nad mensim mnozstvim rukou, co mu vadi a co zvlada.. jen babicky to proste nechapou a klidne mu koupi vanilkovou totalne smetanovou zmrzlinu :roll:@KKK85 presne jak pises, doma to problem neni, kupuji vse bez laktozy, jen mleko (nevlastni syn to bezlaktozove odmita) a bile jogurty i normalni (partner ma sve oblibene, ma fitnes dietu). Syn vi, ze to fialove mleko je jeho a my mame cervene. Doktorka tedy rikala, ze to bude i u nas pravdepodobne jen docasne, tak uvidime, snad nebude onezeny cely zivot :)

Jojo táta se mě už dvacet let pravidelně ptá, jestli si dám vanilkový nanukac :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7566
14.4.23 20:14
@Markétka111 píše:
@Anais Brno je to pravda, horsi to je prenastavit v hlave babickam :lol: my jsme si zvykli, uz to drzime od rijna a jsme sehrani. Vime, co si muzem dovolit, ldy muzeme mavnout nad mensim mnozstvim rukou, co mu vadi a co zvlada.. jen babicky to proste nechapou a klidne mu koupi vanilkovou totalne smetanovou zmrzlinu :roll:@KKK85 presne jak pises, doma to problem neni, kupuji vse bez laktozy, jen mleko (nevlastni syn to bezlaktozove odmita) a bile jogurty i normalni (partner ma sve oblibene, ma fitnes dietu). Syn vi, ze to fialove mleko je jeho a my mame cervene. Doktorka tedy rikala, ze to bude i u nas pravdepodobne jen docasne, tak uvidime, snad nebude onezeny cely zivot :)

Bezlaktozové mléko odmítám i já…je sladké… a i káva je po něm sladká. To jediné jsme dceři kupovali zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.4.23 20:27

@KKK85 já mám ABKM tzn žádné mléko…

• Citovat
  • Upravit
7566
14.4.23 20:55
@Anais Brno píše:
@KKK85 já mám ABKM tzn žádné mléko…

joo abkm je horší… u dcery jsem drželi rok jen bezlaktozovou a i to bylo náročné.. hlavně pro ní… Měla pět let když musela držet do asi šesti a kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
15.4.23 03:05
@KKK85 píše:
joo abkm je horší… u dcery jsem drželi rok jen bezlaktozovou a i to bylo náročné.. hlavně pro ní… Měla pět let když musela držet do asi šesti a kousek

Taková hrůza to není, po 20ti letech už mi to přijde normální :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek